2000.07.28 09:28
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Azon gondolkodtam el, hogy itt már többször elhangzott, hogy ha adva van egy X barátnő, és X -nek vannak egyéb barátnői is, akikkel esetleg éppen sokat, többet találkozik, több mindenről beszél, az fáj-e nekünk. Épp tegnap találkoztam Y barátnőmmel, akivel épp 15 éve ismerjük egymást. Ennek "megünneplésére" beültünk kettesben gyerekek és férjek nélkül dumálni egyet. (jó hosszan). Nos neki rengeteg barátnője, rokona (sógornők, férje unokahúgai, saját unokahúgok stb) van. Én már ott tartok, hogy nem tudom, ki kicsoda akiről beszél, sokat közülük egyszer se, vagy csak egyszer láttam (ha meg másodszor látom, akkor rém ciki, mert ő esetleg emlékszik rám, míg nekem fogalmam sincs, ő most tkp. kicsoda). Szóval ezekkel a lányokkal, egyikkel-másikkal többet találkozik, mint velem, naprakészebbek, mint én. És tkp. fogalmam sincs, hogyha sorrendet állítana fel a barátnői között, akkor hol lennék. Valahol bízom benne, hogy az elején, de lehet, hogy az eleje neki 15 egyformából áll! És ez engem nem zavar! Nem vagyok féltékeny, nem fáj, hogy velük találkozik, nem fáj, hogy többet tudnak a napjairól! És nem érzem úgy, hogy ettől a mi barátságunk kisebbedne! Úgy tudunk beszélgetni, mindennapokról, meg olyanokról, mint lánykorunkban, és olyan is van, ami ugyan nem mai hír, de mégis új 15 év után.
A másik fura nekem, hogy ki mit beszél meg a férjével, ill. mit nem. Ugyanis nekem nincs olyan, amit ne tudnék-akarnék megbeszélni a férjemmel. Épp tegnap valamire ez az Y barátnőm rámondta, hogy "ez titok" és még a férjemnek se mondjam el. Kapásból visszamondtam, hogy oké senkinek, de a férjemre nem vállalom. (ezzel együtt elmondta a dolgot, mert belátta, hogy ha ő is tudja, meg én is az már nem különbség). Szóval nincs olyan ami vele nem megosztható lenne! Legfeljebb olyan van, hogy neki unalmas lenne, ő is tud róla, de hosszasan inkább a lánynak ecsetelem.
Számomra az igazi kapcsolatok fenti kettőt is jelentik.
AMúgy érdekes, neten, meg e-mailekben is egész sokmindenről lehet dumálni, még nem tudom, hogy csak ezzel lehet-e igaz barátságot kialakítani ill. fenntartani (értsd rendszeres személyes kontaktusok nélkül), de számomra nem tűnik eleve kudarcraítéltnek a dolog.
Ancsa! Remélem mailem megtalált, egyébként ha köztéma, bármely rovaton vagyok.
Mindenkinek jó nyarat, ma még látlak benneteket, aztán négy hétig nem nagyon. Ne féljetek, nem szabadultatok meg tőlem, ha sokáig nem hallotok, csak nem leszek net közelben.
Sziasztok:
Ildi