off
Szia Kiváncsi!
Semmi bajom sem volt eddig Veled, ezután sem lesz, azon kívűl, hogy egy kérdésben nem egyezett az álláspontunk.
A kutyustéma:
10 nap alatt nem lesz szobatiszta a kutya. Nagyon ritka, ahol igen...nem akarlak eltántorítani, de anyósomék kutyája (kan) kb 8 hónapos korára lett szobatiszta. Aztán, hogy elrontottak-e valamit, azt nem tudom.
Attól is függ most mekkora az a kutya. Kistestű-e, vagy nagytestű?
Elvileg rá lehet bízni 12 éves gyerkőcre is, ha nem engedi el a pórázról és elbír vele, nem tudja elhúzni el a kutya. (Meg kell tanulni, hogy könnyeb rövidebb pórázon bírkózni vele, ha kell)
Sajnos mivel most a hideg időszak jön, nem tudom mennyire lesz a gyerekeknek kedvük naponta többször a hidegben ( ha esik, ha fúj stb)sétáltatni?
Egy 4 hónapos ebet kb. 3x kell naponta etetni, utána fél órával jó ha le van víve sétálni.
Az mindegy hány ember viszi a családból sétáltatni, csak az a lényeg, hogy egyforma vezényszavakat, egyforma hangsúlyban mondjatok neki. Nem hiszem hogy gyermeket fog főgazdinak kinézni. Általában a legkövetkezetesebb embert választja főnöknek. De ez csak egyemberes kutyákra vonatkozik. Nem tudom milyen fajta, vagy milyen keverék? Mik lehetnek benne? A juhászfélék igazi családi kutyák, nem egyemberesek. Ezért használják pl. a németjuhászt is rendőrkutyaként. Arra azonban vigyázni kell, hogy mindenkinek szót fogadjon. Ne tűrjetek el semmi felülkerekedést, értem ezalatt a durvább harapdálást, rámászást kisebb gyerekre, vagy kankutyánál hágó mozdulatokat lábon, sehol.
Ez a dominancia jele is.
Egyenlőre ennyi, remélem segítettem valamit.
Üdv.
Ilusta