Szia Katus!
Én ezt találtam az almaecetrõl.
1.A szervezet ásványi elemekkel való ellátásánál: naponta egy vagy több alkalommal, egy-egy pohár vízben oldva két kiskanálnyi mézet és két kiskanálnyi almaecetet meginni.
2.Túlsúly esetén: minden étkezésnél 2 kiskanál almaecetet egy pohár vízbe keverve meginni. Gyorsítja a zsírok elégetését.
3.Krónikus fejfájás, migrén: Minden étkezésnél 2 kiskanál mézet elfogyasztuk és az almaecet gõzét belélegezzük. Lapos edényben azonos mennyiségû almaecetet és vizet össze keverünk, és lassú tûznél felforraljuk. Ennek a gõzét lélegezzük be.
4.Az almaecet fogyasztása megszünteti a fáradékonyságot, szédülést, csökkenti a magas vérnyomást, javítja az emlékezõtehetséget, javítja az étvágyat, és ellenállóvá teszi a szervezetet. A népi gyógyászat javasolja használatát mert igen sok káliumot és mellete még foszfort, klórt, nátriumot, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, fluort, sziliciumot és számos nyomelemet tartalmaz.
Találtam egy otthon készíthetõ almaecet receptet is. Kicsit hosszú így nem írom ide le. Ha téged, vagy esetleg más valakit érdekel:
bedotamas@axelero.hu Prü