Mi a szeretet? És mi a nem szeretet?
[quote="manocskak"]
írta:manocskakHát azért tényleg nem kellene ilyet írnod anyukádról, hogy nem szereted, hiszen ő hozott a világra, ő gondoskodott rólad, ő taníttatott téged.
Tudod én két éve úgy költöztem el anyukámtól, hogy csak tavaly karácsonykor találkoztam vele először, addig még telefonon sem beszéltem vele.
Én nagyon sok fájó sérelmet kaptam anyukámtól és úgy kezelt engem mintha nem is lánya lennék, de azért én még szerettem és szeretem őt, mert az édesanyám.
Meg kell tudni bocsátani anyukádnak akármilyen sérelem ért állj elé és kérj tőle bocsánatot, még akkor is, ha nem te voltál aki megsértette őt, hanem fordítva.
Hidd el megnyugvás lesz ez neked is és anyukádnak.
A hála nem szeretet, hanem hála. A tisztelet nem szeretet, hanem elismerés. Amit írsz, manocskák, az tisztelet az én értelmezésemben. Hálás vagyok és tisztelettel nézek anyukámra, mert világra hozott, mert felnőttem, mert etetett-itatott.
A szeretet – cselekvés, a jó „cselekvése”, olyan jóé, amit azért adok, mert jó, nem azért mert előtte kaptam valamit. És azért fogadom el, mert jó és nem azért, mert előtte adtam valamit.
Visszatérve a szülőkre. A család egy rendszert alkot, amelyben vannak korábban megjelent szereplők – a szülők – és később megjelenő szereplők, a gyerekek. Az élet energiája akkor tud áramlani a családban, ha a szülők tudják, hogy ők a nagyok, akik adnak. A gyerekek meg tudják, hogy ők a kicsik, akik elfogadnak. Ha fordítva történik, akkor lesz konfliktus. A szülők a szeretetüket adják a gyerekeknek, a gyerekek meg tisztelettel elfogadják. És amikor majd az utóbbiak szülőkké válnak, akkor tudják továbbadni azt a sok dolgot, amit a szüleiktől kaptak.
A bocsánatról. Anyukámnak nem kell megbocsátanom, hanem el kell fogadnom, hogy ő így tudta továbbadni nekem azt, amit gyerekként ő kapott. Ő szeretettel adta nekem, így tanulta meg, így tud szeretni. Az, hogy nekem ez nem felel meg, hogy az én fejemben létezik egy másik anya, aki messze áll a valóditól, nos, ez az, amit beledumáltam magamnak. Őt nem tudom megváltoztatni. Magamat azonban igen. Ez hatalmamban áll.
[quote="manus"]
írta:manusElike olyat írtál viszont, amin megakadt a szemem. Nem értem kristálytisztán amit leírtál... gondolom lesz folytatás, de eddigi lényegként azt veszem ki, hogy azt akarod mondani felnőttél???
Amúgy el kell mondanom őszintén nem értek egyet az általad felsorolt "mesterséges" segítségekkel. Ez már nekem olyan, mintha hívő lenne valaki. Egy hipnozis. Főleg azért írom ezt így, mert konkrétan Hellinger családállítás kapcsán kapok kéretlen spam emaileket és már a bögyömben vannak.
de az, hogy bemesélni magadnak, hogy nem szereted anyukádat elég durva... nekem is vannak konfliktusaim anyámmal, de ahhoz nagyon durva dolgoknak kellene történni, hogy megértsem nem szeretjük egymást...
Manus, nem nőttem fel, úton vagyok
A hittel kapcsolatosan igazad van, ez hit kérdése: hiszek MAGAMBAN vagy nem. Hiszem azt, hogy hatalmamban áll változtatni magamon vagy nem.
Ami a segítségeket illeti – ezek lehetőségek. Lehet velük élni. Vagy nem. Én éltem velük és helyesen tettem. Megnéztem magamnak ezeket és bejött. Ha nem nézem meg egyáltalán, akkor úgy járok, mint a bácsi a viccben, aki könyörög Istenhez, hogy ugyanmá, hagyja nyerni a lottón…
Spam. Az is egy reklám. Csak közvetlenebb és ezért kellemetlenebb. Én sem szeretem. De azért attól még szeretek szeretkezni, hogy tele a postaládám szex spammal Hellingernek meg érdemes utánanézni, mert nagyon hatásos módszer, nekem nagyon bevált. Ennél jobb lehetőséget arra, hogy szembenézzek a valósággal és ezáltal változtassak magamon, máshol nem találtam eddig.