Szia Titati!
Hát, a gyógyszert kiváltani tuti nem fogja, de biztos, hogy valamennyit enyhíteni fog. Amúgy vannak sóbarlangok, kifejezetten asztmásoknak, dokinál érdeklődj felőle, az tényleg szuper. Az unokaöcsém is asztmás volt, de a sóbarlang betett a betegségnek. A sópipában is ilyen kristályok vannak, de a barlang tuti, hogy többet használ.
Bori amúgy szintén 3,5 éves lesz lassan. Szerencsére asztmája nincs, csak egy vírusos torokgyuszi ráment a mandulájára, a dokinéni meg hat hétig szinte semmit nem csinált vele, így aztán a hatodik hét végére már krónikus mandulagyulladása volt. Aztán jött a tél, és szépen elkezdődött a hajcihő. Vagy saját magát fertőzte felül, vagy mástól kapott el valamit, mindenesetre egyfolytában vacakul volt. És ha begyulladt a mandulája, akkor enni sem evett... Szerencsére ez már a múlté.
Remélem, ez a tél már nyugodtabban fog telni.
A 8500 nagyon barátian hangzik. Hol kapni ennyiért?
Kata!
Borival előtte gyakoroltunk úgy, hogy megmutattam neki pipa nélkül, hogy vegye a levegőt. Aztán mondtam neki, hogy most csinálja ő, és amikor nagy levegőt vett, az orra elé tettem a kezem, hogy arra fújja rá. Aztán amikor már pipával próbálkoztunk, akkor mondtam neki, hogy Fáni ormányát szívja meg, és az orra alá tett ujjamra fújja ki. Na, így úgy-ahogy sikerül, de még mindig nem tökéletes...
Azért már alakul. De a napi húsz perc még messze nincs meg. Mondjuk, napi öt perc. De az is valami.
És már azért ennyi idő alatt is tapasztaltam a fentieket. Arra számíts, hogy az első időkben felhozza az összes letapadt váladékot, azaz köhöghet és folyhat az orra.
Puszi:
Dia