Réka! Azt nem mondom, hogy mindig nagyon jól megy - lehet, hogy csak azt látod majd, hogy más bénább, mint te
De azért leírom! (egy 23 hónapos fiam és egy 4,5 hónapos lánykám van)
fél 7 körül ébredünk, akkor mindkettő szopizik, mi felnőttek kávázunk, Ármin is kap pld banánt, joghurtot. Beszélgetünk, Apa öltözik, készül elmenni, én tisztába teszem, felöltöztetem a gyerekeket - ez tart kb. 9-ig.
Kb. 10-ig közös játék, ágyazás, én felöltözöm, titokban be-bepillantok a babanetre, stb, kb. 10-ig
10 körül Vilka elalszik, akkor Árminnal a konyhában reggelizünk, én vagy elkezdek főzni, vagy sem, reggeli után/közben némi mosogatás
reggeli után mosás, teregetés, egyéb itthoni dolgok + Árminnal játék, mese
12-13 közt Ármin szopizik, elalszik (jó esetben
), Vilka felébred. Tisztába tevés, szopizás, játék, ölelgetés. Ha kell még, főzök (van, hogy csak ilyenkor fürdök, öltözöm), babanetezek
13-14 óra közt Ármin felébred (1- max. másfél órát alszik),VIlka addigra vagy elalszik megint, vagy ébren van - akkor vele együtt megyünk ebédelni
utána megint kézmosás, tisztába tevések, Vilka szopizik, ilyenkor szoktunk sétálni menni (de nem megyünk mindennap, mert egyedül nagyon nehezen mozgok velük
) Ha játszóterezünk, 17-18 órára érünk haza, ha nem, akkor addig játék, itthoni dolgok - de jobb, ha megyünk vhová
18-19 óra körül megjön Apa, vagy ő vásárol hazafelé vagy én lemegyek Árminnal, ha nem voltunk játszón, vagy nélküle, ha sietni kell
utána vacsi, fürdések (én Vilkát, Apa Ármint), szopi Vilkával, ha elalszik, jó, ha nem, akkor gyerekcsere, szopi Árminnal (ez olyan 21 óra körülre jut)
Optimális esetben 22-22.30-ra a gyerekek alszanak és mi nem
De sokszor mi már alszunk (szinte) és ők nem
Én éjfél előtt szinte sosem fekszem le, addig lehet még kettesben lenni, csendes házimunkát csinálni, netezni
Most épp alszik mindenki, de szerintem már csak percek kérdése, hogy Ármin felébredjen (szombat lévén csúszásban vagyunk
)
Márti