2002.02.16 17:45
Szerző: Anonymous
Kedves Pimpilla,
Néhány hete, kb. 1 hónapja én is megírtam a történetemet (Pkriszta). Számomra akkor lett nyilvánvaló, hogy a párom más után is érez vonzalmat. Bevallom, összetörtem teljesen. Olyan tudatállapotba kerültem, amelyben a saját gyermekeimmel sem tudtam normálisan viselkedni, nemhogy a férjemmel. Igen gyorsan eldöntöttem, hogy szakember segítségét kérem, már csak a gyermekeim miatt is. Egész nap õrlõdtem, nem tudtam velük beszélgetni, a gondolataim csak a probléma körül jártak. Közben a párommal sokat beszélgettünk, de mindig egyre negatívabb lett a végeredmény – én szekáltam, gyanúsítottam, minden pillanatával elszámoltattam (nem tudatosan), cinikus voltam bár õ viszont tudatosan igyekezett minél több idõt velünk tölteni, éreztem, hogy így biztos, hogy nem lesz boldog velünk. Közben már jártam a pszichológushoz, aki gyógyszert, és pszichoterápiát javasolt. Azt mondta, hogy a gyógyszer segítségével helyreállhat az agyban a normálisabb tudatállapot, néhány hét alatt. Közben stratégiát váltottam, eldöntöttem, hogy nekem sokkal fontosabb, hogy a kapcsolatot megtartsam, nem éri meg, hogy én magam a viselkedésemmel leromboljam, így elhatároztam, hogy nem teszek fel kérdéseket, bár borzasztóan nehéz volt, sokszor a nyelvemen volt... Viszont napról napra úgy éreztem, hogy egyre szívesebben, mosolyogva, és örömmel jön haza, gyengéden ölel, érdeklõdik. Ettõl én is jobban lettem sokkal. Bár tudom, hogy a kapcsolat nem szakadt meg közte és a lány között, hiszen üzlet és hobbi is összeköti õket, úgy gondolom, hogy megnyugodott, hogy ezt a kapcsolatot sem kellett feladnia (akkor nem is lenne boldog velem sem...) és bár néha fáj, mégis tudom, hogy én most mit kapok, és ez kárpótol. Valamint az is, hogy a testi kapcsolat is egyre szinesebb lett közöttünk…
Nem tudom, hogy hosszú távon hogy alakul, de azt érzem, hogy egy ilyen válság megerõsíthet egy kapcsolatot, a már kialvóban lévõ figyelem újra feléled a másik iránt. Részemrõl legalábbis ez történt. Sokszor nem vettem észre, hogy milyen is vagyok vele. Ma már el tudom engedni, és érzem, hogy néhány nap távollét jót is tesz nekünk, már tudok érdeklõdni a hobbija iránt, õszintén, nemcsak felszinesen, és örülni tudok az örömének. Nap mint nap összebújva alszunk el, végre elmeséli a napi történéseket újra, az élményeit, és tudom, hogy ha újra dolgozni fogok, akkor õt is érdekelni fogják az élményeim. A pszichológus is úgy érzi, hogy gyógyulóban vagyok…
Neked is sok sikert kívánok. Ha a párod amúgy szeret téged, akkor szinte biztos, hogy meg lehet tartani, de tényleg nagy önfegyelem kell hozzá, és ha szükséges, akkor segítség is…
Üdv
Pkriszta