Orsko, van csípőn keresztezett pozíció is.
http://www.kangarookorner.com/k_how_didymos_hipcrosscarry.shtml a maradék lelógó anyagot ha megkötöd a baba popsija alatt, akkor csípőn is tartja a súlyt.
A zsebes keresztezettben hogy viszed csípőn? Vagy nem ugyanarra gondolunk? Mert a rövid keresztezett és a zsebes keresztezett között, szerintem olyan különbség nincs, hogy a lába máshova kerülne, vagy ilyesmi. Nagyobb gyereket már nem jó előre venni. Inkább csípőn ültetni szokták, vagy a sima csípőn ültetéssel, vagy a keresztezettel, amit belinkeltem. Illetve háton lehet hordozni. Az Ergora nagyon kíváncsi vagyok élőben is. Ha jobban leszek, megnézem. Biobaba, küldök mailt.
Maminti, ezt már láttam. De itt nagyon sok anyag megy át a karikán. Ahhoz, hogy működjön, nagyon vékony anyagból kell csinálni. Pl. pakisztáni vászon. Ennek viszont nincsenek olyan tartási tulajdonságai, ami a spec. szövött kendőnek. Meg mondjuk a karikában állítani a kendőt szintén nem egyszerű művelet, szerintem még nehezebb is, mint egy csomót kötni hátul. Meg ahogy elnézem ezt az egy fazont lehet vele megoldani. Az is tény, hogy ez az egyik legnépszerűbb pozíció. Tulajdonképpen tökéletes hordozó nincs, mindegyiknek van előnye, hátránya. Attól függően kell választani, hogy mire van szükséged neked. És lehet, hogy bizony ami kiskorban beválik, más élethelyzetben már nem lesz jó. De ez még a babakocsival is így van, pedig ahhoz képest egy hordozó nem is kiadás.