Livi,
hú, dehogy baj, ha nem csinálsz ügyet belőle. Sőt! Nem is szabad!
Úgy van, ahogy Zsanett írta, hogy
Minden, ami sikerül, az bónusz örülni kell neki és még véletlenül sem azon stresszelni, feszengeni, hogy minden egyes pisit elkapj. A lényeg úgyis megvan már, hogy nem felejtődik el a babucinak az ürítést illető természetes tudása. Szóval csak lazán továbbra is
A kakit nálunk is könnyebb volt mindig elkapni. Mi év elején kezdtük az ec-t, s azóta szerintem nem érte el a tizet a kakis pelusok száma. Ez a szám pedig abból jött össze, hogy amikor "fogzott", volt egy idő, hogy jó hasmenéses volt, s olyan hirtelen jött a kaka, hogy mire levetkőztettem, addigra becsúszott. Egyszer-kétszer volt olyan is, hogy annyira háztartottam, hogy hiába lármázott szegénykém (ő így jelzi

), egyszerűen nem hallottam ki a lármából a jelzést
És jaj, mennyivel egyszerűbb így, hogy csak a kis nyílás környékét kell letisztogatni, és nem az egész popsi felületét (vagy esetleg a hát egy részét is...)
A fogásról én úgy emékszem azt olvastam, hogy nem jó, ha nagyon hozzányomódnak a combik a pocihoz. Ezért arra igyekeztem figyelni (és a családunkban lévő többi Szófia-pisiltetőt figyelmeztetni), hogy legalább derékszöget zárjon be a törzs és a comb.
Ja, és mi a combik alsó felét tartottuk a tenyerünkben, a gyerkőc háta a hasunknak támaszkodott. Így most, mióta ül, kb. megmaradt ugyanez a póz.
A bárhol megpisiltetés nem zavarja össze.
A csap jó, de én azt nem tudom, hogy mikortól "kell" a bili.
Zsanett,
a pisi és a kaki jelet az esemény után használod? Másként most el sem tudom képzelni, mert nálunk még úgy kezdődik, hogy tartom a kezemben, és amikor már csurog, akkor teszem rá a bilire szép lassan, és ott fejezi be. Valahogy az volt az érzésem, hogy túl gyors lenne egyszercsak ülteni és többé nem tartani.
Szóval így, hogy még tartom, nem tudok jelelni is. Meg ugye a háta mögött is vagyok. Csináljam azt, hogy amikor már ráraktam a bilire, és hallom, hogy csurog, akkor gyorsan elépattanok és mutatom a jelet? És ezzel egyidőben hangot is adjak még, hogy összekapcsolja? Hú, ebben tök béna vagyok
Kérdezted, mit használunk éjszaka. Mivel az ágyból kivonulás nekem sem opció (néhány ritka kivételle, amikor nekem már annyira kell, hogy nem bírnám ki, és akkor viszem magammal Szófiát is a wc-re) én az egyébként a nappalinkban "felállított" kissámli + bili kompozíciót beállítom esténként az ágyunk mellé. Szopi-pisi-elalvás után pedig viszem kiöblíteni (bár mostanában -szégyen, de- néha én is azonnal visszaalszom és akkor ott áll a pisi mellettünk

)
Nekünk nem volt ázsiaink, hanem rögtön az elején egy hosszúkásabb fajtát vettem. S mivel sámlin áll a bili, ezért elég közel van a popsihoz annyira, hogy ne, vagy ne nagyon csurogjon mellé a csurgatnivaló oldalirányban sem.
A változást az éjszakai pisit illetően nálunk az hozta, hogy megcseréltem a sorrendet. Írtam fentebb, első körben az éjszakai pisiltetés nem ment, második körben pedig két éjszaka volt egy kis nyekergi, utána simán ment minden. Na, szóval először úgy próbáltam, hogy pisi és utána szopi. Magamból indultam ki, mert nekem legalábbis jobban esik úgy az evés-ivás, hogy nem feszít a pisi. Szófiánál ez - legalábbis ami az éjszakákat illeti - nem így van. Írtam fentebb azt is, hogy ő csak szopi után hajlandó pisilni. Nem tudom, miért van ez így nála, de így van. Lehet, azt hiszi, hogy akkor cici már nem is jár

Mindenesetre az első két nyekergi éjszaka után valahogy jött az az ötletem, hogy sorrendcsere, és azóta nincs nyekergés.
Egyébként mostanában nálunk is 10 körül van az első pisi, de legkésőbb 11-kor.
Viki