Pindi, hat tenyleg nem vigasztal...
Egyebkent nalunk is az van, h anyu megveszi a bio joghurtot, ha megyunk, de mast nem annyira. Aposom most probalt valami erotlen kiserletet tenni, de semmi biot nem vett, hanem olyanokat, amirol azt gondolta, h egeszseges: Danone joghurt, kulonbozo felvagottak... Holott epp ezek miatt csinaltuk mar az utobbi idoben azt, h az elso dolgunk az volt, mikor mentunk hozzajuk, h bevasaroltunk magunknak. Meg el is mondtuk, hol lehet kapni ezeket. Nem tudom, h nem talalta meg oket. No mindegy. Egyszer talan sikerul...
Akademikus rokon meg a novenyvedoszerekre azt mondta egyszer, h ha nem lennenek gyogyszerek, mi is elpusztulnank... Hat erre most mit mondjak?! (Nem is tudom mar, mikor vettem magamhoz gyogyszert az utobbi evekben. Csoda, h meg nem pusztultam el.) Pedig epp most neztem, a polcan sorakoznak olyan konyvek, minthogy vedekezes termeszetes ellensegekkel stb.
Neha nem tudom, mitol legyek optimista... GMO, PM10, E szamok stb. Persze, h jelenkori mizeria, mert az emberek nagy reszenek pl fogalma sincs arrol, h pl a Biblia is tele van kornyezetvedelmi dolgokkal, eleg ha a jubileumi evre gondol az ember, h pihenni kell hagyni a foldet. V ostromlott varos korul nem szabad kiirtani a gyumolcsfakat. Es h mar az okori folyamvolgyi kulturak is kornyezetrombolok voltak, es nehany tudos feltetelezese szerint ezert is sivatagosodtak el annyira azok a videkek mara. V pl a csatornazas is gond volt, innen ered "a penznek nincs szaga" mondas. V az indianok is egettek az esoerdoket az europai ember megjelenese elott is... Az europai termeszetes erdok meg hol vannak mar jo ideje?
De azert korabban egyaltalan nem volt olyan durva merteku ez az egesz, mint manapsag. Aztan ha akarunk valami eletteret hagyni az unokainknak, akkor nem kene elbarmolni. De a legtobben nem gondolnak az unokaikra, addig amig meg nem szuletnek. Bar lehet, h meg utana se:( Az ukunokainkrol nem is beszelve...
Szoval mitol legyek optimista?
Nem tudom mar , ki mondta:
Amikor kivagtuk az utolso fat, kifogtuk az utolso halat, beszennyeztuk az utolso folyot, rajovunk majd, h a penz nem eheto...
Biobaba