Sziasztok!
Már sokszor filozofáltam azon, hogy vajon én csinálom jól, és teszek jót a fiamnak (16 hó), vagy éppen a Helga módszere lenne célravezetõbb.
Kisfiam kb. 4 hónapos koráig igen jól elvolt a kiságyban, aztán egyszer csak megtanult forogni, és én kivettem leterítettem egy szõnyeget, és azon fedezte fel a világot. Ettõl kezdve kiságyat csak alváshoz látott.
Viszont hiszek benne, hogy ez inspiráló volt számára, gyorsan felállt, mászott majd elindult. Minden érdekli, okos, talpraesett.
Ez viszont azzal jár, hogy a nap 24 órájában igényli a közelségemet. Mindegy mit csinálok, õ is azt akarja. Én bizony etetõszékbe teszem ha fõzök, vagy éppen a mûanyagtálakat pakolja.
Ha takarítunk, akkor õ is porszívózik és töröli a port. Persze a lakás az állandóan "szalad", de végül is gyereket nevelni vagyok itthon, nem házvezetõnõnek.
Szóval választhatunk. Vagy nagy sírások árán elérjük, hogy a gyerek kiságyban maradjon, vagy évekre lemondhatunk arról, hogy ragyogjon a lakás, vagy hogy nyugodtan elolvassunk egy könyvet.
Néha úgy érzem túlteljesítem az igényeit, talán szigorúbbnak kellene lennem. De valahogy úgy gondolom én is, mint Dia, hogy valahol meg lesz ennek (sõt látom is ha hasonló korú gyerekek közt vagyunk) az eredménye.
Az én fiam is igen akaratos pici kora óta. Fõként abban az idõszakokban lett hisztis, amikor megtanult valamit, de még magától nem mindig sikerül neki. Most is egy ilyen korszakát éli, csak sokkal nagyobb vehemenciával esik neki a hisztériának. Sokszor az agyamra megy vele, kiakadok, kimerülök. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy végül is örülhetek, mert legalább látom, hogy õ egy kis önálló egyéniség, van akarata, és sajna általában érvényesíti is
Általában a hagyom hisztizni be szokott jönni, végén õ jön oda hozzámbújni
A másik amit gondolok, hogy minden anya, és minden gyermek más. Sõt sokat hozunk észrevétlen a szülõi házból. Hiába akarsz egy örökmozgót kiságyhoz kötni, annak jó vége nem lesz. Egy nyugodt, "lassabb" babával pedig egészen más a helyzet.
Nos ettõl függetlenül tényleg nem tudom, hol a megoldás. Akkor tudnám meg ha máshogy kezdenék hozzá. De úgy sejtem a következõ gyereket is ugyanígy "el fogom rontani", mert nekem ilyen a személyiségem.
Évi