kedves Ámon!
((Tényleg, miért nem Aton...vagy Echnaton...biztos nem véletlen a nicked!))
Mikor elkezdtem ezt a választ begépelni, még délután volt...azóta jól elszaladtatok...
Na azért válaszolok.
Bár rám Alíz sem reagált, és Te sem, érdemben, olyan nagyon elszórakoztat Benneteket a Laci ellen való küzdés.
"Visszakérdezek, szerinted honnan tudta Jézus a Krisztus, hogy nem Õ téved? Talán állandóan az Ószövetséget forgatta? Ez most nem egy költői kérdés. Légyszi válaszolj rá! Honnan tudta Jézus az igazságot? Elgodolkodtál már rajta valaha?
Vajon Õ mi alapján szelektált? "
Jézus jó zsidó lévén rendkívül jól ismerte az Írásokat. Nem szelektálta egyáltalán.
Jézus Isten Fia. Azaz Isten. Aki emberré lett értünk, így ugyanolyan valóságosan ember is, mint Isten. Hogy honnan tudta?
Első kézből!
Tudom, belekötsz majd, de sebaj.
Megszoktam, hogy nem válaszolsz a kérdéseimre...
Viszont amit írsz...sírjak -é avagy nevessek?
A kis példám... szereted kiforgatni mások szavait?
Hidd el, nem azt akartam elmesélni Neked, hogy egy agresszív brutális állat vagyok, és az tyű de jó.
(Mellesleg talán tényleg érdemesebb volna a gyereknevelésről vitázni)
Úgy sejtem, te férfi vagy...(nem derült ki konkrétan asszem) hát az apáknak egészen más fíling a gyereknevelés
mint az anyáknak, akiknek a hétköznapok sűrűje jut...
Most komolyan.
Hidd el, én is törekszem szelíd lenni a gyermekemmel, akkor is, amikor próbára teszi a türelmemet. Csak néha veszítem el, sajnos, mert nem vagyok nyílván tökéletes.
Az én fiam még csak 11 hónapos.
mondd, hogy beszélsz rá egy kisdedet vagy egy csecsemőt, hogy mi volna az ésszerű? Megnézném!
A szelídséget nem zárja ki sem a határozottság!
Én nem konkrétumokon akartam lovagolni...
más. Ha pl. ő át akarna rohanni a forgalmas úttesten, én egyszerűen nem engedném el a kezét, és erősen fognám...ez belefér a szelídségbe? Pedíg ettől is talán ordítana, mert ugye épp az ellenkezőjét tenné... Meg az ember nem teheti konektorbiztossá az egész világot!
Na de ezt hagyjuk is. Kár a szóért.
Mellesleg, én nem nem csak a te írásaidat nézem kritikával...de amről Laci beszél, azt én is TUDOM. azzal nincs mit vitáznom, mert egyetértek vele. Más kérdés, hogy itt és most én nem ezt hangsúlyoztam volna...de amit ír, az igaz.
"Ha pedig nyílt szemmel visszaolvasod Laci fejtegetéseit, akkor abból egyáltalan nem egy szerető, megértő, megbocsátó Isten képe sejlik ki."
De. Az.
Ezenkívül én a keresztéységet nem Laci hsz-aiból vezetem le, mert belülről is jól ismerem. A kereszténység tanításából pedig pláne hogy ilyen pozitív Istenkép sejlik ki.
Amon, a kereszténység attól kereszténység, hogy a Bibliára alapul. Ami nem a Bibliára alapuló vallás, az NEM keresztény vallás. Hogy Jézust Úrnak és Istennek imádja. A fogalmak tisztázása kedvéért talán nevezd meg a te vallásodat, vagy egyszerűen csak ne emlegesd a kereszténységet, ha te ufókban hiszel, vagy szcientológus vagy, vagy akármi. Esetleg te vagy önmagad istene?
Tényleg, a rizsán túl, a beavatásunkra tett, csábítónak szánt célzásaidon túl, a káromkodásaidon túl, megneveznéd, hogy mi az árú, amit reklámozol?
Ki a Te istened?
Megjegyzem, annak semmi köze a hit lényegéhez...mármint a kereszténységben...hogy anno meddig éltek az emberek, hány kromoszómával ésatöbbi.Talán tényleg nyiss a sci-finek egy másik topikot.
Na persze itt is szívesen látunk...csak milyen életvitelnek nevezzük is? Hmm? Mert hogy nem keresztény, az olyan biztos, mint a halál.
És kedves Amon, egy operáció is ijesztő lehet.
Ha rákos vagy, az orvos kénytelen rajtad elvégezni ezt a beavatkozást, hogy megmentsen a haláltól. Az a jó orvos, aki annyira az ember javát akarja, hogy "gyűlöli" a daganatot, és maradéktalanul elpusztítja, hogy megmenekülj, Isten is ilyen jó orvos. Értünk akarja kiirtani a rákot, a bűnt, mert szeret. Szerintem Laci nem ijesztgetett senkit. Csak az operáció fontosságát hangsúlyozta...
A gyógyulás első feltétele a betegségtudat kialakulása... Laci csak erről beszélt.
Az Igazság szabaddá tesz.
Zsuzsa