Sziasztok,
Szemrés: nálunk is ugyanez dettó. Szerintem elmúlik.
Hallásvizsgálat: kértem a dokinõt, hogy nézesse meg, mivel apukánál gond van stb. Adott beutalót a Heim Pál kórházba (Csilla kedvéért: ez kizárólag gyerekkórház, felnõtteket nem kezelnek). Ja, a legfontosabb: a vizsgálatot BERA-vizsgálatnak hívják.
Na, elmentünk, közli az asszisztens, hogy ezt altatásban végzik. Ezt elõtte nem tudtam, megállt bennem az ütõ, egy pár hónapos gyereket altatnak? Aztán kiderült, hogy egy kanál folyadék, amiben altató van( meglepõen hamar hatott, úgy 10 perc, ha jól rémlik). Azért kell õket elaltatni, mert még túl picik, és nem tudnánask egyhelyben maradni, csak izegnének-mozognának.
Amikor elaludtak, a fejükre tettek egy nagy fejhallgatót (irtó muris volt, a fejhallgató igazából felnõttekre van méretezve, és nagyobb volt, mint Ábel feje; olyan édes volt a csöpp feján azzal a nagy fejhallgatüóval
), és a halántékára egy minekhívják - tudjátok, amit pl. EKG-nál is a bõrötökre ragasztanak olyan cuppantós elektródát vagy mit, ne nevessetek ki, nem jut eszembe a neve.
A dolog láényege, (beszélgettünk közben az asszisztenssel, õ mesélte, rettentõ kedves volt), hogy a lurkó hallja a hangokat, és az agyából a hangokra válaszként érkezõ impuzlusokat jelzi ki a gép, amit aztán görbeként rajzol le egy papíron.
Ennyi volt az egész, a vizsgálat után pár perccel feébredt, és a hallása szerencsére jó.
Ennyi, minden jót
üdv
Zsóka