Sziasztok!
Tegnap írtam egy hosszút, de elszállt. A lényeget megpróbálom újra.
Az a baj a kukkolókkal, hogy nem csak olvasnak, ahogy egy kukkolóhoz illene, hanem sok rosszindulatú megjegyzést is tesznek. Néha, ha keresek valamit, odatévedek egyik-másik fórumra (index, pol. fórumok, Origo, stb.), és azt látom, hogy mindenhol van egy-két eszement, aki az internet törvényenkívüliségét kihasználva a fórumokon éli ki a névvel és arccal nem vállalható pszichés zavarai kinyilvánítását, vagy mit. Aztán persze egyrészt a technika lehetővé teszi, hogy az illető megsokszorozza magát, mennyiségileg eluralja véleményével az adott témát, azaz lemossa onnan azokat a hozzászólókat, akik nem elég beteglelkűek ahhoz, hogy megtöbbszörözzék magukat. De a nagyobb baj az, hogy sokszor ha valakik vitatkoznak, jól is jön az egyik oldalnak az erősítés, és ilyenkor nem elküldik a fenébe a névtelen beszólókat, hanem örülnek, hogy a véleményük többségivé válik, míg az ellenfél kisebbségbe kerül. Arra nem gondolnak, hogy legközelebb ők lesznek ugyanennek az áldozatai.
Ha már a szerk. nem vállalja a moderálást és a több nicken írogatás lehetetlenné tevését, akkor nekünk kéne ezeket kivetni magunk közül, mert ők teszik, tönkre a fórumot.
Figyeljétek meg, főleg azok tűnnek el, akikre egyszer-kétszer már rászállt valaki. Emlékszem, Ladányi Katát mennyit piszkálta egy névtelen. Mostanában nem is sűrűn látom itt.
MOst éppen Virág van tűz alatt, csak azt nem tudom, melyik topikban.
Ezeket a piszkálódókat valahogy nekünk kéne ellehetetleníteni, saját érdekünk lenne.
Vagy kierőszakolhatnánk a szerkesztőségből a moderálást. De szerintem ennek anyagi akadályai vannak.
Én sokáig féltem ezektől a beszólósoktól, mert volt olyan érzésem egyszer, hogy az illető tényleg beteg. Az a baj, hogy simán idetévedhet valaki, aki valóban veszedelmes őrült (ha valahol, hát ilyen helyen simán felbukkanhatnak titokban perverz alakok. Például politikai fórumokon láttam már olyan megveszekedett fasisztákat, akikről kiderültek veszedelmes igazságok is, akiktől határozottan megijedtem.)
A szörnyű az, hogy ilyen emberek vannak, és nem tudunk ellenük védekezni, mert el sem tudjuk képzelni, mi dúl a lelkükben.
A legjobb lenne, ha elérnénk, hogy moderálják a fórumot.