Amennyire anuykám alapján tudom, a birsalmasajt annál keményebb, minél többet szikkad. Pl. az ősszel gumi állagú tavaszra betonkemény tud lenni
Szerintem türelem, ehető birsalma sajtot terem
Ájjáj, aszalási időkkel bajban leszek, mert azt én csak úgy szemre ész nélkül szoktam...
Egy azonban tuti: NAGYON szárazra ki kell szárítani, mert úgy tuti eláll. Ha valaki hamar meg akarja enni, akkor nem baj, ha kicsit "gumis" állagú, de hosszú távon (értsd: ősztől nyárig) nekem az bírta ki, amit zörgősre szikkasztottam a sütőben, és úgy metn az olivába.
Időt azért sem célszerű írni, mert a pari méretétől is függ, mennyi idő alatt hajlandó kilehelni a vizet magából.
Most végig gondolva a dolgot, több nap, akár 7-10 nap alatt, naponta 2-3-4 szer kicsit begyújtom a sütőt, ajtaja persze nyitva... Csak azt kell figyelni, nehogy penészedni kezdjen, mert akkor tuti megromlik.
Márti köszi a tea receptet!!
Az miért baj egy szoptató anyának, hogy a tea hőt termel benne?
(tiszta égő de csak tippjeim vannak)