Szia Judit!
Andris marc. 28-an szuletett, de 23.-ra voltam kiirva! Andrisnak mult vasarnap kibujt a ket also metszofoga. Ket napig nem lehetett szegenykevel birni. Most alul oldalt ragja a jatekait meg az ujjat, valoszinuleg orlofog jon, az jobban fajhat, mert ma is nagyon nyugtalan volt szegeny. Hat ezert nem irtam meg az emil cimedre, de a kepeket megneztem, szuper!!!
Holnap szombat, a parom itthon, tehat papas nap lesz,ugyhogy lesz idom irni.
Hason alvas: szerintem altasd nyugodtan hason. Mindenkinek megvan az a helyzet, ahogy nyugodtan alszik. En pl. csak hason alszom jol, a terhesseg vegen volt is nagy gond
Andrist is hasra kellett fektetni, amikor mar tudta emelni a fejet, mert hanyatt fekve is elaludt ugyan, de eleg volt, ha tett egy hirtelen mozdulatot almaban, es mar fenn is volt. Ettol persze csak kialvatlan volt es nyugos. Ugyhogy mi hasra fektettuk, es igy aludt, mint a tej.
Most mar hanyatt is jol alszik, de mivel mar tud hasra es vissza fordulni magatol is, mindig hasra fordul alvas kozben!!!! Szoval ugy erzi jol magat, tehat nem is teszunk ellene.
Van egy gyermekorvosno ismerosunk, a ferjemnek volt evfolyamtarsa. Neki mind a ket gyerek hason aludt, amikor mar lehetett, hason alvok most is. O mondta, hogy a bolcsohalallal az a baj, hogy SENKI SEM TUDJA, mi az oka, de persze elmeletek vannak. A lenyeg az, hogy amikor meg olyan pici a baba, hogy nem tudja kiemelni es megtartani a fejet (de ez a mi babainkra mar nem igaz) , akkor tenyleg nem szabad hasra fektetni, mert ha felbukik egy kis tejet, azt leszivhatja a tudejebe. De ez nem bolcsohalal, mert ilyenkor ismert az ok: mellenyeli a visszabufizett tejet. O a nagyobbik gyereket, a kislanyat hagyta hason aludni, a kisfiut (ket hpnappal idosebb a mi babainknal) meg mar igy szoktatta.
De ha felsz, altasd ugy, ahogy eddig, ha nem nagyon faraszto, ha majd oldalra es hasra tud fordulni, megoldja o a problemat
Andris is forog almaban, oldalt, hanyatt, de mindig hason kot ki.
Egyebkent van egy nagyon hasznos konyv, Dr. Eduard Estevill-Sylvia de Béjar: "Aludj jól, gyermekem!" a címe. Arrol szol, hogyan tanitsuk meg a babat egyedul elaludni. Itt a babaneten tobben is dicsertek mar, meg volt olyan is, aki azt irta, hogy neki nem jott be. Mi a modszert meg a konyv elolvasasa elott alkalmaztuk, mert a parom azt mondta, hogy az nem allapot, hogy Andris ne tudjon, csak a karunkban elaludni. Ami eddig O.K, de ha letettuk, azonnal felebredt. Szoval mi hagytuk mindig egy kicsit tobbet sirdogalni (3,5 perc stb), es nekunk bejott. Persze ha rossz napja van (most peldaul az iszonyu hoseg miatt), vagy jon a foga, akkor nem megy ilyen egyszeruen a dolog, de mar hala Istennek nem is egesz estes program az altatasa. Meg o mar 8 kilo, nem is egy leanyalom ringatni
Ha erdekel a konyv, es adsz egy cimet, szivesen elkuldom, mi mar elolvastuk.
En is keszulok feltenni Andris fotoit, de a jobb kepek meg videokameran vannak, es az atrakashoz a parom segitsege kell, o meg het kozben orul, hogy el. De emilben tudok kuldeni nem tul eles kepeket is, ha megfelel.
Addig is puszi, minden jot nektek!
Jutka