2000.07.26 08:54
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Hogy vagytok ma reggel? Én nagyon fejfájósan, mert melegfront, vagy hidegfront van, nem tudom pontosan. Ti nem vagytok frontérzékenyek?
Az adok-kapokról:
Én általában úgy szoktam kezdeni, hogy teljesen természetes módon adok személyes ajándékot a barátnőmnek, amikor név-, vagy születésnapja van, de csak úgy, ok nélkül is. És csak 3-4 ajándék után és csak akkor is csak abban az esetben, ha két születés- vagy névnapomról elfeledkezett, akkor szoktam már kiakadni.
VAn az a sógornőm, akiről sokat dumcsiztam már. Hát, ő az, akivel ilyen téren nem vagyok megelégedve. Magára sokat költ el és a 3 éves lányára is. De rám nem költ soha. Pedig volna pénze, mert szoláriumba jár és körömlakkokat vesz és minden héten 4-5 új ruhát magának és aranyékszereket. Mégis azt mondta nekem, hogy nem engedheti meg magának, hogy viszonozza az ajándékjaimat, de még a névnapomra sem ad semmit. Van mobiltelefonja is és nem is a legrosszabb modell, szóval van pénze. Ha az egyik szolit kihagyná, máris lenne rám 500 Ft-ja, mert nem kell több. Én csak azt szeretném látni, hogy ha én már annyit áldoztam rá, akkor csak egy fillért is akár, de valamennyit ő is áldozzon rám. Pontosan azt érzem, amit Ancsa mondott, hogy ez a fajta egyoldalú adás az én teljes kihasználásomat jelenti. Én csak adok, adok, ő megköszöni, de nem viszonozza. Pedig van pénze.
Úgy gondolom, hogy be kellene bizonyítania, hogy jelentek neki annyit, hogy megérdemlek 500 Ft-ot évente egyszer a pénzéből. Ez anyagi áldozat, de egyúttal valamennyire az áldozatkészségét és szeretetét bizonyítaná. Vagy jobb ötletem van. OK. Nem akar rám költeni: akkor pedig készítsen nekem pogácsát, vagy sárgaborsófőzeléket, tegye bele egy szatyorba és hozza el nekem ajándékként. Valamit kellene adnia, ha már tőlem (erőszakosan) elvárja, hogy áldozzak rá.
Tudjátok, még azért vannak kételyeim magammal szemben, mert ennek a lánynak van egy 3 éves kislánya. Lehet, hogy ezért bármit megtehet és semmibe vehet engem. Talán a gyerek esetében megbocsátható ez a fajta önzés. Nem tudom...
(Nem egyedül neveli azonban, hanem a szüleivel, akik eltartják őket, így a sógornőm fizetése csak mint zsebpénz jár neki, akármire elköltheti, ha akarja.)
Nem hiszem, hogy hosszú barátság lesz ez a sógornőmmel, mert nem tetszik nekem ez az egyoldalúság és úgy sem érzem jól magam, ha én is azt teszem vele, amit ő velem: vagyis én sem költök rá egy fillért sem. Nekem ez nem természetem, hogy szemlesütve azt mondjam a legjobb barátnőmnek, hogy bocs, de nincs pénzem rád és ezért nem kapsz semmit a szülinapodra. Én ezt nem tudom megtenni. Az emberek ettől megsértődnek.
Megpróbáltam egy hónapig olyan lenni, mint a sógornőm: smucig voltam másokkal. Nagyon úgy éreztem, hogy megsértettem az embereket. Nem szabad ilyennek lenni.
Szerintetek beszéljek vele, hogy ne legyen smucig, vagy hogy ne is ajándékot adjon, de legalább saját készítésű apróságot?
Nem tudom. De már sokszor beszéltem vele erről, és mindig azt mondta, hogy fél, hogy megutálom azért,mert ő nem tud rám költeni (Méghogy ne tudna?!). Aztán megigazította a legújjabb arany fülbevalóját a fülében és megmutatta az új estélyi ruháját a hozzá illő cipővel, aztán közölte, hogy sietnie kell, mert már várja őt a fodrász, ahova be lett jelentve (minden hónapban jár festetni és vágatni. Na, most őszintén... Egy ilyen nőről ki hiszi el, hogy nincs pénze?
Szóval, ez bosszant engem.
Edit