Kedves továbbra is Névtelen.
Sajnos ma már tizedannyi beleszólása sincs sokszor a szülõnek, mint 8-10 éve volt. Én már akkor is egy konzervativ, majdnem maradi csajnak számitottam azzal, hogy csak több hónapnyi járás után voltam hajlandó lefeküdni, azt is csak biztos körülmények között.
Manapság, ahogy látom kifejezetten sikk autóban vagy osztálykiránduláson vagy a bárhol máshol csak nem otthon élni nemi életet. Tehát te mint szülõ legtöbbször tudomást sem szerzel a dologról. Óvszert tudnak venni, az sem lehet gond.
Mi az hogy erkölcstelen?
Akkor amikor minden médiából ömlik az erotika, szexualitás, miért és hogyan várod el a gyerekedtõl, hogy ne ezek szerint éljen? Neked nem természetes, de neki sajnos az lesz. DE ha lefekszik 18 évesen egy fiuval, akivel komolyan gondolja, akkor õ erkölcstelen? Esetleg kurva? Nálunk nincs tévénézés. Most ezen a héten ugyan be volt kapcsolva, de elõtte három évig nem. Ezt sem tehetem meg a gyerekemmel, mert nem tud majd beilleszkedni. Ki fogják közösiteni, mert nem tud velük beszélgetni, hiszen nem ismeri azokat a dolgokat amirõl szó van. Sajnos én ezt átéltem, és nem egy jó dolog csak azért hetihetest nézni, hogy be tudjak szálni a beszélgetésbe a munkahelyemen. Bár aztán hiába próbáltam másra terelni a szót, nem tudtak õk semmi másról beszélni.
Ismét csak azt tudom mondani, hogy szerintem a helyes arányokon van a hangsúly. Nem szabad elmenni a szélsõségek felé, mert az biztosan nem a legjobb megoldás. Semmiben sem.
A házasság elõtti együttélés pedig ezer olyan dologra rávilágit, amit kár csak azért lenyelni, mert már hozzáment szegény. Te milyen anyóssá válnál, ha kiderülne kb fél évvel az esküvõ után, hogy a férj egy link nemtörõdöm alak? Vagy nem képes felelõsséget vállalni? Vagy az elsõ komolyabb problémánál lelécel?
Szép szép, hogy a hibáival együtt kell szeretni, de ezt csak a hibák ismeretében lehet állitani. Nem pedig bevállalva bármit, csak mert olyan kedves.
Sajnos ritka az olyan nagyon nagyon jó kapcsolat anya és gyermek között, hogy mindent elmondjon az a gyerek. Azt is amirõl tudja, hogy nagyon ellenzi a szülõ.
Zsunya