2002.05.16 09:02
Szerző: pildi
Kedves K!
Én elég elfogult vagyok ahhoz, hogy arról az oldalról lássam a dolgokat, hogy ha csak lehet, az az élet, ami meg akart foganni benned és megfogant, az meg is maradhasson. Én 21 voltam, ismertem az apukát már 2 éve, de alig néhány hónapja jártunk együtt, amikor megfogant a fiam. Addig azt hittem az ilyen sztorikról, hogy nem, az velem úgyse fog elõfordulni, de igen, megtörtént. Soha, gyerekkoromban sem tudtam elképzelni az abortuszt, és ekkor sem fordult meg a fejemben. (megjegyzem mindketten egyetemisták voltunk, állás sehol)
Azóta közel 10 év telt el. Összeházasodtunk, megszületett a fiam, majd 2 év múlva a kistesói is. Párommal nagyon jó a viszonyom azóta is. Úgy érzem, valami felsõbb akarat úgy akarta, hogy minket végképp összekössön, és jól akarta. Nagyon örülök neki, hogy anno így alakult.
Nagyon nagy felelõsség egy gyermek, de a világ legcsodálatosabb dolga. Egy ajándék az élettõl.
Mint fentebb többen írták, semmire sincs garancia. Ha a párod most a férjed lenne, az se lenne garancia semmire, akkor is bekövetkezhetne, hogy elhagy, hogy egyedül kell felnevelned a gyermeket. Vagy a saját akaratán kívül is kerülhet olyan helyzetbe, hogy anyagilag nem tud támogatni.
Igen, a gyerekkel költségek is vannak, a gyereknek sok mindenre szüksége van, sok olyasmire, ami pénzbe kerül. Megadni neki mindent: mi mindent? Mindig lesznek olyan dolgok, amiket az ember nem tud megadni neki. Ezzel az erõvel csak a milliomosok vállaljanak gyereket, hisz a többség nem indul úgy, hogy mindent meg fog tudni adni neki.
De mire is van szüksége egy gyermeknek? A legfontosabb dolog, amire szüksége van: a szeretet! Ha ezt meg tudod adni neki, akkor a többi szinte részletkérdés.
Mi itt bátoríthatunk, szempontokat írhatunk, talán segíteni is tudunk valamennyire. A döntés azonban a tiéd. Én is azt javaslom, mint elõttem szólók, beszélj az apukával, komolyan, mélyen. És beszélgess magaddal. Olvasgasd el olyanok történetét, akik voltak hasonló helyzetben, és egyik avagy másik döntést hozták. (lásd abortusz topik, segítsetek topik, és néhány hasonló)
Én itt csendben szurkolok az élet oldalának.
SZia:
Ildi
Ildi