Új privát üzeneted érkezett!

Biobaba, elolvastam az Amíg arunk nem lesz-t! Le se tudtam tenni a végéig, zseniális!!!
Köszönöm!
Zsuzsa
zsanya

UgyeKép
Biobaba

OFF
tudsz olyan mezeskalacs receptet, amiben nincs cukor?
biobaba

UFF!
Még nem... azaz... mire gondolsz?
Nem cukor, hanem? Méz? Kép olyat tudok! Kép
vagy édesítőszer? (de akkor ugye mitől mézeskalács? Kép)
vagy sós legyen? Kép))
Hm?
zsanya

OFF
mezes mezeskalacsKép recept kene, se cukor, se edesitoszer, csak mez.
Sos? Olyan is van?

Biobaba
ON
biobaba

OFF, Bocs, Biobaba, rosszul emlékeztem, minden receptemben cukor is kell, de körülnézek még!
ON
zsanya

Sziasztok,
Ezt találtam, (Ahmed figyelmébe is ajánlom)

http://www.karizmatikus.hu/okumene.htm

Zsuzsa
zsanya

OFF Biobaba, itt van egy recept, de nem tudom, milyen:

http://www.sulinet.hu/panorama/mezeskalacs.html
ON
zsanya

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 21&start=0

Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h

Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112 (a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”

Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban,
vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő, név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
dotti

Sziasztok!

Törökbálinton indítotunk egy keresztény "anyakört". Felekezettől független, olyanok is járnak, akik csak keresők. Két hetente csütörtökön tartjuk, és a katolikus plébáni adott nekünk helyet.
Az anyukák természetesen gyerekkel szoktak jönni, de ha már nagyobb a gyerkőc, és oviba van, az anyukát egyedül is szívesen fogadjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok, e-mailban: mszell@interware.hu, vagy telefonon: 06/70-277-72-74

Viki
vikike77

Sziasztok!

Most csütörtökön lesz a következő anyakör, 9-től a törökbálinti Katolikus Plébáián.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Sziasztok:

Viki
vikike77

Sziasztok!

Örülnék, ha újra fellendülne a topik! Mostanában kezdett érdekelni a kereszténység, szeretnék jobban elmerülni benne, és beszélgetni ;)

Biobaba!
[quote] írta:Egyebkent nem regesz akartam lenni, hanem egyiptologus.

Sikerült azóta már? ( én geológusnak tanulok, de a régészet is érdekel ;) )

Andi
m_andi

Kedves Andi!
Szívesen "merülök" veled.
Nekem nagyon sokat jelent a naponkénti Biblia olvasás és az imádság.
Kiváncsi vagyok, kb. hol tartasz, hogy tudjunk beszélgetni.
Szeretettel:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia Anna!
Örülök, hogy írtál!

Én még nagyon az elején tartok a Bibliának, nem rég kezdtem :oops: De ami késik... ;)

Most a József történeteknél tartok, legutóbb azt a részt olvastam, amikor József megfejti a fáraó álmát.

Gondolom, Te már nem először olvasod.

Örülnék, ha egy jó kis beszélgetés alakulna ki!

Szeretettel: Andi

Andi
m_andi

Igen, nem először. És mindig mond újat.
És ha végére érsz az első könyvnek, még esetleg olvasd el a másodikat, aztán ugorj egy nagyot, lapozd át az egész ószövetséget, és olvasd el előbb az újból az evangéliumokat (Márk az két estés, János a legnehezebb, Máté és Lukács jól érthető, bár kicsit hosszabb). Mátét, Márkot, Lukácsot szaknyelven szinoptikusoknak nevezik, mert "együtt látják" a dolgokat, Jézus életének nagyjából ugyanazokat az eseményeit írják le más-más tanú alapján, János mást emelt ki. Aztán az Apostolok cselekedeteiről írott könyvet és a leveleket. A Jelenések könyvét hagyd későbbre.
Aztán az Ószövetségre visszatérve: Zsoltárok, Példabeszédek, Ruth könyve, Jónás könyve, aztán visszatérhetsz Mózes 3. könyvéhez és végigolvashatod, amit korábban kihagytál. Ott vannak hosszabb nemzetségtáblázatok és egyéb leírások, amik elvehetik egy kezdő Szentírás-olvasó kedvét, ezért javasolnám előbb az olvasmányosabb részeket.
Jó olvasást !
Szeretettel:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia Anna!
Köszi a jó tanácsot. ;)

De közben már belekezdtem Mózes 3. könyvébe is, számomra nem rémisztő. :)
Igazából én úgy vagyok mindenféle könyvvel (bármilyen témájú), hogy szeretek sorba haladni. Így most már végig olvasom úgy, ahogy jönnek egymás után a fejezetek :) Majd ha vmi nagyon nem érthető, akkor legfeljebb megkérdezlek :)

De addig is feldobhatnánk egy témát ;)

Szeretettel

Andi
m_andi

Hát már nem emlékszem, lehet, hogy elsőre nekem is érdekesek voltak a tiszta és tisztátalan állatok, a papi ruhák, a szent sátor és a nemzetségtáblázatok. Egyszer én is végigolvastam úgy, hogy elkezdtem az 1 Mózes 1:1-nél és a Jelenések 22: nem tudom mennyinél fejeztem be, de azóta sokkal össze-visszábban olvasom, amivel éppen foglalkozunk.
A 3. könyvnél nekem az az érdekes, hogy mik azok a szabályok, amiket a mi életünkben is hasznos alakalmazni a tisztasági vagy egyéb törvények közül..
Azért a Szentírás nem olyan, mint egy regény. Igazából nem egy könyv, hanem egy 66 kötetes könyvtár egybekötve.
Milyen gyorsan haladsz?
Ja és az előző leveled vasárnap délelőtt küldted. Nem csatlakoztál valamilyen közösséghez?
Áldott, szép napot!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia!
Ha majd én is többedszer olvasom, biztos jobban átlátom majd az egészet, tudok összefüggéseket keresni, stb.

Gyorsnak nem nevezném a haladásom, naponta egy hosszabb, vagy két-három rövidebb kis részt olvasok el. Igazából nem is érdekel, hogy milyen gyorsan olvasok, nem időre megy (mint anno a kötelező olvasmányok) ;) . És ahogy Te is írtad nem regény, szeretném az egyes fejezeteket magamnak értelmezni, és mikor úgy érzem "feldolgoztam", akkor lépek tovább ;)

A vasárnap véletlen egybeesés, nem csatlakoztam sehova. Nem vagyok gyülekezeti tag, és igazából templomba se nagyon járok. Szerintem a hit és vallás szeretete nem függ össze a templommal. Ennek fejben kell eldőlnie ;)

Te amúgy tartozol vmilyen gyülekezethez?

Andi
m_andi

Szia!
Közben már elolvastam a csapásokat is, amiket Isten küldött az egyiptomiakra, mert a fáraó nem engedte el a zsidókat.

Ezt lehet a mai világban úgy értelmezni, mintha pl vki nagyon sokat akar, hiába van már túl több betegségen (amik stresszből kifolyólag lettek), baleseten a túlhajszoltság miatt, de mindig a többre vágyik telhetetlenül?

Én mindent próbálok mai szemmel nézni, hogy ez pl hogy nézhet ki napjainkban. Ha félreértelemezek vmit, javíts ki nyugodtan ;)

Szeretettel:

Andi
m_andi

Hát valóban vannak olyan emberek, akik semmiféle intést és jelet nem fognak fel. Számomra mindig félelmetes a fáraó történte, mert az elején még ő dönt, ő keményíti meg a szívét, de aztán már Isten nem engedi, hogy másképpen döntsön. Én nagyon nem szeretnék olyan engedetlen lenni, hogy Isten is elforduljon tőlem.
Szerintem is fontos a saját időnkre is megtalálni az adott ige üzenetét, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az egy adott történelmi helyzet volt.
Nem feleltél a kérdésemre.
Várom a válaszod...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia!

Bocsi, de melyik kérdésre gondolsz? Én két kérdést látok az előző hsz-edben, mindkettőre válaszoltam is:

[quote]M írta:ilyen gyorsan haladsz?

Gyorsnak nem nevezném a haladásom, naponta egy hosszabb, vagy két-három rövidebb kis részt olvasok el. Igazából nem is érdekel, hogy milyen gyorsan olvasok, nem időre megy (mint anno a kötelező olvasmányok) . És ahogy Te is írtad nem regény, szeretném az egyes fejezeteket magamnak értelmezni, és mikor úgy érzem "feldolgoztam", akkor lépek tovább

[quote]J írta:a és az előző leveled vasárnap délelőtt küldted. Nem csatlakoztál valamilyen közösséghez?

A vasárnap véletlen egybeesés, nem csatlakoztam sehova. Nem vagyok gyülekezeti tag, és igazából templomba se nagyon járok. Szerintem a hit és vallás szeretete nem függ össze a templommal. Ennek fejben kell eldőlnie

Andi
m_andi

A második volt a kérdés, amire gondoltam.
Én fontosnak tartom, hogy a keresztyén ember tartozzon egy közösséghez, ez segít a félrértelmezések elkerülésében, és a gyakorlat megélésében. Néha hihetetlenül sokat jelent, ha együtt imádkozhatsz valakivel. És sokszor jó gyakorlat szeretetben elviselni a többieket és könnyebb kitartani a kisértések idején, ha van egy erős közösség, ahova tartozhatsz.
Ha úgy gondolod, hogy igazam van ebben a kérdésben, nézz körül többfelé, hogy melyik közösség az, ahol jól érzed magad.
Szeretem a hitem és szeretem a vallásom, de Jézus Krisztusnak csak úgy adhatok a kertemből,hogy Eta néninek adom, és megérinteni végképp csak úgy tudom, ha a másik embert érintem meg (de ez majd jóval később a Máté evangéliumában lesz...)
Valahol vár rád egy közösség :wink:
Nekem is sokat jelent az együttgondolkodás.
Szeretettel:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia!

Biztos valahol vár egy közösség, de most egyrészt úgy érzem, nem vagyok elég érett hozzá (lévén most kezd érdekelni, most kezdtem Bibliát olvasni), másrészt az időmben se fér bele.
Először szeretnék magam (és némi fórumos segítséggel ;) ) megbírkozni a Szent Írással, aztán még bármi lehet :)

Andi
m_andi

Most jövő hétfőig nem leszek a közelben. addig is jó olvasást!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia!

Lenne egy kérdésem, nem épp Bibliai, de kereszténységhez köthető.

Másik topikon felmerült a hívőség-válás kontraszt. Összeférhet ez a mai világban valahogy, vagy egyáltalán ki van zárva? Vannak olyan esetek amikor megengedhető? (konkrétan a megcsalás c. topikban van róla szó, többek férje hívőnek vallja magát, mégis félrelép - és ugye végül csak egy kiút van...).

Neked erről mi a véleményed?

Szeretettel:

Andi
m_andi

Szerintem egy igazán hívő ember nem csalja meg a házastársát. Másodszor még ha meg is csalnak valakit, nem törvényszerű a válás, mert létezik megbocsátás. Jézus azt mondja, hogy ha valaki elválik a házastársától és mással házasodik össze, az házasságtörő, tehát vét Isten törvénye ellen. Másrészről nem lehet elméleteket gyártani, hanem mindig az adott helyzetben kell megtalálni a legjobb megoldást. Vannak pokoli házasságok...
NEm tudom elképzelni, hogy hogyan tudja valaki összeegyeztetni azt, hogy hívő és félrelép. Ez teljességgel elképzelhetetlen számomra.
A kérdésedre a pontos válasz a Márk 10:1-12-ben van, aholis Jézust kérdezik a válásról, ő azt mondja, hogy már az Ószövetségben is csak az emberek szivének keménysége miatt engedte meg a törvény a válást, de Istennek nem ez a terve az emberrel. Ma is az a helyzet, mint Jézus idejében: Istennek az a szándéka, hogy a házastársak ellenállva a kisértéseknek, szeretetben és hűségben egymást támogatva éljék az életüket, amíg ásó, kapa, nagyharang el nem választja őket egymástól.
Ezt tudom mondani.
Szeretettel:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna, köszi a választ (szerencsére nem én vagyok ilyen helyzetben, csak kíváncsi vagyok ;) ). De ott azt is írták, hogy lehet Isten előtt is érvényteleníteni a házasságot :roll:

Andi
m_andi

Most én erre mit mondjak?

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Kedves Anna!

Sajnos tud annyira esendő lenni az ember, hogy hívő létére félrelépjen, vagy akár más súlyos bűnt elkövessen. Nem tudhatjuk, hogy Isten miért enged meg ilyen helyzeteket, de megvan rá az oka. Tudjuk, hogy még a legrosszabb, legreménytelenebbnek tűnő helyzetekből is a legjobbat hozza ki, így valószínű, hogy azért engedi meg ezeket, mert az egyén javára válhat: pl. a hűtlen férj a lebukás során ráeszmél arra, hogy mit okozott a bűnével, és végre meghallja a Szentlélek hangját a lelkében, és észhez tér, és gyökeresen szakít a múltjával.

Remélem, nem baj, hogy csatlakoztam a beszélgetésetekhez. :)

Orsi
orsi

Orsi! Gyere máskor is :)

Nekem is az a véleményem, hogy az egyik fél hibája miatt nem akarhatja Isten, hogy a másik is úgy (rossz házasságban, veszekedések között) élje le az életét. Szerintem ilyenkor azért megbocsát Isten, mivel Ő azt akarja, hogy minden ember boldog legyen. :wink:

Andi
m_andi

Andi!

Igen, azt akarja, hogy boldog legyen, azzal, aki mellette van. Ehhez minden segítséget megad, csak sokszor az emberek nem akarják meglátni, elfogadni, és hibát hibára halmoznak. De hát ilyen az ember... Sokszor elég mélyre kerülünk, hogy aztán szárnyalhassunk.

Orsi
orsi

Az igazat megvallva, azt tartanám fontosnak, hogy a saját kérdéseinkre keressük a választ, mert szerintem a keresztyénségnek éppen az a lényege, hogy nem egy elméleti vallás, hanem rólunk szól.
Nekem most a földi boldogsághoz alapvetően nem a férjem hiányzik, bár ő is, mert el kellett utazzon és csak este jön heze, hanem az hogy végre rendet tudjak csinálni. Már egy éve itt lakunk, és még mindig förtelmes rendetlenség van és már fáj a fejem és reggel fáradtan ébredek, mert nem látom sehol a végét. Mosok, teregetek, mosogatok, ebédet főzök, elment a délelőtt, délután leckeírás-nyaggatózás, szoptatás, pelenkázás, fürdetés, sehogy nem jutok egyről a kettőre. És nagyon jó volt, hogy ma reggel éppen azt olvastam, hogy "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok nektek" és az jutott eszembe, hogy az iga megkönnyíti a teherhordást. NEm veszi le Jézus a terheimet (nem fog felmosni helyettem), de megkönnyíi a hordozásukat, sőt azt mondja, hogy az Ő igája gyönyörűséges, úgyhogy megyek is gyönyörködni a konyhámban.
Szép napot!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ha van kedvetek, hallgassátok meg (az előbb találtam):
http://safranek.tmit.bme.hu/svabhegy/is ... i_anna.mp3

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna,

nálam nem működik ez a link, nem található az oldal. :(

Orsi
orsi

Nálam sem működik... :(

Andi
m_andi

Lehet, hogy valamit rosszul írtam...
A www.refsvabhegy.hu oldalon a Krónika rovatban a fölső cím: istentiszteletek. 2006. dec. 17-én voltam ott az akkori gyülekezetünk Dalárdájával Bp.-en. Azt az istentiszteletet lehet(ne) ott meghallgatni.
Talán így meg lehet találni, ha érdekel titeket.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna, sikerült megtalálni :) Most hallgatom :)

Andi
m_andi

És tetszett?

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna :)

Igen, tetszett. Nagyon szépen fogalmaztad meg, hogy miért alakult úgy az életetek, ahogy :)

(nem is tudtam, hogy lelkész vagy! - így neked a kereszténység szakmába vág ;) )

Andi
m_andi

Tavaly óta csak be-beugrom (az idén háromszor prédikáltam, és szeptembertől van egy hittancsoportom). Egyrészt iszonyatosan hiányzik, másrészt pontosan abba betegedtem bele a hazaköltözésünk előtt, hogy nem bírtam már kétfelé szakadni. Sok volt a főállás a gyerekek mellett és Isten becsukta előttem az ajtót. Most csak anya vagyok.
Hol tartasz az olvasásban?

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna!

Isten ajtaja mindig mindenkinek nyitva áll ;)

Olvasásban kicsit lelassultam, mert sok időmet elveszi az iskola meg a házfelújítás, költözés :roll: Most Mózes halálánál járok...

Andi
m_andi

Az más. Már megijedtem, hogy elriasztottalak.
Úgy értettem, hogy a lelkipásztorkodás ajtaját csukta be. remélem, azt is csak egy időre,mert nem hiszem, hogy sokáig kibírom prédikálás nélkül.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Nem tudnál elriasztani ;)

Ha majd a picik is nagyobbak lesznek, akkor biztos lesz alkalmad prédikálni. Vagy terveztek még gyermeket?

Van egy kérdésem, szerintem buta kérdés :oops: : miért kell Istennek ártatlan állatokat feláldozni az emberek bűneiért??? Nem azt mondom, hogy embereket áldozzanak fel (meg Isten megbünteti őket úgyis - ha akarja), csak hát szegény állatok olyan védtelenek... :cry:

Andi
m_andi

Hát, talán ezért írtam, hogy kezdd az Újszövetséggel...
A Zsoltárok40:7-ben, az 51:18-19-ben, legrészletesebben az 50. zsoltárban olvashatsz erről, illetve a Zsidókhoz írt levélben.
Az ókori ember, úgy képzelte, hogy Isten teljesen antrpomorf: eszik, iszik, alszik, sőt ki kell mennie. Az ember szeret húst enni, akkor az isten is (szándékosan írtam kis i-vel), az embert kiengeszteli, megbékíti egy jó lakoma, akkor az istent is. A Szentírás az adott kor színvonalán, a korabeli ember fogalmaihoz igazodva beszél - a pusztai vándorlás korabeli ember nem értette volna meg, hogy Istennek nem kell az ilyen áldozat.
Végül a "bűnbak", akinek "fejére olvasták" a világ bűnét, és meg is halt, az az Úr Jézus lett. Történelmi érdekesség, hogy néhány évvel (innen nézve 25 év is csak néhány) Jézus halála után, a rómaiak porig rombolták Jeruzsálemet, a templomot is, és azóta nincs állatáldozatbemutatás az Ószövetség Istenének. (Erről lehet részletesen a Zsidókhoz írt levélben olvasni).
Hát most ennyit...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Köszi, hogy leírtad.

Ezek szerint egyszer minden kérdésemre választ kapok, ha majd végre elolvasom az egész Bibliát :D

Andi
m_andi

Egyszer igen. Mire először végig olvasod: nem hiszem. Nekem még mindig van rengeteg kérdésem.
Kérdezted, hogy tervezünk-e még gyereket. Ezeket sem terveztük. A 127. zsoltár3. verse szerint "bizony az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcs jutalom". Egyszerűen elfogadjuk az ajándékokat.
38 éves vagyok, elég jó esélyem, van még úgy négyre. :wink:
Hiszem, hogy Isten életnek és halálnak URa, egy (vagy több) élet kezdete az Ő felségterülete. Úgy érzem, hogy ahogyan nincs jogom beleavatkozni a halál területén, úgyanúgy nincs jogom befolyásolni az élet kezdetét sem. Nagyapaám beírta a keresztelési anyakönyvbe nekem a Mária nevet is. Sok harcom van a Máriasággal (százszor szívesebben ülök valakinek a lábaihoz, hogy hallgassam, mint hogy a konyhában szorgoskodjam /ez majd egy Újsz.i történet lesz megint/), de azt a részét, hogy a gyermekszületés ígéretére azt mondja Mária, hogy "az Úr szolgálólánya vagyok, történtjen velem az Ő akarata", ezt 100%-osan sikerült magamévá tenni.
Mostanában elég sok hittanórám volt
:wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Te amúgy kivel beszéled meg a kérdéseid?

Olyan jó, hogy vannak még emberek, akik Istenre bízzák a gyermekáldást (bármennyit is ad nekik) ;)

Gyerekekkel hogyan ismertetik meg a bibliai történeteket? És egész pici koruktól meséltek nekik/templomba viszitek? A nagyobbak hogy viszonyulnak ehhez?

Bocsi a sok kérdésért :oops:

Andi
m_andi

Hát, van amit a férjemmel, van, amire egy-két nap múlva bibliaolvasás vagy beszélgetés közben kapok választ. A legérdekesebb az volt, amikor prédikáltam, és csodálkozva hallgattam , hogy amit mondok, az az én kérdésemre is felelet. És van, amit majd csak a menyországban fogok megtudni :wink:
Reggelenként, mielőtt útra kelnek, szoktunk olvasni a Bibliából, ahogy mesét olvasunk, lehet sok bibliai történetet is (sok van olyan is, ami egyáltalán nem gyerekeknek való - a Bírák és az Ezékiel könyvét például 30 éves kor alatt nem volt szabad olvasni a zsidóknak). Járnak hittanórára is és kb. hathetes koruk óta ott vannak az istentiszteleten. Ez nem mindig jó (ki kell vinni, ha nyafog, ha nyüzsögnek, én sem tudok figyelni stb.), és ha van választási lehetőségük, inkább gyerekistentiszteletre mennek.
Ja, és vannak nagyon jó kis regények, mesék, amik bibliai tanulságokat hordoznak, azokat is lehet olvasni nekik. Jézus példázatait is a gyerekek még kiválóan értik.
Amikor több alkalom volt a gyülekezetben, akkor is csak a vasárnapi istentisztelet és a korosztályuknak megfelelő hittanóra volt "kötelező" nekik, ez nem terhelte őket túl és nem lázadoztak. Egyébként, ha megkapják a szeretetet, amire szükségük van, akkor a gyerekek, nagyon megértőek tudnak lenni, de ez az élet minden területén így van.

Nyugodtan kérdezz bármit, szívesen válaszolok (ha tudok) :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Sziasztok!

Örülök, hogy Isten is téma valahol, mert szerintem a Vele való foglalkozásnak van igazán értelme.
Andi, nagyon jó, hogy olvasod a Bibliát!

Dóri
foldori

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?