Sziasztok!
Tök jókat írtatok, élvezettel olvastam. Hozzáteszem a magam kis véleményét is:
Sajnos az a párt, amelynek a törekvéseivel maradéktalanul egyet tudnék érteni, az az egyszemélyes Bóbita-párt lenne, ahova senkit nem hagynék belépni
.
Virág! Ha csak nem te vagy a második Mécs Imre, Katona Tamás, vagy Tölgyessy Péter vagy (ezek azok a politikusok, akik szerintem még a leginkább megúszták), akkor vagy kikopsz a saját pártodból egy idő után, vagy pedig rajtad is elvégzi a politika a maga kis "személyiségformáló"(torzító) munkáját, ezt pedig nem kívánom neked.
Egy pártnak az élet, a társadalom, az ország egészére kell programot adnia. Egy csomó kérdésben viszont a nők nem mint nők foglalnak állást, hanem mint vidékiek, mint romák, mint liberálisok, mint idősek, mint értelmiségiek, mint zajos-diszkó-mellett-lakók, stb. Ha a nőpártnak ezekben a kérdésekben is egységes véleményt kell kiizzadnia magából, az rossz lesz, abból lesz az a bizonyos torz személyiségű politikusok gyülekezete, amit már írtam. Volt már a "nagypolitikában"is olyan, hogy egy párt testületileg meg kellett, hogy erőszakolja a lelkivilágát: amikor a fidesz egy emberként úgy döntött, hogy mégsem baloldali radikális réteg-, hanem jobboldali nép-, vagy, amikor az szdsz-nél az mszp mégis szalonképes párt lett. Voltak, akik emiatt elhagyták ezeket a pártokat, de a többség 4-5 reinkarnációra jóelőre elcsellózta a karmáját - mondanám én, ha buddhista lennék
. A napi politika meg másról sem szól - persze a saját pecsenye sütögetése mellett - mint arról, hogy politikusoknak véleményeket kell magukévá tenniük, majd azt szíves-örömest képviselniük.
Ezen okok miatt én magam semmilyen pártot nem vagyok hajlandó manapság már szavazatommal sem támogatni, pláne, hogy azonosuljak a programjukkal.
Az én véleményem, hogy az emberiség (ha megéri) ki fog találni valami jobbat a politika helyett, mert ami ezen a címen most folyik a világban, az egy nagy nulla átlőve. Van is egy utópiám erre nézve, de legalább ettől megkímélek most mindenkit
.
Egy szónak is száz a vége: a civil szervezet logikusabbnak tűnik nekem is. Az aluljárós demonstrációhoz pedig szívesen csatlakozom, úgy is mint érintett.
Kriszi!
Én egy olyan kis negatív vagyok csoport-ügyben, így azt hittem (sőt: hiszem), hogy a csoport-alakulás fontos fázisa, amikor valaki jön és nem illik bele a csoportba. És hopp, már meg is van, hogy miért csoport a csoport: azért, mert ő kívülálló maradt (különbözik), a bennmaradók pedig ezáltal még összetartozóbbak (egyformák).
Azt hittem, hogy a csoportalakulás eme, kissé negatív fázisára gondolsz. Azért mondtam, hogy elizéltem, mert nem akartam én lenni ez a nem éppen felemelő fázis
.
Bóbita