2000.09.18 09:47
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Na, jövök panaszkodni egy kicsit, merthogy olyan dolog történt velem, amit nem igazán értek.
Szombat reggel csináltam egy terhestesztet, és kiderült, hogy babát várok. Ilyenkor persze az ember gondolatai szinte egyfolytában a baba körül forognak, hát én is felvetettem mindenféle butaságot, mi legyen a neve stb. Mire a férjem rámmordult, hogy hagyjam már békén, mit beszélek erről annyit. Egy időre elhallgattam, de annyira szerettem volna megosztani vele az örömömet, hogy ebéd végén (épp jöttünk el az étteremből) megint elkezdtem boldogan csacsogni a témáról, kérdeztem, hogy szerinte mikor mondjuk meg a fiunknak, hogy tesója lesz. Erre a férjem teljesen kikelt magából, hogy én csakis a babával vagyok képes foglalkozni, és az utca közepén otthagyott!!!!
Rohantam utána, hát hazament (pedig moziba akartunk menni), és morcosan leült tévét nézni. Kérdeztem, mivel bántottam meg, hisz semmi bántót nem mondtam, erre megkaptam, hogy mértéktelenül önző vagyok, mert csak az új babáról tudok beszélni, szinte fanatikus lettem már, vele alig foglalkozom, különben is, ő a terhességből teljesen kirekesztettnek érzi magát, hisz ő csak az apa. És nem szeretné, ha most duzzognék, aztán zokogva próbálnék hozzábújni és kibékülni, mert már baromira unja ezt a forgatókönyvet.
Mit mondjak, teljesen ledöbbentem. Ő az, aki elhanyagol ENGEM, aki állandóan a számítógépét bújja, miközben én szolgálom fel neki a teácskát, sütikét, odaülök mellé, nézem, ahogy játszik, csakhogy mellette lehessek, még a kávét is ágyba viszem neki reggelente! Ő az, aki nemrég elfelejtett hazajönni egy kocsmából, miközben én halálra izgultam magam, és majdnem reggel 8 volt, mire hazaért - persze egy bocsánat szó nélkül)És ezt kapom! Bőgtem, mint a záporeső, miért érdemeltem én ezt a férjemtől? Miért féltékeny a saját épphogy megfogant gyermekére? Miért bánt engem? Miért érzi elhanyagolva magát, és miért rontja el a boldogságom?
Az tény, hogy a mostani babámmal már fogantatásakor nagyon szoros kapcsolatba kerültem, erről írtam is itt az egyik topicban. De akkor is igazságtalanok a vádak! Hogy bizonyítsam be neki, hogy ő az önző, és nem én? Mellesleg egész hétvégén az ő szájíze szerint alakult minden, olyan filmet néztünk, amit csak ő szeret, úgy szeretkeztünk, ahogy csak ő szereti, és minden csak körülötte forgott, fülem-farkam behúztam, hogy a kedvére tegyek. Na, most szerintetek mit lehet tenni egy ilyen férjjel? (Egyébként a "nagyfiáért" teljesen odavan, imádja, ő a legjobb apa.)
(Végülis én mentem oda hozzá, de nem zokogva, hanem rászóltam nevetve, mint egy kisgyerekre, hogy ne duzzogjon már ilyen nevetségesen, érezzük jól magunkat, ha már egyszer kettesben vagyunk (fiam a nagyszüleinél volt), és megígértem, hogy többet nem beszélek a terhességemről és a babánkról. Erre összeszedte magát, és békét kötöttünk.)
Adjatok tanácsot, miért "bolondult meg" a férjem, és mit lehet ilyenkor tenni?
Üdv: Krisztina