Tulvagyunk elso hosszabb utazasunkon, a szolnoki nagyszuloknel jartunk:
Hat megjottunk. Ideje volt
Utazas odafele: mar rosszul indult, ugyanis pakolaskor kiderult, osszement a kocsink
Ahhoz kepest, milyen kicsi a gyerek, aranytalanul tobb lett a csomagunk. Es akkor meg -igaz, fajo szivvel- a babakocsit el se vittuk
Csak a jarokat /ami a nemkicsi fajtabol van/, aztan a jatszoszonyeget, aztan joadag pelust, minden ruhabol 3szor annyit, mint a szukseges, mert mi van, ha osszekakilja magat.. Szoval Eletem parja id es mondd, 4 szer fordult, mire levitt mindent a kocsiba
/O mondjuk nem rohogott rajta/. Jaigen, e s egy dolgot rakott el O, az orrszivot. Na tippeljetek, mi maradt felig itthon, na mi? Hat persze, az orrszivo. De megoldotta, szetszedtunk ott egy golyos tollat, es annak az alja helyettesitette a hianyzo reszt.
Szoval szopi utan 2 oraval sikerult is elindulnunk
Napersze, ez me g csak a haz eloli indulast jelenti, mert reggelizni meg nem volt idonk, igy megalltunk a MCDrive-nal, de ekkor Reka mar aludt. Ugy egy oranyit kb, ekkor meg Pestig se jutottunk el
Orditas indult, egyre fokozodott. Forti, tan Te irtad anno, hogy 3-4 orat siman kibirnak ekkorak kaja nelkul? Hat Rekanal ilyen szinte sose volt. Ezert pihenohelyen megalltunk, szopira fel. DE erdekesebbnel erdekesebb kamionok mentek el mellettunk, meg fujt a szel, meg Apa neha kohogott/ de ugy ramorogtam, utana levegot se mert venni
/, szoval csupa-csupa, a szopinal ezerszer erdekesebb dolog. Igy kemeny 5 perces kozelharc utan feladtam, tovabbindultunk. Szerencsre visszaaludt, igy Szolnokig mar csak az utolso felorat orditotta vegig
Igy erkeztunk meg kb. delutan 2re.
A nap tovabbi resze szamomra kedvezoen alakult /egy darabig
/, gyereket elvettek tolem, csak szopira kaptam meg. Eljott a furdetes ideje, amikor nagynehezen sikerult meggyoznom mindenkit, jobb nekunk, ha a konyhaban furdetunk, ahol pvc-padlo van, nem pedig a parkettas v. szonyeges szobakban.. s lon igazam
Aztan szopi, mikozben mozgositottam paromat, hogy kezdjek meg agyazast, merthogy sogornomek utolso buszt is lekesven ugydontottek, ok is ottalusznak. Igy mar 9re nott Rekaval egyutt a 2 szobara juto agyberlok szama
Haaat, mit mondjak. A babeli zurzavar es fjetlenseg semmi ahhoz kepest, ami ezidotajt uralkodott a szobaban, amin persze Reka jol szorakozott, elvezettel forgolodott es nezelodott, csak en nehezmenyeztem, hogy mindezt az en cicimmel a szajaban teszi. Na, valahogy ennek is vege lett, 3szori probalkozas utan sikerult a jarokajaba is becsempeszni aludni. En ugyan aggodtam, hogy 3 ilyen veszettul horkolo ember es nember/ en nem vagyok koztuk
/ mikepp fog aludni, de ugylatszik, semmi nem zavarta, egeszen hajnali 3ig. Akkor halk nyekergessel jelezte, kajaido. En kibotorkaltam a villanykapcsoloig, szerencsere csak a foldon alvo sogoromba sikerult belerugnom, a ferjemre csak siman raleptem
Szopi rendben lement, majd 1/2 6kor bájos "kkkkhhhh" hangokkal sikerult mindenkit ebreszteni. Ilyenkor en megprobalkozom a visszaaltatassal normalis esetben, de itt most mindenki elragadtatassal hallgatta eme produkciot es hangot is adtak tetszesuknek.. na Rekamnak se kellett tobb, szemei akkorara pattantak ki, mint rajzfilmekben szokott... hat elkezdodott a napunk
Ma is kezen-kozon forgott egesz nap, jol elfaradt, 2 orankent enni-nyammogni kert, persze a faradtsagtol 5 perc utan bealudt, majd tomeny feloras alvas utan felebredt, s ez igy ment estig. Akkor megint furdes, immaron mar csa mi harman maradtunk a szobara, gondoltam, sima ugy lesz az alvas. Hat nem. Mint vetesforgo, probalgattuk sorba: szopi, seta, babahordozo, szopi, seta, babahordozo... Vegre majdnem 1 oras hadmuvelet utan sikerult elaludnia, mindezt este 9re. En ugy ereztem, ejfel van legalabb
Gyorsan el aludni. Ill. Apat meg felebresztettem /nehogyma" jol erezze magat
/, fogmosast ne hagyja ki.
Hajnali szopi utan reggel 1/2 7-kor keles, de en lepasszoltam gyereket, vissza fel 9-ig az agyba. Del korul Anyosom kitalalta, athivja szomszedasszonyt, dicsekedni unokaval. Nos, az en aldott, bekes termeszetu gyermekem ugy megremult a rikacsolo hangtol, hogy heveny orditasban tort ki egybol
Aztan jott az osszepakolas, ujabb idegosszeomlas
A, csak az egyik jatekot hagytuk ott, nem nagy veszteseg. Sot, mivel Rekanak nevnapja volt, es kapott 2 aranyos kis jatekot, pozitivan jottunk ki a bulibol
Szinten az utolso felora volt nyafogos, addig aludt, de ertheto, mert ekkor mar tobb mint 5 oraja nem evett. Itthon vegre rendes szopi, furdes kimaradt, mert 8kor ujabb kajaigeny merult fel, es abba sikerult is belealudnia, azota is szuszog bekesen
Jaes, nem mellekesen, mig nem voltunk itthon, Anyumek kitakaritottak a lakast, reg volt mar ilyen rend es tisztasag
Tanulsag? Ezerszer is meggondolom en meg azt a "telelest", amire eddig ugy vagytam
-Afonya