Sziasztok,
Ági,de igen, nagyon idegõrlõ. Volt is már rá példa. Ilyenkor jön a kölcsönkérés... Hálistennek olyan évünk még nem volt, amikor ne lett volna bevétel.
Úgy kellene csinálni, hogy félretenni a bevételbõl vmennyit, vagy beosztani havi adagokra, de sose jött még össze. Szerintem nem is fog... Talán Ildi mennyibõl lehet megélni topikjába kellene írni, de nekünk (négyen vagyunk) még sose sikerült havi 150-nél kevesebbõl kijönni. Megpróbáltunk havi 100ezerbõl, de nem sikerült. Na meg is írom majd abban a tiopikban.
Jártam Alaszkában, '"97-ben vad körülmények között. Négy hónapra mentünk ki, ebbõl egy hónapot egy kis sarkkör feletti kis faluban éltünk (Wiseman), ahol az állandüó laskosság huszonöt fõ. Forgattunk, helyesebben a poárom forgatott, én meg asszisztenseként dolgoztam. A hangefelvételeket csináltam meg a riportot, meg mindent amit kellett/lehetett. Az északi fény nagy élmény volt, azóta is emlegetem. Vlt egy kéthetes túránk is, 20 ill. negyven kilós hátizsákkal, minden lakott településtõl úgy egyhétnyi járóföldre. Na ott nagyon tojtam a medvéktõl, láttunk is egy párat, és amikor megvolt a tûzkeresztség már nem féltem annyira... Abban a faluban, amit az elõbb írtam, ott is volt macvi, bejött a faluba, megdézsmálta a száradni kiaggatott rénszarvast (meg a mi kidobott nyuszi-maradványainkat...) Körbejártáklt a kuynhónk körül, le is fényképeztem. Én a hideget nem bírnám. -40 fok. Brrrrr.
Aztán 2000-ben voltunk egy hónapot Anchorage-ben, abszolút városi körülmények között. Kint alig voltunk, kirándulni sehol, autüóval mewntünk mindenhová. Utáltam az egészet, akkor voltam két hünapos terhes és állandóan hányingerem volt. (Ja, és Ábel azon a '97-es úton fogant, valószínûleg abban a kis faluban
)
Bóbita, nagyon szép élményeitek lehetnek!! Mi is szeretnénk bejárni Eurüópát, talánpár év múlva lesz annyi pénzünk hogy vegyünk egy mikrobuszt, és majd azzal... Van egy olyan tervünk, hogy két év múlva kimegyünk fél-egy évre Alaszkába Wisemanbe. Utána pedig Szicíliába, pár hónapra... Csak hát ahhoz is pénz kell. Odakint is dolgozni kell, megkell szervezni azt is, hogy vmi munka legyen - bár A párom Alaszklában vadászoknak tudna segíteni, meg '97-ben egy aranybányában forgattunk, szóval az aranybányászatról már tudunk mindent, egy ikicsit a forgatás végén segített is nekik. Kaptrunk is egy kis aranyat (na nem sok, talán wegy gyxûszûnyi aranymorzsa. Mármint belefér egy gyûszûábe).
Igen Bóbita, sátoroztunk végig. Féltem is a medvéktõl, mert az olyan, ha kajaszagot érez, bemegy érte a sátorba. De hálistennek egy se jött be... Messzirõl láttam csak , ill. nyomokat. de a különféle vadak ürülékét nagyszerûen meg tudom különböztetni, ha összeakadnék itt a körúton egy nagy kupaccal, meg tudnám mondani hogy farkas-e vagy róka, rénsdzarvas-e vagy medve
.
Na most ennyit, megyek zuhanyozni és aludni, jó netezést és szép álmokat !!!
üdv
Zsóka