Beatrix!
Köszönöm a jókívánságokat.
Azon gondolkodom,hogy talán az lenne a legjobb,ha a felvilágosítás olyan időszakban történne,ami kevésbé stresszes.
Nem az utolsó pillanatban.Pl. gimnázium,középisk...stb.(szülés előtt jóval)amikor más témákban is.Ugymint:drog,fogamzásgátlás stb..,osztályfőnöki órák keretében.Így már forogna a köztudatban a téma,a legnagyobb természetességgel
kezelnék az ifjak,leendő anyák.
Különben a túlzott napozás,szolárium is káros lehet!
Szóval szerintem a védőnő csak arra mondta,hogy nem nekik kellene ezt a feladatot elsősorban!! felválalni.Abban egyetértek,hogy sokkal hamarabb kellene elkezdeni a tájékoztatást.Miért ne lehetne pl biológia tananyagba beleszőni?
Persze a nőgyógyászat,körzei rendelők falán is elférnének transzparensek,hiszen nem csak a kismamák veszélyeztetettek.
Szerintem attól félnek a fejesek,hogy az emberek pánikszerűen megrohamoznák az eg..ügyi intézm-eket,és erre nincsenek felkészülve.
Ami vszínűleg már meg is kezdődhetett,(mármint a roham)mert mikor magamtól visszamentem anyajegynézetni műtét előtt,a doktornő rögtön lerázó szöveggel kezdte.Gondolom akit már "lerendeztek",arra nem akarnak több időt fordítani,mert vár a többi beteg.Sztem itt van a kutya elásva.
Neked is csupa jót!
Edit