Sziasztok Csajok!
Meg van munkam, de mara befejeztem es gondoltam gyorsan bejelentkezem, hogy meg elek.
Hajnalban (hetfo) hazautaztak a szuleim. Ma szegeny Lolli unatkozott is, mert sokat pakolasztam, mostam, stb. Kepzeljetek, este apa vigyazott Lollira (kb. fel orat) es annyira figyelt ra, hogy benne hagyta szegenyt a kakiban! Amikor eszrevettem mar jol szet volt kenve, a ruhaja is olyan volt. Apa meg akkor is telefonalgatott, nem ert ra tisztaba tenni. En meg jol bepoccentem. Tisztaba tettem Lollit, a kakis ruhakat ledobtam a foldre es amikor apa befejezte a telefonalast, kozoltem vele, hogy megy mosni. Gondoltam, az o hibajabol kakis minden, akkor mossa ki o a ruhakat. Nem szolt semmit, fogta a vanish-t es ment a furdoszobaba mosni.
Mamacka, en is a szoptatas alatt hizos fajta vagyok.
Amugy, en elolvastam a regi topikotokat, ugyhogy mar "ismerlek". A regiek kozul a tobbiek is visszahiztak vagy nem hallottatok roluk azota? En azert remenykedem, hogy nem jonnek vissza a kilok. En csak olyanokat ismerek, akik a dieta utan ismet pocakosak lettek es akkor visszaszedtek a leadott kilokat. Viszont kivancsi lennek, hogy terhesseg nelkul is visszaugrik-e vagy akkor megorizheto a suly. En kb. 3 hete fejeztem be a dietat es azota meg 1 kilo lement.
En ugy tervezem, hogyha el is kezdek hizni, nem engedem, hogy ismet elszaladjon velem a lo. Ha mar 4 kilonal tartok, akkor ujra belevagok a dietaba. Azert remelem, hogy erre nem kerul sor. Persze, ha ujra pocakos lennek, akkor mas a helyzet. Utana biztosan kell majd dietaznom. Bar, kistesot a kozeljovoben nem tervezunk.
Amugy, koszi a bokot. Tavaly ilyenkor almodni se mertem volna, hogy egyszer majd sikerult lefogynom. Tulajdonkeppen Edithnek es Szirwennek koszonhetem. Ok ajanlottak ezt a dietat. Na, meg itt a lanyoknak, hogy tartottak bennem a lelket.
Annyira szita az agyam, hogy nem emlekszem, irtam-e par hete a keresztelonkrol. Mi eddig nem tudtuk megszervezni, mivel otthon szeretnenk tartani, de a keresztszulok se helyiek, ugyhogy nem egyszeru osszeegyeztetni az idopontot. Lolli leendo keresztanyukajanak idokozben meg egy baboja szuletett, ugyhogy korabban nem tudtak utazgatni. Most augusztusban viszont mar meg szeretnenk tartani. A baratnomek lesznek Lolli keresztszulei, mi meg az o fiaiknak.
Apukam ment be a templomba, hogy erdeklodjon a keresztelo felol. Nekem eszembe se jutott, hogy problema lehet. Ott volt az eskuvonk is, ismertem a papot is. Erre ezt a papot athelyeztek masik varosba. Az uj pap pedig kozolte, hogy a Katolikus Egyhaznak nincsen szuksege divatbol es hagyomanybol tartott keresztelokre, ugyhogy csak akkor kereszteli meg a gyerekeket, ha az anyakkal elbeszelgetett es vizsgaztat minket a hitben valo jartassagunkrol.
Erre aztan nem szamitottam. A vicces az, hogy a ferjem nem vallasos, de o jobban ismeri a Bibliat, mint en. Azt mondta a pap, hogy nem muszaj a babakat megkeresztelni, majd ha felnonek eldonthetik ok, hogy meg szeretnenek-e keresztelkedni. En teljesen le voltem dobbenve. Meg ilyet se hallottam. Azert talaltam erdekesnek, mert az eskuvo elott meg kellett igerni a Katolikus Egyhaznak, hogy a szuletendo gyermekeinket katolikusnak kereszteltetjuk. Sot meg ala is kellett irni egy ilyen nyilatkozatot. Csak azt nem ertem, hogy en hogy tartsam be az igeretemet, ha a pap nem akarja megkeresztelni a lanyomat. En meg esetleg atmentem volna a vizsgatatasbol, de nem hinnem, hogy a baratnom megfelelt volna. Viszont keresztanya nelkul meg nem lehet keresztelo.
Aztan eszembe jutott, hogy van meg egy kis templom is es ott az en keresztelo papom van. O nagyon szimpi ember es gondoltam, hogy nem fogja megtagadni a keresztelot, mivel engem is megkeresztelt. Igy is lett. O nagyon megorult, hogy megkeresztelheti a lanyomat is. Irto jo memoriaja van. Kepzeljetek, emlekezett, hogy kb. 12 eve, amikor megepult a templom, apukammal elmentunk megnezni!
Ja, es azt mondta, hogy nem kell neki semmifele papir a belvarosi plebaniarol, hogy engedelyezzek, hogy nem a korzetunkben keresztelkedunk, mivel mi kulfoldon elunk. Szoval, nagyon rendes volt. Az sem utolso, hogy rola tudom, hogy becsuletes, a hivatasanak elo ember.
Nalunk volt mar olyan plebanos, hogy uzsora kamatra vett fel hatalmas kolcsonoket a hivoktol az egyhaz neveben. Persze lebukott es jol eladositotta az egyhazat, mivel vissza kellett fizetniuk a penzt. E mellett meg szeretoket is tartott. (Ez nem rosszindulatu pletyka, a ferjek meseltek apukamnak.)
Ja, a mostani plebanos, aki vizsgaztati akart minket, volt olyan, hogy elfelejtett megtartani egy eskuvot. Benne volt a helyi ujsagban.
Ugyhogy meg orulok is, hogy az en megbizhato keresztelo papom fogja tartani Lolli keresztelojet is.
Szoval, Mazsuzs es Edith, egyet ertek veletek abban, hogy mar a papok sem az igaziak.
Na, eldugulok mara, mert a vegen meg feljon a nap, mire agyba jutok. Bar nalunk allitolag nem lesz nap, csak eso.
Szirwenrol es Juditrol nem tudtok? Nagyon eltuntek.
Olive