Mamacka, de jó hogy már itthon vagytok!
Majd este felhívlak!
OFF Felháborító ez az egész valóban, de annyira jellemző!
(Az I. Gyerekklinikán én is csak széken ülve, ágyraborulva alhattam... de még mindíg jobb, mintha nem maradhatnál benn...
No de, némi cinizmussal szólva, megoldódik nemsoká ez a sok vacak kórházgond: eladják irodaháznak őket (pl. a Gyöngyösit is, patkoljanak csak el a környékbeliek, vagy fizessenek ezreket az útiköltségre, várjanak órákat a Hatvani mentőre, stb, stb... de legalább kevesebb embernek köll munkanélkülisegélyt fizeni...
ON
Lányok, visszatérve a diétára: Nem tudom, hogy miért, de nekem mióta elkezdtem, irgalmatlanul fáj a fejem, pedig sokat iszom! délelőtt kezdődik, de még egy órával az ebéd után (szénhidrátnap!), kávé után is sajog... Azt mondja a Férjem, hogy mi a fenének csinálom... hááát...
A csíráztatott mag vajon minek számít? nyers salátának? ez a valószínűbb...
RECEPT:
gyümölcsnapra: Pár szem aszalt fügét beáztatni egy narancs levébe, aztán idő mulva a mikóban, lefedve felforralni, és áztatni tovább, míg beszívja amit bír... sült alma mellé szívmelengető nyami, én ezt fogom holnap, ha megérem
Ja és a magvakat meg, pl. szezámmaggal együtt, szotyit, tökmagot, mogyorót ... egy teflonserpenyőben megpirítva, forrón erre a fenti gyümölcsre - sokkal finomabb, laktatóbb, mint natúrban.
Zöldségnapra:
Olajoskáposzta sültkrumlival.
(ez egy hagyományos recept, pl. Somogyban is ették, kiváltképp nagyböjt péntekjein)
Reggel a savanyúkáposztát (egy liternyire számolom most)(megmosva vagy nem) össze kell keverni kb 3 nagy fej karikákra vágott vöröshagymával, (ettől kicsit édeskés lesz)megszórni pirospaprikával, kis borssal, és étolajat önteni rá. Összekeverni, érni hagyni.
Krumlit héjastul megmosni, és a sütő rácsára tenni sorban, megsütni.
Forró krumli a hideg salátával annyira jó párosítás, és talán hihetetlen, de nagyon-nagyon finom, laktató. Munka meg alig van vele.
JJa, Mamacka mondtad, hogy jobb, ha csak reggel eszek, nem folyamatosan,
és igazad volt! Jobban bírni így!
Akkor ti kizárólag DURUM-tésztát esztek a szénhidrát napon, amiben nincs tojás?
(de a pogácsában is szokott lenni, meg a tortában is,
Mamac, tényleg rengeteg zőccség van a piacon most! Ma bevásároltam, csak én a februárból indultam ki, viszont elmaradt a tél, és a fóliasátorban simán nő minden zöldség már most...
Céklasalit mi úgy szoktuk, hogy nyersen lereszeljük, bele reszelt alma, hagyma, kis torma, és egy kis ecetes lé rá, amiben van só is, meg egy kicsi cukor, de a levét úgysem iszom meg, nem számottevő a cukker...
Zsani, én vagy 4 l. vizet is ittam tegnap... de úgy 3-at szoktam, úgy hogy eszem is.