2007.02.25 15:52
2007.02.25 19:17
2007.02.25 20:09
[quote="pindi"]
írta:pindiPalacsinta nagyon finom zablisztből, vízzel. Kicsit vastagabbra kell hagyni, mint egyébként és nem szabad állni hagyni a tésztát. Én juharmézzel és fahéjjal szoktam enni.
7-8 dl víz
4 dl liszt
késhegynyi szárított élesztő
1 ek cukor
(1/2 tk só)
Az élesztőt és a lisztet langyos vízzel elkeverjük, állni hagyjuk, amíg buborékok nem jelennek meg a tetején (15-30 perc). Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, kis vizet teszünk hozzá. Kivajazott vagy olajozott tepsiben kisütjük.
Az élesztő jól egyben tartja a tésztát. Túl sokáig nem szabad állni hagyni, mert akkor érződni fog az élesztő. Ha az ember jól időzít, pont olyan lesz, mint a hagyományos palacsinta.
2007.02.25 21:22
2007.02.25 21:55
2007.02.26 00:18
2007.02.26 00:26
2007.02.26 11:39
2007.02.26 17:39
2007.02.27 10:23
2007.02.28 02:50
2007.02.28 07:56
2007.02.28 09:10
2007.02.28 10:05
2007.02.28 10:06
2007.02.28 10:15
2007.02.28 10:56
2007.02.28 12:20
2007.02.28 13:38
2007.02.28 14:26
2007.02.28 14:35
2007.02.28 14:39
2007.02.28 14:43
2007.02.28 14:49
2007.02.28 18:56
2007.02.28 22:18
2007.02.28 23:50
2007.03.01 13:13
2007.03.02 07:14
2007.03.02 10:46
2007.03.02 16:29
2007.03.03 23:35
2007.03.06 14:32