Sziasztok!
Látom kezd újra beindulni a topik.
Hayimpapa: gratulálok a fiadhoz és a feleséged energiájához is, hogy elmegy tornázni, én csak 2 hétig bírtam
!
Nálunk sok hullámvölgy után végre kezd a helyzet rendezõdni. Az év elején borzasztó lelki állapotban volt a férjem, a stressz, a sok munka és kevés pihenés teljesen tönkretette. Így tavaszra produkált egy jó magas vérnyomást, szívritmuszavart és súlyfelesleget. Azt mondták az orvosok, olyan a szíve, mint egy 50 évesnek (30 lesz), a pulzusa is 100 felett volt. Erre jött egy újabb stresszforrás, munkanélküliség
Ami így utólag a legjobbkor jött, szerintem ennek köszönhetõ, hogy a férjem rendezni tudta magát. Otthagyta az egyetemet, és elõször csak pihent, szószerint éjjel-nappal csak aludt. Ez 1-2 hónapig tartott, utána kezdett magához térni és végre a környezetét is észrevette. Most már min. 10 kg-t lefogyott, elkezdett sportolni, belátta, hogy életmódot kell váltani, közben sikerült eladnunk a kicsi lakásunkat és vettünk egy nagyobbat, így kezdett megnyugodni. Most többet járunk el kirándulni, mivel a kislányunk is jobban bírja. Sajnos a háztartásban még mindig nem segít, néha leviszi a szemetet, a babát sem fürdeti gyakran, sõt sétálni is ritkán jön velünk, de ezt megszoktam. Ami nagy segítség lenne, ha õ is meg tudná nyugtatni a gyereket, de sajnos errõl leszokott a gyerek és az apja is.
Most végre van megint munka, diétázik továbbra is, de természetesen számítógépezik itthon, mindig jár az agya, errõl már nem tudom leszoktatni és ha sikere van, annak én is örülök, elfogadtam ilyennek.
Szóval én is engedtem, de a férjem is változik. Nekem a lényeg, hogy legalább az egészségére vigyázzon. Ha jó hangulatban van, akkor többet foglalkozik a gyerekkel, bár sajnos van mikor idegesíti. Ilyenkor inkább elmegyünk otthonról és csinálunk magunknak (én és a gyerek) programot. De ettõl még jól érezzük magunkat
Szóval a lakásprobléma megoldódott, munka is van és remélhetõleg lesz is, egészség is rendezõdik, végülis minden kezd helyreállni. A kislányom még mindig szopizik (18 hónapos), így még mindig anyás, de nagyon szeretik egymást az apjával, ez a 4 hónap munkanélküliség helyre hozta az õ kapcsolatukat is.
Hayim:
Háztartásban szerintem már az nagy segítség, hogy ha leviszed a szemetet, vagy a kádat magad után kimosod, vagy pl. néha elmosogatsz, teregetsz, mikor látod, hogy az asszony nagyon úszik. Vagy nekem már az is nagyon jó, ha nem szólnak rám, hogy milyen rendetlenség van, hanem megvárják, míg összeszedem magam és rendbe teszem a háztartást. Ennyiben tudsz segíteni. Vagy ha anyagilag megoldható néha egy takarítónõt rendelni a nagytakarításokra.
Orsolya: csak azt tudom tanácsolni, hogy legyél türelmes, ha tényleg meg tudjátok beszélni a problémáitokat, akkor az egyszer eljut az agyáig és õ is komolyan veszi. Megjegyzem nagyon nehéz lehet hitel és saját cég mellett hátradölni és élvezni az életet, a mostani gazdasági helyzetben megértem a férjedet, ha stresszeli és hajtja magát. Talán csak annyit tudsz tenni, hogy ha végre kikapcsolódtok, akkor az tényleg pihenésrõl szóljon és nem családlátogatásról vagy nagytakarításról... Ha spontán csak egy gesztussal kimozdítod a férjed a napi hajszából, biztosan meghálálja és õ is nyitottabb lesz feléd. És amíg ez megy, te próbáld magad õnállósítani, így egyrészt nem terheled õt, másrészt neked sem lesznek olyan elvárásaid vele szembe, amit úgy sem tud teljesíteni, mert pl. aludni akar vagy dolgozni, így elkerülhetõ csomó veszekedés (Pl. én már megszoktam, hogy egyedül megyek bevásárolni a gyerekkel, k...nehéz, de én is kimozdulok és õt sem fárasztom, nincs veszekedés, persze, ha nem fáradt együtt megyünk, de nem erõszakoskodom). Minél csábítóbb környezetet mutatsz neki, annál gyorsabban fogja a munkáját elvégezni és veletek akar lenni. Az én férjemnek tuti volt olyan korszaka, hogy a gyerek idegesítette, ezért inkább többet maradt a munkahelyén, vagy én állandóan abajgattam a vásárlással, közös sétával..., ezért maradt inkább a munkában. A gyereket leállítottam, hogy este csend legyen és nyugalom, ne róla szóljon, így már hamarabb is jön haza
Én csak a saját tapasztalataimból tudok beszélni, remélem nem fárasztottalak benneteket a részletekkel, de így jobban megfogható a tényleges probléma és a megoldás is.
Sok sikert mindenkinek!
Üdv: maca