Új privát üzeneted érkezett!

jahh még valami. lotties pelenkázo szettet használunk nincs valakinek esetleg elado kinött stb... újan elég huzos az ára... igy csak pár darabot vettem belőle proba képpen
Vendég

Csokinyuff, hát nem egészen értettem mindent, de próbálkozom reagálni: egy tuti, ha eljössz, és kendő-profik is jönnek, senki nem ment meg attól Téged, hogy megtanítsanak a megfelelő használatra! :)
A képen meg egy MeiTai-félét látok (meg két szép lányt), szerény ismereteim alapján azt szeretném mondani, hogy az tuti nem baj, hogy a bébike ki akarja tenni a kezét, de talán ennyi idősen már a popsija alatt kellene megkötni a vállpántot, azt hiszem, a jobb súlyeloszlás érdekében (Neked könnyebb lenne). De jobb lenne élőben látni.
A klub egyik előnyének remélem amúgy, hogy kipróbálhassuk egymás hordozóit, és segíthessünk a másiknak, ha valamiben bizonytalan.
kamcsatka

kamcsatka köszike talán el tudunk menni csak nagyon messze lakunk :x :cry:
A képen nem én vagyok hanem az ikertesom :lol:
Vendég

Csokinyuff! Jöhetsz tanfolyamra is, ha tetszik. ;)

hordozo

Orsi, beírtuk a naptárba, ott leszünk!

KépKép
KépKép
safrany

Ha van kedvetek kitölteni ezt (nagyon rövid), az segítség lenne nekem. Röpkutatást végzek. Köszönöm szépen!

hordozo

Ági messzike.... de különben szivesen mennénk ugyis nagyon uncsizunk itthona egyedül a lányommal :( :shock:
Vendég

Csokinyuff, hol lakol te a világ végén, vagy az Óperenciás tengeren is túl? :D
foldori

Edi, nagyon nagyon édesek vagytok!! Kár, hogy nem látszik jobban a hacuka, mert kiváncsi lennék rá.
Én nem tudom kivinni a hátamon, mert nincs megfelelő kabátom, gyártani kéne már egyet, gyűjtom az 5leteket.

Csokinyuff, nagyon édi a kis Maja a nagynénivel (ha jól értettem).

Dóri
foldori

Jaj, ezt nézéttek :roll: (nekem új):
http://www.hipseat.com/default.asp
Itthon is van. 16 ezer :shock: :shock: :shock:

KépKép
livus

nézzétek :oops:

KépKép
livus

Hát ,ajdnem a világ végégn...
Mélykúton... Baja és szeged között
Vendég

:( Az tényleg messzike.

hordozo

Livi, én az ergo vastag derékpántját szoktam hipseat-ként használni :)

ha minden jól megy, mi is megyünk jövő pénteken. A nagyfiam ovis, elvihetem? Mert az ovis betegségek nem hiányoznak a kicsiknek... ááá inkább nem is viszem.

o
orsko

Orsko, szerintem a fiadat hozzad, az ovis betegségeket pedig hagyd otthon... :)
kamcsatka

Csokinyuff!
én szegedi vagyok, és szeretném, ha lenne egy tanfolyam Ági vezetésével.
Ha van kedved, akkor arra eljöhetnél. Most próbálok szervezkedni. :D

KépKép
almababa

nem tudom, ezt ismeritek-e már, de nálam ez viszi a pálmát. íme a többfunkciós hordozó: http://www.mommysentials.com/babykeeper.htm
banya

Banya: :shock: :shock: :shock:
Te nyertél! :lol:

KépKép
livus

Banya :)
hűűűűű Erről a duct-tape-pel falra ragasztott baba jut eszembe, de most nem találom a képét, teljes sokk :shock:
indianyo

én is mindig erről álmodtam, hogy egy nyilvános vécében felakaszthassam a gyereket az elválasztó falra... 8)
kamcsatka

Indi: légyszi a ductape-es fotót!!!! :lol:
Kacsatka: :lol: Ezen most olyan jót röhögtem!

KépKép
livus

Banya, ez kéééész :lol: :lol: :shock:
egyébként egyszer az Állatkertben a nagyfiúnak kakálnia kellett, és addig, mig intéztük a dolgot, a kicsilányt a kendővel kikötöttem a törölközőtartóhoz..... hű de utálta...

Klubba mégsem megyünk. Nemtom, biztos elszóltam magam, és az ördögöt a falra pingáltam, de itt a bárányhimlő...

o
orsko

Orsi, gyorsan megszokjatok a hatihordozast! Cumiadas, orrtorles kis kartekeressel nem gond ha eleg magasra van kotve. Bar vannak helyzetek mikor meg kell kernem valakit segiteni :wink:

"Csokinyuff" Nagyon cuki kep! Az enyem mar olyan regen aludt rajtam, nagyon hianyzik. Ahogy Orsi modja, mindegy hol a keze.
eduso

Dori, a kabat egy Kidercoat, de egy egyszeru kabatbol is ki lehet vagni ......a sapka alatta egy kapucni szeru dolog aminek van "valla", hogy ne suvitsen be a szel a kabat kivagasan. Fekete dzseki anyag es rovid muszorrel van beleve az egesz. Semmi extrat nem adok ra, itthoni ruha, mamusz, ez a dolog a fejen .........3 perc alatt kint vagyunk az ajton.
eduso

Köszi Edi! Elegem lett, hogy nem tudom a hátamon kivinni, és felkötöttem hacukástul kabáton kívülre! Szerencsére a kezes-lábas nem csúszik, nem vízzáró, tehát nem volt olyan macerás. VISZONT: nagyon élveztem a dolgot! Szerencsére a fiam is!
Sajna az én karom nem tud kifordulni, a mozgáshiány iszonyatosan merevvé tett, ezért én a járókelőket kérem, hogy némi kilátást biztosítsanak a sapi alól :) Nagyon szívesen segítenek, mert csodabogaraknak számítunk erre felé.

Kamcsatka,
Muszáj az a cumi felkötéskor is? Lehet, hogy elaludna anélkül, hiszen sokkal izgisebb a hátadon, meg a levegőn meg a minden érdekesség, lehet, hogy el is felejtené... Én jártam már így (mármint a gyerek).

Dóri
foldori

indianyo nekem is pont az jutott eszembe a képről :lol: :lol: :lol:
Eduso igen ritka pillanatok egyike hogy elaludt... Kép
és ime az uj overáll... ebbe könnyebbb becsomaglni a hordozoba...
Vendég

Kép
indianyo

Szia Edit!
Nagyon gyanús vagy te nekem...! :D
Szuper ez a hacuka... és Kyra is nagyon szép! :)
Virág

Viru
Kép
viru

Cumiadás kartekeréssel, előrehajolva... Igen, pont így történt. Persze, a cumirra én szoktattam rá, de a hátrányai mellett számunkra előnyei vitathatatlanok. Nem hiszem, hogy nem fog róla leszokni, mert már nappalra egyáltalán nem kell neki, kivéve hordozás, dehát az olyan félig alvásos helyzet. Éjszaka pedig, ha felriad, és csak simogatom, akkor jobban felébred, de ha cumit adok, rögtön visszaájul. Hordozásnál úgy fogunk leszokni róla, hogy egyszer otthon felejtem... De nem kockáztatok :D Mert ha ugrál rajtam és méltatlankodik, akkor az csak fokozódik, ha nem adok cumit. De ha megkapja, mintha lemerült volna az elem, puff, beszunyál. Rettentő vakmerő vagyok, de egy bőgő gyereket nem kockáztatok... :) Főleg, mivel "szendvicsemberként" a hordozást szeretném reklámozni Budaörsön... :)
Dóri, öltözködés: a klubban majd megmutatom, de nem gondolkodtál rajta, hogy elég lenne csak egy cover/kengurutakaró? Mert azt háton hordozáskor is nagyon egyszerű felvenni! Rajtam meg csak egy gyapjúpulóver volt. MeiTai-on pedig nagy hidegben Lívia polártakarója, enyhébb hidegben pedig a MAM Cover.
kamcsatka

Kép Kép

nem tudtam csatolni az előbb
kamcsatka

kibujt Maja első foga Kép Kép
megjnéztem Kép
és tényleg az első fogacska
Vendég

bocs a szereplésért, de napi vicc:
Kép

Bár mókásnak szánták, véleményem szerint inkább a hátizsákos ábrázolás felel meg jobban az előírásszerű hordozásnak, kiéve, hogy azért nem árt, ha a baba fejét szabadon hagyjuk... :D :shock:
kamcsatka

kamcsatka :shock:
szerintem is :lol:
Vendég

Indianyo, ez nagyon durva!!!

Képzeljétek, azt álmodtam, hogy elvégeztem egy hordozókendő kötős tanfolyamot! (Ági :lol: !)
Pedig már érkezik (remélem) a mei tai-om... végül így döntöttem. Alig várom, hogy kipróbálhassam...

Viru
Kép
viru

Viru, saját tapasztalat, de talán néhányan megerősítik: mióta hordozok, többször álmodtam már különböző hordozási eszközökről, szituációkról! Remélem, erre Freud nem azt mondaná, hogy eriggyek a beszűkült kismama-agyammal és keressek valami értelmes elfoglaltságot...

Gratulálok Majának, üzenem, hogy ne álljon meg egynél! :D
kamcsatka

Indi: Köszi és :shock: :lol:
Ez nem úgy tűnik, mintha photoshopolva lenne... :shock:

Matyó (ha olvasgatsz még erre): nem jártál ma de. a NAgyvárad téren? Ez hülyén fog hangzani, de a szemem sarkából láttam valakit, mikor leszálltam a viliről, és mintha egy narancsos színű hordozó lett volna rajta.... De csak egy pillanatra láttam, és mire a tudatomig eljutott a dolog, addigra már árkon-bokron túl voltunk. :oops:

KépKép
livus

Orsi! Nagyon izgi az a cover, de nem tudom elképzelni, hogy kéne magamra ölteni. Nekem az a megoldás tetszik, hogy itthoni ruhában gyerek föl, és kettőnkre egy kabát. Megoldandó probléma. Jelenleg így közlekedünk: Kép

És mit vigyünk 8-án? Valami házigyártott ez-az? Vagy mindenki a saját csemetéjének?
foldori

Covert megmutatom (szerintem simán megvarrhatják ügyeskezűek, legalábbis működőképes hasonlót), de ma még próbálok csinálni fotót akció közben.
Babahordozó-klubba olyan enni-innivalót hozzatok, amit saját magatok fogyasztotok, legalábbis szerintem. Persze aki tök jó fej, hozhat a többieknek is. :) Az első találkozó még kísérleti jellegű lesz, aztán úgyis kiderül, hogyan és mit kell másként csinálni...
Szerintem nem néztek ki csodabogárnak :D
kamcsatka

kamcsatka átadom :D
sajnos aklubba ebbe a honapba nem tudunk menni talán a következőbe :cry: :cry:
Vendég

Dóri, mai termés!
Kép
kamcsatka

Sziasztok,

Gyors bejelentkezés csak, elkészült az első podegink!! :) Nagyon kényelmes és szuperkönnyű megkötni.
Egy gyönyörű kávébarna open tail karikás kendő pedig kiszabva, alig várom, hogy kipróbálhassam.

Lehet jelentkezni tesztelni, ha valakit érdekel! :) Fotók jövő héten.

Megjött a storchenwiege leo kendőm is. Nagyon jó ez is, bár egész más, mint a didymos olaf. Majd írok összehasonlításokat, ha meggyógyult a náthás fiam és elkészültem a weboldallal.

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76

Orsi, tényleg nagyon csecse! Lehet, hogy Benire is kéne még valami? A háta nem biztos, hogy nem fázik, bár van rajta plusz 1 pulcsi.

Dóri
foldori

Lívia: jobbulást a taknyosnak! :)
Mit jelent, az, hogy open tail karikás kendő? Olyan szabású, mint a Nandu karikása?
Én tesztelnék szívesen podegit, de overallban-kabátban biztos nem az igazi, itthon meg nem hordozok :(

KépKép
livus

Viru! :)

hordozo

Kedves kendos anyukak.Lenne par kerdesem, nagyon megkoszonnem a segitsegeteket.
Masodik babaval kendozunk, meg ujszulott.
Otthoni hordozasnal kinek mi valt be? Ha nagyobbat is rendezni kell, neha enni kell, olyan leteszem, felveszem, sir, vagy, amikor kicsit sietni kell.
Kenguru? kendo? Az ergo mennyire praktikus ilyen szempontbol otthon?Nem tart sokaig felcsatolni?

Milyen hordozasnal lehet a legjobban mellretenni, szoptatni? Karikas kendo, vagy a hosszu, elol megkotve?
Nagyon szepen koszonom a segitseget.
kati
rahel

Rahel, kotozesben en is segitsegre szorulok, de az Ergo es hasonlo csatos hordozok szerintem gyorsak fol es levenni.
Elore becsatolom a vallpantokat es beallitom meretre. Csak a derekpantot csatolom. Bar ujszulottel nem annyira idealis meg.

Karikas kendoben viszonylag egyszeru szoptatni, csak picit lejjebb kell engedni. A kendo vegevel meg lehet takarni ha olyan a helyzet.
:wink:
eduso

Virag lelepleztel!

Orsi, tok jo a cover! Mi van benne, fleece vagy szor?
Tenyleg mokas instrukcio! Mintha a csovazast hordozot mondana jonak a soft pack-el szemben. Alex-szel hasznaltunk regen csovazast. Olyan keskeny uloke volt benne, hogy szegenykemnek felugrot a golycija (Bocs a nyilt beszedert), es olyan hatra esett a sulypontja, hogy allandoan elore kellett dolnom, hogy hanyadt ne essek vele.

Dori, jol neztek ki, bar igy tudnek kotozni!
eduso

KOszi a valaszt, a sok probalgatas utan most eppen a kendos bolcsotartas jon be, lehet szoptatni, folyamatosan,kozben valamit csinalni, enni, stb.
Nekem a hati hordozoas nagyon ugyetlenul ment.
Egyedul nem tudtam belekotni a ketevesemet, kellett mankonak a ferjem, vagy csak otthon fotelbol, stb.
Ezert gondolkodom nagyon az Ergon, bar megkerik az arat, de lesz meg tobb poronty.
Nem tudom, megeri -e beruhazni.
Videken lakunk, szemelyesen nem nagyon tudom megnezni, megfogni az Ergo-t, megis milyen.
Ki hasznal ilyet?
Tenyleg nagyon jo?
Taskaban elfer?
JObb mint a vazas hati hordozo?
Koszi minden segitseget.
kati
rahel

Kati: Bar nekem (meg) csak egy gyerekem van, de nekünk sokat segitett a kendö. Azt gondolnam, hogy a bölcsötartas a legjobb szoptatashoz, vagy tan a keresztezett bölcsö.
Amint eduso is mondta Ergo-t ujszülöttnek nem ajanlatos. Gondolkozhatsz Manducan is (biobaba valahol feljebb belinkelte) ugy tudom az kicsit olcsobb is mint az Ergo.
Ugyan en nem probaltam, de szerintem nem lehet se az Ergot se a Manducat egy vazas hati hordozoval összehasonlitani (mivel 100szor jobb ;-) )
smzsgalf

Szia Kati!

a legkényelmesebb ha a pici a hátadon van mindig és csak szopihoz kerül előre.
bár egy ilyen pici baba még elöl se okoz nagy kényelmetlenséget.
ha berakod a kendőbe, mert szükséged van a két kezedre, akkor az a legegyszerűbb ha ott is marad, főleg ha ő is jól érzi magát.
4-5 kilós gyereknél még nem érez az ember feltétlen késztetést, hogy letegye, mert úgy könnyebb. a nehezebbeknél meg jöhet a háti hordás.

az ergoval vagy kötős kengruval kis gyakorlattal pillanatok alatt fent van a gyerkőc a hátadon, hosszúkendővel egy picit több gyakorlás és pár pillanattal több. én újszülöttet mindenképp kendőbe tennék. semmmi se fogja olyan ölelően biztosan körbe mint egy kendő. az ergo-ból attól félnék kiesik, de lehet ez alaptalan.
ha elöl kereszt kötésbe teszed a picit, ki se kell kötnöd a kendőt ahhoz, hogy ki-be rakosgasd, kb mintha a blúzodba tennéd :)

nekem sose sikerült kendőben szoptatni. talán mert a gyerekeim nem szerették a vízszintes pózt a kendőben, függőleges pózban meg nem tudtam őkewt annyira lentre kötni, hogy a száj a mellnél legyen. szóval én szopihoz mindig elővettem őket..

ha lesz még pici babám akkor majd megint megpróbálom ezt a kötést és szoptatást

KépKép
savitri

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?