Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat. Az a baj, hogy a gyerek sok esetben a bosszú fegyvere az elvált szülõk kezében. A hatóságok meg nem tesznek semmit, sõt szinte bûnözõként kezelnek, pedig az égvilágon semmiröl nem tehetek. Na jó, nem kellett volna annyit dolgozni, és többet kellett volna lenni a családdal, törõdni a lelki egészségükkel, de akkor meg az lett volna a veszekedés tárgya, hogy nincs elég pénz. Ördögi kör.
A gyámhatóságról kidobtak, amíg nincs bírói döntés a gyerekek elhelyezéséröl nem foglalkoznak velem. Hogy aggódom a gyerekek egészségi állapota miatt, az mellékes. Majd ha tragédia történik, vagy a szomszédok tesznek feljelentést akkor majd intézkednek. A rendõrség szerint, az hogy kifosztottak, elvitték a gyerekeimet nem bûncselekmény, mert a feleségem tette. Az ügyészségen megnyugtattak, hogy jogilag minden a legnagyobb rendben van. (?) Egyszerûen nem akartam elhinni, hogy egy civilizált társadalomban ilyet meg lehet tenni. Na ezeken már túl vagyok. Naív voltam, ez tény. De hát bizalom nélkül nem lehet egy kapcsolatot fenntartani. Vagy eleve bizalmatlannak kell lenni?
Okulásként írom le ezeket, bár azt hiszem aki ezeket a sorokat olvassa, annak már esõ után köpönyeg
Jogilag semmit nem tehetek, ebbe már beletörõdtem. Akkor meg minek fizessem az ügyvédet? Ugyis az lesz amit Õ akar. Még a perköltséget is rámvarrják.
A gyerekek szerettek, ebben biztos vagyok. Mikor kisebbik lányomat a korházban meglátogattam, nagyon rossz állapotban volt. Szörnyû volt ugy viszontlátni. Egész nap vele voltam. Másnap mikor bementem, a nõvér tájékoztatott, hogy a gyerek este elõször aludt nyugodtan, szinte tünet mentesen ébredt. Aznap megtette elsõ önálló lépéseit
Rá két napra került be nagyobbik lányom is szintén tüdõgyulladással, nagyon rossz állapotban. Ö kezelhetetlenül hiszériás lett. Elötte nem volt ilyen. Biztos vagyok benne, hogy lelki okok is közrejátszottak a betegségükben.
Nem tudok beletörõdni abba, hogy ezek után semmi közöm nincs a gyerekekhez. Mégcsak nem is láthatom Õket.
Sok apa egyébként talán azért látogatja keveset a gyerekét mert ha nem találkozik velük könnyebb elviselni a hiányukat. Nálam legalább is ez van. Bebeszélem magamnak, hogy jól vannak, nincs semmi gond. Ez nem felelõtlenség. Védekezés. Amikor láttam Õket nagyon kiborultam. Depressziósan nem lehet élni, dolgozni.
Üdv
Ati