Sziasztok!
Adrienn!
Gondolkoztam, hogy hozzászóljak-e a témához, hiszen amit írnék, már mind leírta valaki, de aztán mégis úgy döntöttem, hogy igen.
Talán az gyõzött, hogy borzalmasan jó alvó vagyok én is, és kb. azokat a tüneteket produkálom mint Te, ha nem alszom ki magam.
Nekem Dóri már a 3. lányom, szerdán volt 10 hetes.
Az elsõ lányomnak (15 éves) nem volt jó a tejem, ma sem tudom miért, a lényeg, hogy tápszereztünk. Nem tudtam megszokni. Holdkórosként éltem a napjaimat, amíg le nem szokott az éjszakai evésrõl.
A második lányom (7 éves) nem tudott szopizni, viszont a tejcsi kellett neki. Fejnem kellett éjjel-nappal, hogy ne apadjon el a tejem, mert ugye nem volt aki kiszívja, csak aki megigya.
Szintén álomkórban szenvedtem sokáig.
Aztán itt van most Dóri. Gyönyörûen szopizik. Ragaszkodom a 8 fél 9-es fürdéshez, de napközben az õ igényei szerint szopizunk, alszunk. VAgyis õ alszik.
Szóval mi kb. 9-re befejezzük a szopit, aztán alvás. Hajnalban változó, hogy mikor ébred, de én ilyenkor éppencsak jó reggelt kívánok neki, se peluscsere (ha nincs kaki), semmi. Szopi! Nyugodtan alhatok, õ jóllakik. Sosem sírt még, hogy kiesik a cici a szájából, mert újra be tudja kapni. Ráadásul mennyivel jobb az anyáék ágyában szundizni.
A félrenyelés úgy kerüljük el, hogy oldalt fekszik, egy jó vastag párnával kitámasztva, amit nem tud eltolni. Ha visszajön a tejcsi, kifolyik.
A helyedben én igenis erõltetném, hogy a "rossz" cicibõl is egyen. Ha hajnalban jóllakatod a jobbikból, egyszerûen átgurulsz felette, szájába a rossz cici, aztán had cumizzon rajta, Te meg aludhatnál. Ez kb. 10-15 percet jelent, aztán a cumizástól be-be indíthatja a rossz cicidet is ami csak használna a cicinek. Próbáld meg!
Nekem is kevesebb volt az egyikben, és van is a mai napig, amit eleinte észre is vettem Dórin. Sokszor csak ezt kapta a reggeli cumizásokhoz. Amikor ébren voltam reggelente, éreztem, hogy sokkal gyakrabban beindul ilyenkor a tejcsi.
Reggel ha felébredsz nem biztos, hogy õ is fel fog a Ti ágyatokban. Hiszen az ágynemûn érzi az anyuci illatát. Legalábbis nálunk így van. Nagyon sok mindent meg tudok csinálni, mire reggel 9 körül felébred.
Sok szerencsét ha kipróbálod, és várom, hogy mire jutottál. Ha van kedved és idõd írd meg légyszi!
Kata