Akkor a tegnapi receptek közül az egyik:
Tej- és tojásmentes SÜTI (á la Tündérkonyha)
2 bögre liszt (fontos, hogy legalább 3 féle liszt legyen, ezzel is "helyettesítjük" a sütőport. Tehát búza, tönköly, árpa, kukorica, pl.)
1/2 tk szódabikarbóna (el is hagyható, akkor még laposabb, de úgy is jó)
1-2 tk fűszer, vegyesen (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, vanília. A tegnapi csak 1 tk fahéj volt)
1/2-1 bögre méz (a tegnapiban 1 volt)
1/2 bögre olaj
1 bögre víz (vagy kefír, a tegnapiban víz volt)
A másik receptet legközelebb. Azt nem tudom fejből és most lusta vagyok elővenni, no.
Összekeverjük, jó híg marad, hagyjuk állni, duzzadni kb. 1/2 órát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Vannak változatai, amiket én sosem szoktam, de leírom.
Lehet bele mákot tenni, akkor annyival kevesebb liszt kell bele. Mehet bele bármilyen mag (a tetejét meg szoktam szórni szezámmaggal, csak most elfogyott), darálva vagy durvára vágva. Ha nagyon sokat teszel bele, csökkentsd az olajmennyiséget. Bármilyen szárított gyümölcs, mazsola. Ha forró vízben előtte felfőzöd(?), akkor kevesebb méz is elég bele.