Lányok!
Én azt látom, hogy itt mindenki magát ostorozza, hogy le van purcanva, fáradt, stb. és szegény férj gürizik a családért, és neki el kell menni a barátokkal, meg vacsora kell neki és hosszan sorolhatnám (elég egy kicsit olvasgatni feljebb).
Én pedig azt mondom, hogy ez így szerintem (SZERINTEM!!!) nem helyes. Egy gyereket a férfi és a nő együtt vállal. Ez azt jelenti, hogy a gyerek mindenketőnek sír, mindkettőnek bekakil és mindkettőnek ételről kell gondoskodnia (persze csak ha már van szopin kívül más is
). Honnan tudná egy apa, hogy mennyi "gürit" jelent egész nap egy gyerekkel lenni (ami gyakorlatilag 0 perc szabadidő), amikor soha nincs alkalom, hogy kipróbálja??!!! Ja, hogy nincs kedve hozzá? Ez a Mi feladatunk is, hogy bevonjuk Őket a gyerekkel való gondoskodásba. Nálunk a papa nemcsak fürdet, de etet, pelenkáz, sétáltat, együtt vásárolunk és főzünk (amikor hazaér, gyakran munka után este). Néha Ő is szívesebben olvasgatná az újságot, szörfözne a neten, de menni kell, ez egy közös "business" (és ilyenkor én bizony noszogatom, vagy persze fordítva, Ő engem
). Soha nem is jut eszébe "alább" rangsorolni az itthoni teendőket, mint más munkát
Viszont arra nagyon vigyázunk, hogy mindeketten "kielégíthessük" a számunkra fontos igényeinket. Ő minden hétvégén eljár a barátaival sportolni, cserébe a délután az enyém, ilyenkor bevonulok a fürdőszobába és CSAK magammal foglalkozom (barátnők általában hét közben látogatnak). Eredmény: Ő is jól érzi magát a bőrében meg én is, én nem érzem úgy, hogy feláldozom az életem, Ő meg nem érzi úgy, hogy egy lepattant feleség és egy üvöltő gyerek várja csak otthon.
Amikor pl. a felszedett kilóimat küzdöttem le, és itthon izzadtam a hasizmok alatt, akkor rém ideges lettem, hogy nem elég, hogy kihordom, megszülöm, szoptatom,.... a gyerekünket utána még küzdök is, hogy normálisan nézzek ki, mialatt Ő a gép előtt ül a hatalmas pocakjával és eszébe nem jut "csinosítani" magán. Ezt persze mondtam is neki, meg azt is hogy pár hónap múlva én itt leszek fitten Ő meg továbbra is cipeli a felszedett hasát ;).
Erre aztán lassan észbe kapott (mert hát férfiember is hiú, mint tudjuk) és nekiállt fogyizni és sportolni. (Mára Ő is nagyon jól néz ki, a pocija sehol).
És még valami "A nők néha azzal szórakoznak, hogy feláldozzák magukat". Ezt Zola mondta, és szerintem teljesen igaz. Lehet, hogy nem minden férfi áll rá könnyen, hogy mindenben partner legyen, de az biztos, hogy sok nő meg sem próbálja bevonni a férjét az otthoni munkába (mert az NŐI munka). És még egy utolsó megjegyzés: a munkahely ötöd olyan fárasztó, mint egy nap a gyerekkel. Ezt nekem elhihetitek, mindkettőt csinálom.
Nnnna ez kikívánkozott.
Milla