Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem epp ma akadt a kezembe a Biokosar. A bananrol es a sorrol van benne szo.
Sajna a mostani szam meg nincs fenn a neten.
http://biokosar.com/
AMiota ittam bio sort, nem kerdes, hha esetleg sorre vagyom, akkor ezt veszek. De most, h elolvastam ezt a cikket, amolyannak meg a kornyekere se megyek. Es ha nem kapok bio elesztot, mar nem lesz gusztusom megvenni a sorelesztot, ha netan nem akarok kovaszos kenyeret csinalni.
De ami a leginkabb elrontottam mara a kedvem az az, h most olvasom, h meg akarjak szuntetni a genmanipulalt novenytermesztesi tilalmat itthon.

Mas: a bio piacon az egyik arusnal lattam egy olyan novenyt, h jazminpakoca. Cukor helyett ajanlotta az arus. Fogalmam sincs, mi ez. Vmi szaritott zold noveny.

Biobaba
biobaba

Biobaba!
jázminpakóca=stevia!!!

mennyiért kínálta?

hej, kicsit messzire van....

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Biobaba, Biokosarat hol lehet kapni?

Génkezelt növények: :( :(. Ugy tudom ez a Monsanto és tartsai munkajanak eredménye és azért nem lehet majd betiltani, mert eddig nem tudtak tudomanyos bizonyitani, hogy a GMO artalmas. Bravo :( ! Tudtommal ez azokra az EUs orszagra is vonatkozik, ahol eddig be volt tiltva, tehat nem csak M.o. :(
Hol olvastal erröl?
saara

Sara, a Biokosarban olvastam, amit egyebkent a piacon szoktam osszeszedni. De lehet, h bioboltokban is van. Az van rairva, h 40ezer peldanyban nyomjak. Az tok jo, h azt kell bizonyitani, h artalmas, es nem azt, h artalmatlan. Es amikor mar teljesen tuti, h artalmatlan, akkor lehetne csinalni. Ugyanez van a sok E-vel is.

Biobaba
biobaba

Nálunk (és az EU-ban) azt kell bizonyítani, hogy nem ártalmatlan, míg Amerikában azt, hogy ártalmas. Ezért van az, hogy az USÁ-ban egy csomó minden engedélyezett, ami Európában nem.
Egyébként az EU-ban elvileg nem tilos a GMO-k termesztése, a Bizottságnak az az álláspontja, hogy nem a termesztést kell tiltani, hanem a vásárlói tudatosságot olyan szintre emelni, hogy ne érje meg GMO-t termeszteni. (Na, erre lehet, hogy van esély pl. Skandináviában, de Európa innenső felén...)
Ettől függetlenül a legtöbb EU-s országban egyelőre tiltják, Magyarországon is. Van egy ún. koegzisztenciáról (génmanipulált és ökológiai gazdálkodás egy öko-régión belül) szóló szabályozás, ha ezt elfogadják, akkor valóban elvileg lehet majd GMO-t előállítani itthon is, viszont ennek a feltételrendszerét úgy alakították ki, hogy a gyakorlatban senkinek ne érje meg ilyesmivel foglalkozni.
Úgyhogy egyelőre szerintem olyan nagyon nem kell tartani ettől. Hogy meddig marad így, az kérdéses, mert ugyan a hazai jogalkotás nagyon GMO-ellenes, viszont a lobby meg nagyon erős...
pindi

Szia Pindi! Igy legyen!:) Akkor kisse ijesztore sikerult az iromany a Biokosarban, bar biztos, az volt a cel. En pl meg voltam gyozodve arrol, h nem is kerdes ez a dolog Europaban. De miert is? A penz eleg nagy ur, gondolhattam volna:(

Ja, szappanfozesrol kerdeztem nagyanyam, es mondta, h disznovagaskor csinaltak azt is, a hajnyesedekekbol.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Majdnem nyitottam egy új topicot, de látom van szó az egészségről :!: itt. A saját és családunk egészsége a legfontosabb, és olyan sokan nem tesznek érte. Nem?

Most találtam:
http://www.ideal.hu/cikk/398?searchText=mérgező%20háztartás
:x
fkatka

Sziasztok!

A jovo het Europai Mobilitas Het. (Szept. 16-22.)
Egesz heten ingyen viszi a MAV a bicajokat,
22-en ingyenes a BKV,
22-en Critical Mass
17-en Andrassy ut lezarva az autok elol
lesz egy csomo kornyezetvedelmi eloadas, meg koncertek
Pesti Estben talan lesz reszletes program, neten meg nem talaltam.

http://criticalmass.hu/

Biobaba
biobaba

gyors bekukk :)

Biobaba!
légyszi meg tudod mondani mennyiért volt kapható?

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

ja, Reni, nem tudom, azt nem neztem, de most hetvegen megnezhetem

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Biobaba, köszi a program infokat. Lehet elmegyünk. Nyaron bevallt az Ergo bicajozashoz is :P!

Két kérdésem lenne:
A Biokosar hol kaphato a biopiacon?
Na és a biosört hol talalom?? A multkor kicsit rohantunk, mert manoka nem volt tul jo kedévben, de nem lattam sehol...

Elöre is köszi: Sara
saara

Szia Sara!

A Biokosar es a sor ugyanott van: az Okocentrum standja a felso reszen a sarokban. Ahol a zart fahazak vannak, de a regebbiek, nem azok, amik kb fel eve epultek. Hat nem tudom, h sikerult-e korulirni rendesen.

Biobaba
biobaba

Kismamák és Kispapák!

1. BABAKOCSIS FELVONULÁS

Ültessünk fákat a jövőnkért!

2006. szeptember 22. 18:00

MŰCSARNOK elől - VÁROSLIGET

HOZZ MAGADDAL ÁSÓT, HA TUDSZ!

Gyertek Ti is a Mobilitás Héten, a Critical Mass idején (szeptember 22-én), az első Babakocsis Felvonulásra. A „meggurulás” a Zöld Pont Alapítvány szervezésében, a Bring@tree, a Magyar Kerékpárosklub, és a Zöld Udvar civil szervezetei, valaminta Silvánus Faiskola támogatásával fog megvalósulni.

A Műcsarnok mellől indulunk. Velünk lesznek a gyerekeink (babakocsiban, hordozókendőben vagy saját lábon), a facsemeték, amiket a Silvanus Faiskolának köszönhetünk, az ásó, és az éppen ráérő apukák, akik a Városligetben segítenek nekünk elültetni a fákat.

A Babakocsis Felvonulás kistestvére a „Bringázó erdő” nevű kezdeményezésnek. Ez utóbbi célja, hogy egy olyan védőerdőt, erdősávot, ültessünk Budapest köré, amelyet az évente tízezrével kirajzó bringás a következő években, évtizedekben telepít a Város körül. Ősszel, október végén (október 21.) a bringások hátizsákjukban ásóval, szabadgyökerű facsemetével, az erdészetek és az önkormányzatok szakembereivel egyeztetett telepítési térképpel nekiindulnak és a terveknek megfelelően, az ültetésre kijelölt területeken elültetik a fácskákat.

A Babakocsis és .Kismamás felvonulás azt célozza, hogy Budapest belterületén, babakocsival és. kisgyerekekkel is könnyen elérhető közelségben, ültessünk fákat gyerekeinknek, és a jövő nemzedékeknek.

Facsemetéinkkel első alkalommal a Városligetet vesszük célba. Ha tudsz, kérlek hozz magaddal ásót, bár korlátozott szában mi is biztosítunk!

Kérdéseitekkel fordulhattok:

Ortutay Tamás: z.suli@uze.net, vagy 0620 3507820

Kiss Hermina: kissmano@gmail.com vagy 06705213475

Kovács Nóra: zoldpont.alapitvany@chello.hu

indianyo

a Magyar Kerékpáros Klub programjai:

Szeptember 17.: Fővárosi Autómentes Nap az Andrássy úton, ahol a
Bajcsy-Zs. út és az Opera között lesz a kerékpárosok utcája (reggel 9-től délután
5-ig). A helyszínen szóróanyagok, matricák, a 'Hogyan ne ütessük el magunkat autóval?' c. könyv (alapmű a biztonságos városi bringázáshoz!) és belépési lehetőség az MK-ba.
Szervezünk oda egy gyakorlópályát gyerekeknek, ahol a bizonytalanabbak is
nyugodtan kipróbálhatják a biciklizést - szakértő segítők közreműködésével.

Szeptember 18.: Bringás fotók kiállításmegnyitója du. 18 órakor az A38-on.

Szeptember 19.: délután 17-20 óra között lámpa-osztogatás a Batthyány térnél
a Városi Biciklizés Barátai Egyesület közreműködésével.

Szeptember 20.: A Szent István téren (a Bazilika előtt) a mélygarázsnál
napközben szintén szóróanyagokkal, matricákkal stb. jelenik meg az MK.
Ez ugyan munkanap, de ha éppen arrajártok, érdemes elnézni oda.

Szeptember 21.: Indul a "Kerékpárral az Iskolába"-akció! Azaz: (ezúttal)
belvárosi iskolásokat kisérnek rutinos városi bringások kerékpáron az iskoláikba
reggel és délután egy kis kitérővel vissza.

Szeptember 22.: Napközben a Városligeti Fasorban lesz megtalálható az MK
sátra 13-16 óra között, ahonnan akár a Millenárisra (Zugló, Szabó József u. 1.)
is át lehet menni az ifi és amatőr pályakerékpáros versenyre, ill. délután 6-kor
indul a Critical Mass, melynek útvonala:

18:00 Újpesti rakpart (Dráva utca) – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Petőfi híd – Budai alsó rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút – Lánchíd – Roosevelt tér - Akadémia utca - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Andrássy út – Kodály körönd.

A tömegközlekedés minél zavartalanabb közlekedtetésére többszáz szervező fog ügyelni - a rendőrséggel és a BKV munkatársaival együttműködésben.
gyezsu

Sziasztok!

Nahat mennyi program :P!

Biobaba, köszi, azt hiszem most megtalalom!
saara

Sziasztok!
Gyapjúbugyi ügyben kérdezlek benneteket. Vettem a Kenderkócban duplaszálas, munkálatlan gyapjúfonalat (jó lágy, szinte szakad), megkötöttem a bugyit, de átnedvesedett újszülött lányom alatt... Csináltam egy gyapjúkúrát (ZKK szerintit), de az is átnedvesedett első alkalommal.
Kérdésem, aki maga készíti a bugyit, hol vette a fonalat? Lehet, hogy nem is igazi gyapjút vettem? (bár illatra nagyon úgy tűnik...) Még nem adtam fel, segítsetek légyszi, ha tudtok valami megoldást!
köszi klári
pumama

Szia Klári :) A pelenkás topikban sok jó tippet találsz ez ügyben. Gyapjúkúrát sosem próbáltam, a lanolin viszon tökéletesen bevált. Ez gyógyszertárban kapható - csak meg kell győznöd a gyógyszerészt, hogy tudod, mire használod, mert valami rejtélyes ok miatt nem szeretnek adni... Ha ez nem sikerül, a Popolininek kapható - sokkal drágábban! - ilyen kenőcse. A nedves gatyóba kell belemasszírozni - ez a ridegtartó változat :lol: A felhasználóbarátabb pedig: egy diónyi lanolint beleteszel egy üvegbe/flakonba, adsz hozzá némi meleg- nem forró!!! vizet és egy kis gyógyszertári babafürdetőt, jó alaposan öszerázod, amíg tejszerű folyadékot kapsz és ezt kened bele a bugyiba, majd nem napos, inkább hűvös helyen hagyod száradni.

indianyo

Lányok, segítsetek!

Civil Rádiós bulira szereztem fair trade kávét. Viszek hozzá mézet, tejet, nádcukrot - ezek vannak itthon. De tejszínhab szpré létezik olyan, ami nincs tele adalékanyagokkal? (Felvert hab macerás, mert egész napos, szabadtéri buli lesz. De ha azt mondjátok, hogy eláll, még azt is bevállalom, csak ha én verem a tejszínhabot, abból mindig vaj lesz...)

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok.
A lanolin aranyos volt.....marmint az, hogy nem szeretnek adni. Egerben igy jart a baratnom, egyaltalan nem adtak neki a patikaban.
De miert?
Itt a faluban ismer a patikus, en is nemreg vettem, ott merte ki elottem a merlegen. Ennyi, semmi macera.
Mire lehet meg hasznalni a tiszta lanolint?
Azt tudom, hogy kisebesedeskor, vagyis szopizaskor, ha sebes.
Ugy tunik, nalunk a molyok eltuntek, hurra.
Szep napot.
Rahel
rahel

Gyezsu, en mar evek ota keresek tejszinhabot, amiben nincs semmi, de meg nem sikerult talalni, ugyh en felverem, de h meddig all el? Fair trade kavehoz fair trade nadcukor? Hm? A Jozsef koruti bio boltban van, de ha szolsz a fickonak, biztos vinne a piacra is (Gepa Mascobado).

Rahel, nagyon szeles idoben is jo a lanolin, meg kezkremnek is hasznalom. Hideg csipos telen, jo ezt hasznalni. Illetve ha kikeversz valami kenocsot alapnak jo, gyogyszertarban is arra hasznaljak.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Hat nem kifejezetten kornyezettudatossag tema:
http://www.helyitema.hu/index.php?ker=0 ... k.php&tC=8
- de ilyenek vannak:( Es valahol megiscsak kapcsolodik.

A genmanipulaciorol pedig meg azt hallottam tegnap, h pl a biogazdalkodasnak azert tenne be, mert a szel fujja a dolgokat, meg a beporzo rovarok. Nem igazan ertem, mert ilyen erovel a permetet is fujja a szel. Inkabb mas miatt tenne be a bionak. Es aztan azon is gondolkodtam, h a kornyezettudatossagnal nagyobb ur a penz. De persze mi, mint anyak, nevelhetjuk a gyerekeinket erre... Marmint, h a penznel vannak dolgok, amik tobbet ernek.

Biobaba
biobaba

van mar egz meg resyletesebb program a jovo hetre:
http://www.kerekparosklub.org/europai-m ... fovarosban
biobaba

Szia Biobaba!

Azért tenné be a bionak, mert ilyen módon ellenőrizthetetlenül módosulnának a biotermesztett növények is. Vagyis én ezt olvastam valahol. Te mire gondolsz, milyen kárt okozna még?

Ez a Millenáris ügy borzasztó...

(Én most főzöm életem első cukornélküli szilvalekvárját, de ez nem túl világrengető :))

KépKép
KépKép
safrany

Indianyó!

űA pelenkás topikot hol találom? (Bocs, nem vagyok annyira ismerős az oldalon:)
A gyapjúkúra ezt jelentette pontosan: vízbe lanolin feloldva, és abban kinyomkodom a pelust, majd hagyom megszáradni. Nem jött be :(
köszi
klári
pumama

Eszter, en meg arra gondoltam, h azt sokkal olcsobban allitanak elo, es ezert sosem lehetne az emberek tudatossagara hatni. Nem mondhatod mar, h azt h a novenyvedoszerek... Es ha kevesek veszik a biot, akkor nem fog csokkenni a bio ara. Meg az is, amit te is irsz.

Szilvalekvart a csaladunkban mindig is cukor nelkul foztek:) Nekem az uj, h azt cukorral is lehet. Persze nem fogom. Hat cukor nelkul is tok edes.

Klari, a pelenkas topik:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=1050
biobaba

Klari, szerintem a legjobb gyapju lanolinozas, ha az enyhen nedves kezeden szetkened a lanolint, mig ki nem feheredik, es azt egyszeruen beledorgolod a pelusba, h olyan ragacsos legyen kicsit a tapintasa.
biobaba

Sziasztok!
http://www.autoirto.hu/
:)

Biobaba
biobaba

Gyezsu: jó öreg habszifon??? Talán abban nem esne össze és hátha jobban eláll. Csak ma már nincs minden háztartásban...

Lanolinkúra: nekünk a bolti popolinis Wollkur nagyon nem vált be, jobban átáznak a külsők, mint nélküle. Szerintem megéri a nyers lanolinnal járó macerát. Persze lehet, hogy én csinálok valamit rosszul.

Bio vs. gén: a koegzisztencia szabályok pont erre vonatkoznak, azért lesznek szigorú szabályok, hogy ne keveredhessenek. Elvileg. Szerintem nagyobb probléma, amit Biobaba ír, hogy az emberek az olcsóbbat fogják venni. A többség sajnos nem igazán gondol bele, hogy az az áru ugyan mitől kerül annyiba amennyibe...
Persze gondolkodhatnánk optimistán is, hogy hátha fordítva sül el a dolog, a bio javára, mert azért a génmanipulációt sokan veszélyesebbnek tartják, mint a vegyszereket. Nem szívesen mondom, hogy majd meglátjuk, szeretném, ha ez csak egy elvi vita lenne...
De tény, hogy rengeteg pénz van benne. :(
pindi

Reni, 750 a jazminpakoca zacskoja.
biobaba

Biobaba, és neked milyen ízű a jázminpakóca? :)

KépKép
KépKép
safrany

Nem vettem, csak megneztem az arat.:)
biobaba

Biobaba, mit irtak az elesztorol? :shock: es a bioelesztot hol szoktad venni?

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

A sorelesztot a legtobb esetben genmanipulalt szervezetekkel allittatjak elo. Erdemes a regebbi szamokat is megnezni, volt szo a gyumolcslevekrol, az olajokrol: http://biokosar.com/

Bio elesztot a Muzeum koruton lattam a Bio ABC-ben. Ill. egyszer a Bioritmusban is, de mivel nem irtak ra az arat, ott nem is vettem, de azota se lattam. 160 Ft korul van a Muzeum koruton. Ez friss eleszto, de lehet venni szaritottat is. Azt tobb helyen is arulnak. Az egyik boltban azt mondtak nekem, h azert nem arulnak frisset, mert nem tudnak eladni a Candida-divat miatt.

Biobaba
biobaba

ugy erted, h maguk az elesztogombak genmanipulaltak? s vajon miert? :?
recca

Biobaba!
köszi szépen az infót....!!!
gondolom ez a mag és ebből vagy kikel...vagy...

most elég sok dolgom van, úgyhogy csak felületesen olvastam, amiket írtatok...

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Hat en ugy ertelmeztem, hha genmanipulalt szervezetekkel allitjak elo, akkor a vegtermek is az. H miert? Passz. Biztos igy olcsobb. Minden a penzrol szol. Pedig van az a mondas, h mikor kivagtuk az utolso fat, kifogtuk az utolso halat, beszennyeztuk az utolso folyot, rajovunk, h a penzt nem lehet megenni:(

Ezek utan megis teljesen meglepodtem, mikor lattam egz dokumentumfilmet, amiben azt mondtak, h a bhutani kiralynak az az alapelve, h fontosabb a nepenek osszboldogsaga, mint az ossz GDP. Hat ez is feher hollo:( Abban az orszagban allitolag meg a letort agak osszeszedesere is engedelyt kell kerni. A jakokbol el a legtobb ember, jakvaj, jaktea, jaktragya tuzelesre, jak gyaju a ruhahoz, a hazhoz. Kopulik a vajat. Szoval a nyugati felfogas szerint szegenyek, de nem vagyok ebben olyan biztos... Kinek mi a szegenysegi mutato.

A Szabo Ervin Kozponti Konyvtarban arulnak leselejtezett konyveket, most egy csomo gyerekkonyv volt. Es tok jok is vannak. nem tudom meddig, mikorra kapkodjak el, meg utanpotlas h jon, de azt mondta, aki ott volt, h novemberig tart az arusitas. Ja, 150 Ft egy-egy konyv.

Ugyanis Budapest lakóinak mindössze 16%-a ül naponta autóba. (Forrás: Fővárosi Önkormányzat, Közlekedés Kft felmérése)
- ezt ma olvastam, es elegge ledobbentem. Honnan akkor ez a rengeteg auto? Es az az idill is megfordult a fejemben, h milyen jo is lenne, ha az autoutak helyen zold felulet lenne. Mondjuk a Kalvin ternel... (Apropo, tudtatok, h a regi pesti varosfal epp a kis korut menten huzodott?:) Ma beepitve a hazakba a fal jo resze meg megvan.) V regen tok szeles volt a pesti oldalon a Duna-part. Ott lehetett korzozni. V mondjuk az Andrassy ut setalo utca lenne:) Meg termeszetesen bicajos.

Olvastam egy elgondolkodtato szamolast is:
"Na számoljunk: az alatt az idő alatt, amíg egy felvonulás" (Critical Mass) "tart (jó, legyen inkább a teljes útzár időtartama) vajon elért volna 30000 autóban utazó ember a startól a célig (illetve a szembesávban fordítva), a mi útvonalunkon? Ha ennyi autós ennyi idő alatt nem tudja megtenni a távot, akkor mi utaskilométert és időt tekintve gyorsabbak voltunk. Tehát azzal, hogy bicóra szálltunk, meggyorsítottuk a közlekedést, és az egy főre jutó dugó időtartamát is lerövidítettük, ugye?"
http://criticalmass.hu/forum-tema/20060 ... lso-valasz

Biobaba
biobaba

Szia Biobaba!

Autós kérdés: ha jól számolom, ez a 16% is olyan 3-400 000 autó - valamivel kevesebb, ha egy autóban többen is ülnek, de ahogy nézni szoktam, nem ez a jellemző... Ez is elég sok, de akkor még ott van a rengeteg ingázó, na meg az átmenő forgalom, ami szintén jelentős.
(Aki meg nem ül autóba minden nap, az meg ott tárolja a járdán, hogy lehetetlen a belvárosban gyalog közlekedni...)

Nekem nagyon szimpatikus volt, amit Brüsszelben láttam: ott az autóutak egy része a föld alatt megy, felettük pedig hatalmas parkok vannak. Ott is nagy a forgalom, de legalább nem látod, a fák, növények tisztítják a levegőt, a gyerekek kint lehetnek a szabadban és mégsem egy betonrengetegben nőnek fel.
És azért mutat valamit a városvezetés/tervezés hozzáállásáról, hogy kit visz le a föld alá: az autóst vagy a gyalogost - mint nálunk...

Pindi
pindi

Elmarad a Critical Mass Budapest
Szerző: critical mass, k, 2006-09-19 12:56
Cimkék: sajtóközlemény
Elmarad a péntek esti Critical Mass tömegdemonstráció

A kerékpáros felvonulás rendezőiként szeretnénk elkerülni még az esélyét is, hogy a Parlament mellett elhaladó több tízezres belvárosi rendezvényt bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra. Kérjük a sajtó képviselőit, segítsenek abban, hogy a hír eljusson azokhoz akik hetek-hónapok óta tervezik a demonstráción való részvételt.

Annak ellenére, hogy a demonstráció még a tavaszi kampánycsend idején, 32 ezer résztvevővel is gond nélkül zajlott, a jelenlegi helyzetben nem lenne jó döntés a megtartása. A résztvevő kerékpárosok tapasztalataink alapján nem jelentenek kockázatot, azonban nem szeretnénk ha bármilyen incidens kikezdené az egyébként pártpolitikától mentes demonstráció jóhírét. A vidéki helyszíneken a rendezők saját hatáskörükben döntenek a rendezvény megtartásáról, de jelen pillanatban nem gondoljuk, hogy bármely más városban szükséges lenne a Critical Mass lefújása.
Természetesen az Európai Autómentes Nap nem marad el. Továbbra is bátorítunk mindenkit, hogy pénteken tegye le autóját, és válassza a kerékpározást, illetve az aznap ingyenes tömegközlekedést a munkahelyére vagy iskolájába történő eljutásra.
A Critical Mass felvonulás ugyan elmarad, de a pénteki közös programok közül a Népstadion melletti Millenáris velodromban zajló ingyenes Pályakerékpár Budapest Bajnokságon tervezett tömeges megjelenésünk nem. A mozgalom egyik fő célja, hogy a lebontásra ítélt, 110 éves műemlék megmeneküljön, és Budapesti Kerékpáros Centrumként funkcionáljon. Várhatóan nem maradnak el a felvonulás előttre, és utánra tervezett rendezvények, filmvetítések, programok sem a csatlakozó kávézókban és szórakozóhelyeken.

indianyo

Sziasztok,

minap epp azon jart az agyam egy aluljaroba lecaplatva a gyerekkel, h miert nekem kell lemenni, miert nem az autos, es h akkor odafonn lehetne zoldseg...

Tudom en, h sok az auto meg igy is. Csak belegondoltam, h es akkor mi lenne, ha meg tobben? Egyre tobb ut, beton, fogyo zold, elsotetul a nap... Szoval borzaszto, h mit hagynek az ukunokamnak... Na nem is szomoritok...

Biobaba
biobaba

Vidámabb téma:
Tegnap felbontottam az egyik kis üveg cukor nélkül, fejjel lefele eltett baracklekváromat - nagyon finom! Túlságosan is... Az a 3 kiló barack ilyen formában nagyon hamar el fog fogyni. Lehet, hogy inkább mélyhűteni kéne, akkor a 3 kg 3 kg marad.

Pindi, jó ötlet volt a habszifon, van is a családban - csak éppen patront nem kaptam hozzá... Ötlet, hogy hol lehet beszerezni?

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu!

En is nagyon gusztalgatom a befotteket, de akarok varni, h telen majd, marmint, h tenyleg elallnak-e addig:) Remelem. Meg azt is, h kibirjuk.

Nem modod, h nem lehet patront kapni? Es szodahoz? Nem lehet, h ugyanugy aruljak a habpatront is? A szodahoz a penztarnal kell kerni emlekeim szerint.

Biobaba
biobaba

biobaba

Én tavaly még kaptam habpatront a pénztárnál az ABC-ben.

Moratórium :)

KépKép
KépKép
safrany

Gyezsu: az Etele úti Plusban rendszeresen látok. Hátha a többiben is van :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

OFF, de a szemléletünkhöz illik: éppen aktuális "naplómat" írom, ezúttal az altatásról (http://www.kaleidoskop.hu/ Gyerkőc rovat, Indul a család! sorozat), és keresgéltem az interneten a témában. Azt akartam megtalálni, hogy a "tanuljon meg a gyerek egyedül elaludni" elméletet milyen idős korú gyereknél kellene elkezdeni. A kereső kihozta nekem az (origo) Babázót, szakemberek válaszolnak altatási-alvási kérdésekre, na, gondoltam, itt biztosan megtalálom, ehhez képest olyan jól esett, amit olvastam :): http://www.babazo.hu/kategoriak/20060629altatas.html (az első két írás)

ON
köszönöm a szifonbeszerzési helyeket, én a CORA-ban próbálkoztam.

Én bioboltban veszek száraz élesztőt a kenyérsütéshez, azzal mi a baj?

GyeZsu
gyezsu

OFF (altatás): még ezt is találtam:
Büszkén és boldogan jelenthetem be: májustól immár magyarul is kapható dr. William Sears Éjszakai gondoskodás című könyve! A Kismama magazin kiadta, hogy végre ne legyen kérdés: léteznek tudományos kutatások, megbízható, hiteles eredmények, melyek azt kigazolják, hogy az édesanya nyugodtan hallgathat a szívére, hagyatkozhat az ösztöneire. Ezeken az oldalakon senki sem fogja neki azt tanácsolni: csukja rá a síró csecsemőre az ajtót, majd abbahagyja, csak be ne nyisson hozzá.
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=22230
gyezsu

Nekem megvan a Sears könyv, bibibí :)
Már csak azért is jó, mert végre van egy hiteles, sokgyerekes orvos által írott, tudományos alapokon nyugvó könyv, amit a 'sírni hagyós' tábornak, illetve a bizonytalanoknak meg lehet mutatni, lehet idézni. Jól jön, mert a berögzült szokások elllenében néha nehéz evickélni. :)

KépKép
KépKép
safrany

Van valakinek ehető élesztőpástétom receptje, amit bio szárított élesztőből is el lehet készíteni?

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

En nem ismerem ugyan ezt a konyvet, de ha ervek a sirni hagyosok ellen, akkor jo:) Mi egyutt alszunk, ugyh nem annyira problema, de olyan sok helyen olvastam azt, h hagyni kell, hadd sirjon...:( Meg sokan is meselik, h mindig ezt mondjak nekik. Es meg olyat is hallottam, aki buszke arra, h o hagyja, h orakig orditson egyedul a gyerek:( (Nem tudom, mit szolna, ha vele csinalnak ugyanezt...)

Mas: PM10-rol hallottatok? Csak most ugy eszembe jutott. Ha mar elvileg automentes nap lesz holnap. Legalabbis mas varosokban, orszagokban:(
http://www.levego.hu/pm10.htm

Biobaba
biobaba

Sziasztok :)

Nálunk a sírni hagyásnak sajnos népes tábora van :( Minden ezt megváltoztatni akaró kezdeményezést lelkesen támogatunk!!!Mi is együtt alszunk és nem hagyunk sírni babát :)

Vettem a DM-ben egy Just Like Sugar nevű, cikóriából készült édesítőszert - itthon vettem csak észre, hogy ez az a bizonyos Norbi-féle dolog. Nos, ebből következően ára is borsos, viszont kellemes íze van - eddig nem fedeztem fel mellékízt. A címke szerint - hihetünk-e vajon a címkének...- nincs benne szénhidrát.

A szenvedélyes autós olaszoknál az autómentes napot mindig komolyan veszik... sőt! Nagyobb városokban korlátozni is szokták a forgalmat: vannak páros és páratlan rendszámú autós napok.

Sajnálom a holnapi elmaradt felvonuláést, bár megértem. Remélem, a Millenáris Velodromért folyó demonstrációnak sikere lesz.

indianyo

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?