Nahát ezt a számomra megnyugtató topic-ot...
Úgy örülök, hogy ráakadtam, így legalább most már biztosra tudom, hogy nem vagyok egyedül...
Mi nagyanyósomnál és apósomnál lakunk kb. 3 éve, az esküvõ óta (kertes házban, az emelet a miénk). Most várjuk elsõ babánkat, és én szinte napról napra egyre hevesebben érzem, hogy nekem onnan EL KELL jönnöm, ha nem akarok meghülyülni. Az elmult 3 évben nem is nagyon tünt fel nagyanyósom majomszerete, a feltétlen odaadás, a túlbuzgóság, és az a fajta rámenõsség, amivel õ csak jót akar... Van köztetek olyan akinek ismerõs az az érzés, hogy jót akar neki valaki, de annyira töményen, hogy az már teljesen kellemetlen és elege van belõle? Most, hogy útban van a kicsi, egyre jobban úgy érzem, hogy nekem ebbõl semmi jó nem fog származni, fõleg, ha már meglesz a baba. Lelki szemeim elõtt látom, ahogy napjában 20x ott fog ügetni a sarkamban, csakhogy a pici dédunokájával lehessen (nagyon gyerekcentrikus, imádja a már meglévõ dédunokáit).
Párom is egyre jobban megérti a problémámat, pedig 3 éve még szilárd meggyõzõdése volt, hogy õ ott szeretne családot alapítani, a nagyanyjával és az apjával egy fedél alatt, hiszen õrá nekik nagy szükségük van, én balga meg belementem, hiszen ismeritek: a szerelm néha vak.
Ezek után a problémám már csak az, hogy ha mi onnan el fogunk költözni, én leszek a gyûlöletes meny, aki a nagymama unokáját (=férjem) elviszi onnan, aki miatt magukra lesznek utalva, és biztos jönnek majd a kérdések, hogy "miért, hát olyan jól megvoltatok itt?" - és hasonlók, élén a nagymama heves és szûnni nem akaró zokogásaival... (20 zsepi/perc a fogyasztása hasonló szitukban).
Szóval tortúra várható, de úgy érzem, hogy a gyerekem, a férjem és saját magam és így a mi kis családunk nyugalma érdekében meg kell válnunk tõlük és ez nekem bármi árat, minden pénzt megér...
Kösz, hogy "meghallgattatok"
B.