Szia Eva
Sziasztok babanettesek.
Először is lekesedek kicsikét, mivel kellemes
órákat töltünk ivianyuval ezen a site-on, olvasgatva hozzászolásaitokat, s látva a sokk kis
apróságot. Jó tudni, hogy vannak, vagyunk egy páran akik ennyire lelkesedünk csöpségeinkért.
(Egyébként Ivianyu éppen alszik mert Tonu az elmult három napban megdöntötte a nyügcsúcsát, nekem meg eszement a stilusom. ;)) )
Tonuzóba szármaazásáról pedig csak röviden annyit, hogy kezdem megbánni, hogy ezt a nevet adtuk neki, (ez persze nem igaz
) mert már a szülőszobán kiselőadást tartottam a dokiknak róla, miközben varták össze a manókát. (Ivianyut)
Egyébként kissé ködös a név származása.
Legelfogadottabb a besenyő de a kabar sem kizárhattó. Minden esetre jelentése vadkan-atya
és származási ideje kr.u. 1000 környéke.
Egyes források szerint a Vatta féle lázadásban vet részt, de ami miatt én szeretem, az viszont a legendáját a Koppány féle lázadáshoz köti. E szerint Ő Koppány mellet harcolt, és Koppány veresége után folytata a harcot. Azután a történelmi tények összekeverednek a kiskakas és gyémánt félkrajcárja motivumaival, miszerint volt egy táltos lova, aki kiivot egy folyót, aztán eloltott egy erdőtüzet, mig végül is István kénytelen volt élve eltemettetni. Közben persze volt egy kis hercehurca, megvesztegetési kisérlet, de szemmel láthatóan nem a jelenlegi politikai "elit" Ősét tisztelhetjük benne, mert elutasitott aranyat, hatalmat, fele királyságot.
S végül ami igazán naggyá teszi, az hogy a prehistorikus magyar történelem utolsó hősi halálát válalta, mikor feleségével (Rhabonbán Zilah) és lovával az élve temetést válalta. S mint ilyen legyőzetlen, s elképzelhető, hogy halhatatlan volt, mivel a mitoszok akár csak Csaba királyfinál, bizonyos esetekben a visszatérését lehetővé teszik.
(Lova patája dobog a föld alatt- földrengés?)
Szóval nem olyan rosz még nomen est omen-nek sem. Bocsi a hosszú léért.
Egyébként jól vagyunk, Tonu összesedet valami virusos börfertőtést és piros foltok vannak a hasán. Egy hete antibiotikumot szedünk, és a doktornéni megnyugtatot, hogy ez benne van a levegőben. Volt már valakinek hasonlóval dólga, és tényleg gyakori, vagy csak megnyugtatás képen mondták nekünk? S különben is első gyerekes szülőként kétségbe vagyunk esve.
De azért
)
az élet.
Üdv mindenkinek