Aliz
Hát ... a "fantasztikus"-nak biztos jobban örültem volna. Na midegy, hátha leközelebb .
Figyelj Aliz! Te most tényleg azt fogod rendszeresen csinálni, hogy ha leirok valami bibliai igazságot, akkor nekem rontasz és változatos jelzőkkel illetsz?
Miért nem teszed félre egy kicsit az prekoncepciódat (feltételezéseidet) és nézed meg már végre, hogy mi alapján is mondom, amit mondok?
Figyelj: ha elmondom, hogy Jézus meghallt a bűneidért, és feltámadt a halálból a halála utáni a harmadik napon, már el is mondtam neked Isten üzenetét. Az általánosat, ami minden embernek szól. Érted már?
És ez elég. Személyre szabott üzenteket Isten a tapasztalatok alapján csak azoknak szokott általában adni, akik a mindenkinek szóló üzentét már elfogadják. Vannak ugyan zizis emberek, akik megcsinálják, hogy odamennek másokhoz és "Azt mondta neked az Úr ..." stilusban ontják magukból a hülyeséget, de én itt kizárólag olyan dolgokat mondok, amelyek benne vannak a Bibliában, és igy mindenki számára fontosak.
Ha esetleg vagdalkozás helyett elolvasnád végre a Bilbiát, akkor magad is rájöhetnél, hogy Isten mindenkinek ugyanazt a lehetőséget ajánlja fel, még neked és nekem is. Ebben pedig benne foglaltatik a szellemi újjászületés. Te IS kaphatsz Isten szelleméből, sőt kifejezetten ez Isten terve, hogy minden ember kapjon belőle.
Ha nem lépne be az emberbe Isten természete, akkor senki sem hivhatná az Atyjának az Atyát, csak teremtőjének. Az ember a gyermekének emberi természetet ad át. A tigris a tigris természetét, a ponty a pontyét az utódainak.
BÁRKI, aki részesedik Isten Szelleméből képes arra, hogy olyat mondjon ki, ami Isten üzenetét tartalmazza. Ez nem jelenti, hogy mindenki pásztor, prédikátor, vagy tanitó, de a lehetőség minden keresztényben ott van.
Csak, hogy érzékletessem, olyan kaliberű dologért estél nekem, mintha azt mondtam volna, hogy a négereknek barna a bőrük. Na bumm!A keresztényekben meg az újjászületés után Isten szelleme van. Azért nevezei őket a Biblia Isten gyermekeinek, mert történetesen pont tőle születtek. Na bumm!
A vallásokba most nem akarok belemenni. Jézus azt mondta, hogy Õ az Út, senki nem mehet az Atyához, csak Õ általa. Bármilyen diszkriminativnak is hangzik, ez van. Nincs olyan vallásalapitó, aki a Mennyből jött volna, se olyan aki emberként tökéletes lett volna. Te inkább hallgatsz olyan emberek Istenről való állitásaira, aki maguk is bűnös, gyarló emeberek voltak, mint annak a szavára, aki maga is Isten, és ráadásul vállalta, hogy emberré legyen, hogy megismertesse veled a saját Atyját?
Szerintem nincsenek egy súlycsoportban sem. Melyik vallásalapitó tett valaha annyi jót az emberekkel mint Jézus? Õ nem csak vallási elméleteket tanitott, hanem szolgált az emberek szükségei felé is. A betegeket rendszeresen meggyógyitotta, a démonizáltakat felszabaditotta ... Melyik vallásalapitó mutatta be valaha is, hogy Isten teremtő ereje van benne?