Hat en ugy ertelmeztem, hha genmanipulalt szervezetekkel allitjak elo, akkor a vegtermek is az. H miert? Passz. Biztos igy olcsobb. Minden a penzrol szol. Pedig van az a mondas, h mikor kivagtuk az utolso fat, kifogtuk az utolso halat, beszennyeztuk az utolso folyot, rajovunk, h a penzt nem lehet megenni:(
Ezek utan megis teljesen meglepodtem, mikor lattam egz dokumentumfilmet, amiben azt mondtak, h a bhutani kiralynak az az alapelve, h fontosabb a nepenek osszboldogsaga, mint az ossz GDP. Hat ez is feher hollo:( Abban az orszagban allitolag meg a letort agak osszeszedesere is engedelyt kell kerni. A jakokbol el a legtobb ember, jakvaj, jaktea, jaktragya tuzelesre, jak gyaju a ruhahoz, a hazhoz. Kopulik a vajat. Szoval a nyugati felfogas szerint szegenyek, de nem vagyok ebben olyan biztos... Kinek mi a szegenysegi mutato.
A Szabo Ervin Kozponti Konyvtarban arulnak leselejtezett konyveket, most egy csomo gyerekkonyv volt. Es tok jok is vannak. nem tudom meddig, mikorra kapkodjak el, meg utanpotlas h jon, de azt mondta, aki ott volt, h novemberig tart az arusitas. Ja, 150 Ft egy-egy konyv.
Ugyanis Budapest lakóinak mindössze 16%-a ül naponta autóba. (Forrás: Fővárosi Önkormányzat, Közlekedés Kft felmérése)
- ezt ma olvastam, es elegge ledobbentem. Honnan akkor ez a rengeteg auto? Es az az idill is megfordult a fejemben, h milyen jo is lenne, ha az autoutak helyen zold felulet lenne. Mondjuk a Kalvin ternel... (Apropo, tudtatok, h a regi pesti varosfal epp a kis korut menten huzodott?:) Ma beepitve a hazakba a fal jo resze meg megvan.) V regen tok szeles volt a pesti oldalon a Duna-part. Ott lehetett korzozni. V mondjuk az Andrassy ut setalo utca lenne:) Meg termeszetesen bicajos.
Olvastam egy elgondolkodtato szamolast is:
"Na számoljunk: az alatt az idő alatt, amíg egy felvonulás" (Critical Mass) "tart (jó, legyen inkább a teljes útzár időtartama) vajon elért volna 30000 autóban utazó ember a startól a célig (illetve a szembesávban fordítva), a mi útvonalunkon? Ha ennyi autós ennyi idő alatt nem tudja megtenni a távot, akkor mi utaskilométert és időt tekintve gyorsabbak voltunk. Tehát azzal, hogy bicóra szálltunk, meggyorsítottuk a közlekedést, és az egy főre jutó dugó időtartamát is lerövidítettük, ugye?"
http://criticalmass.hu/forum-tema/20060 ... lso-valasz
Biobaba