2001.09.26 14:07
Szerző: Anonymous
Történt egyszer egy kedves ismerős házaspárral, hogy a férj huzamosabb ideje csalta a feleségét. Mindenki tudott róla a társaságban, csak Ő nem, de én is csak sejtettem. A z én férjem letagadta, amikor megkérdeztem, tehát hazudott. De ez most mindegy... Aztán jó egy év telt el, mireválásra került a sor, de ez alatt az 1 év alatt a lány nap mint nap azt kapta az arcába, hogy rossz feleség, mihaszna, nem tud főzni sem, csak Folyton nyafog, pénzéhes, önző stb, stb. A srác ezeket a dolgokat másoknak is elmondta, ezzel is sajnáltatva magát. Hogy mindez hazugság volt, és egy szó sem volt belőle igaz, csak az tudta, aki ismerte a lányt is, mint én. Tehát egyszerű volt a képlet: a ffi ráun a feleségére, már 2 héttel az esküvő után megcsalja (tanúja voltam), és mindezt úgy állítja be, mintha ő csak áldozat volna, mert mindenről az a gonosz boszorka tehet. Eközben a "gonosz boszorka" otthon várja a kis férjecskéjét, és szép lassan elhiszi, hogy minden rossznak ő az okozója, még lelkiismeretfurdalása is van. Próbál minéll szerényebb és csöndesebb lenni, miközben a férj egyre később jár haza, sőt, van hogy nem is alszik othon, mert "dolgozik", hogy kielégítse "pénzéhes" felesége vágyait. Amikorra kellően földbe tiporta a felesége maradék önbecsülését, bejelentette, hogy elválik tőle, mert rossz feleség, annyira, hogy megcsalni is kénytelen volt. Ezutána lány elhívott beszélgetni (akkora már mindent megtudtam), és fájt a szívem, ahogy néztem, mit képes tenni egy férj a feleségével. Saját magát marcangolt, 1 hónappal az események után is neki volt lelki furdalása, és elhitte magáról mindazt, amit a férje belesúlykolt. Ekkor döntöttem úgy, hogy lesz, ami lesz, nem hagyom, hogy ártatlanul szenvedjen, és elmondtam neki az igazat. Így könnyebben túltette magát a dolgon, és megköszönte, amiért őszinte voltam. Soha nem forralt bosszút, nem élt vissza azzal, amit megtudott, de megkönnyebbült a lelke, és elkezdett újra élni. A következő találkozásunkkor már teljesen ki volt virulva, és azóta is boldogan él.
Mindezt annak ellenére tettem, hogy azt vallom, hopgy, hogy más magánéletébe nem szabad beavatkozni, de az élet néha produkál furcsa helyzeteket, amikor az igazság szót kíván.