Kedves Angi!
A párommal én is sokat beszélgettem a "mikor legyen baba?" kérdésröl, és mi sem igazán tudtunk megegyezni. Nagyon szereti a gyerekeket, a növérem kislányával (8 éves) napokig nagyon jól elvannak, még akkor is, ha nekem dolgoznom kell, és biztos vagyok benne, hogy minta apa lenne (lesz) belõle. Ennek ellnére a mikor kérdésben nem tudtunk dülöre jutni. Volt, mikor úgy nyilatkozott, hogy ö is szeretné, mire én beleéltem magam, és egyre többet beszéltem arról, milyen jó is lenne, ha már lenne babánk, ettöl ö bepánikolt, megmakacsolta magát, és kijelentette, hogy legkorábban 1-2-3 év múlva, most azonban KIZÁRT! Végül sikerült meggyöznöm azzal, hogy elmondtam, milyen sokan vannak, akik hónapokig, évekig próbálkoznak, és csak nagy nehézségek árán sikerül egy közös gyerköc. Mi sem vagyunk már túl fiatalok (én 27, ö 31), és ha 1-2 év múlva szeretne gyereket, akkor nem árt próbálkozni, mert mi van, ha sokáig nem sikerül??!! Az az én külön mázlim, hogy elsõre összejött a bébi, és néha viccesen a fejemhez vágja, hogy jól átvertem, és ez a több hónap/év várakozás duma csak kamu volt, de most nagyon boldog és büszke kispapa, aki esténként beszélget az alig gömbölyödõ pocakommal, és szó nélkül, együttérzõen fogja a homlokomat, mikor reggelenként ölelgetem a porcelán kormányt
Szóval ha a baba ellen nincs kifogása, csak a "mikor" a gond, szinte biztos, hogy fél, és ezért odázza a dolgot. Próbálj rá ész érvekkel hatni, és a te szemszögedbõl rávilágítani a dologra, hátha használ, de ne eröltesd.
Sok sikert!
Lilla