Sziasztok!
Ditta!
Köszönjük szépen!
A szavazásnak vége, harmadikok lettünk.
Probléma:
Várlak a Miskolcban.
Áfonya!
Nagyon bőbeszédű voltál, szokásodtól eltérően.
Ceruza tartása tényleg tökéletes Dórinál, jól emlékszel, mint a kanál, de rajzolni nem igazán tud, vagy szeret. Pedig nemrégen kapott a nagyiéktól olyan mágneses táblát, amire rajzolni lehet. Maga a ceruza is olyan mint egy igazi toll, csak éppen nem kell a papírt cserélgetni, hanem ezt lehúzni és tiszta a tábla. Nem igazán érdekli ez sem.
Lufi nálunk is nagyon menő, főleg ha Dancsi még tele is rajzolja neki alkoholos filccel.
Nem kell aggódnod, nálunk sincs még R. Vagy L, vagy J. A többi tiszta. Vannak furcsán hangzó szavak amikor énekel, vagy mondókázik és gyorsan akar a végére érni.
Zöld nyakú galamb:
Hát nem érted a gyereket???
Én is vagyok így néha, és tényleg Dóri is ideges ha nem értem mondjuk még másodikra sem.
Sőt újabban mindtha elkezdené idegesen szótagolni. Pl. nem értem, hogy "Hallod a jepülőt?", akkor egy pár ismétlés után idegesen mondja, hogy "Hal-lod-a-je-pü-lőőőőt?"
Szótévesztés nálunk van, de direkt. Ilyenkor persze vigyorog is hozzá, mert tudja, hogy nem így kell mondani.
Érdekes módon emlékszik a helytelen szavakra is. A doktorbácsi régen "dopikakó" volt és ha megkérdem mi az a dopikakó, akkor mondja, hogy doktorbácsi. Ha megkérdem mi az a minkinkó, akkor mondja, hogy micimackó.
Elsőre megjegyez nagyon sokmindent. Tegnap nevet adtunk a rongybabának és a rongybaba babájának. Zsófi és Fanni. Azóta így hívja, vagy ezen a néven keresi.
Ti a bilizéssel, hogy álltok? Nálunk minden a régi. Szól minden egyes alkalommal, hogy pisiltem, vagy kakiltam, de ha kérdem menjünk-e a WC-re vagy üljünk-e bilire, akkor röhögve elszalad. Pedig semmi rossz élménye nincs róla, soha nem erőltettem.
Sőt a kaki zavarja is, mert újabban mióta minden nap van széklete, kéri, hogy vegyük ki a kakit (vagy "vegyük ki a f.st
")
Remélem most, hogy helyrejött talán egy idő után annyira zavarja majd, hogy inkább előtte fog szólni.
Próbáltam direkt nem kivenni és mondtam is neki, hogy miért nem veszem ki, de nem jött be, mert fél óra alatt gyönyörűen kipirosítja a popsiját.
Zsuzsa!
Én fürdés, altatás után szoktam szalvétázni ha olyan műsor van a TV-ben amit elég hallani is. Márpedig ritka az annyira jó, hogy nézni is kelljen.
Bringa!
Igen, tudnék mesélni.
Persze ez gyerektől függ, de mivel szeretsz olvasni, mesélek, most ráérek.
Természetesen nem riogatásképp, hiszen most már nevetünk ezeken a morbid dolgokon, hogy miken keresztülment.
Anitával semmi rémség nem történt, de Dancsival annál több.
Legyelt egy (kb. mint a mostani 1 Ft-os) alufólia darabkát és köhögött, fuldokolt, öklendezett tőle. A szülészorvosom szaladt át a szomszédból, mert mint orvos, hozzá rohant az exférjem akkor. Lábbal lógatta és köhögés közben kijött az alufólia. Rémület persze volt.
Aztán másodpercek alatt kirohant itt Miskolcon az egyik OTP-ből, ami a sétáló utcára nyílik, de ott járnak a villamosok. Ha nincs rajta kapucnis kabát, azóta már nem él.
Azt kaptam el és rántottam vissza a gyereket a villamos előtt. Kb. 20 centi volt közte és közlekedő villamos között.
Aztán fejjel belerohant egy 6 mm-es kopolitüvegbe az ABC előtt. Semmi baja nem lett.
Az üveg ripityára tört, de neki csak pár pici vérpötty volt az arcán, a rárepülő üvegszilánktól.
Rohantunk vele kórházba, mert feldugott egy gyurmadarabkát az orrába. Soha nem volt ilyen szokása, de egyszer megtette. Amikor beültünk a kocsiba és látta, hogy ennek fele sem tréfa, fújt egy nagyot és kijött a gyurma.
Lakást cseréltünk, és épp az ő biztonsága érdekében az üres lakásban első dolgunk volt az erkélyajtóra láncot szerelni. Míg néztük a magasságot ahová rakjuk addig Dancsi megpróbálta megnézni, hogy szét tudja-e szerelni a konektort a csavarhúzúval.
Semmi nem volt a lakásban rajtunk, a biztonsági láncon és a csavarhúzónk kívül. Ő pont az találta meg.
Magam sem tudom, hogy léptem-e vagy repültem a szoba másik végébe, hogy elvegyem a gyereket onnan, mert rákiabálni nem mertem, nehogy ijedtében beljebb dugja.
És ezek még csak a nagyobb dolgok.
K.