Szia Viki!
Bocsi, hogy eltüntem, de egy kicsit összejöttek a dolgok ( a számítógépünk behalt egy vírus miatt+ a Dorci úgy döntött ezentúl ülni is fog, ami igazán örömteljes dolog, csak éppen úgy dől még el időnként mint egy zsák , így állandó készenlétben kell állni, hogy elkapjuk
)
Üvegeskaja: mostanában nálunk is gyakran becsúszik, amióta husit is ehet. Nem igazán tudom eldönteni, hogy elhigyjem -e amit ráírnak (tuti bio zöldség stb), viszont én legfőképpen hipermarketes gyümi-zöldséget tudok beszerezni és hát éppen azokról sem sok jót hallani.
A Dorci mindent befal, idáig egyedül a brokkolit köpte ki.
Igaz ha én kotyvasztottam, akkor is a s.répához v. krumplihoz adtam almát is, az üvegesekbe meg többnyire tesznek sót . Esetenként cukrot is
, de erre figyelek és nem veszem meg.
Van egy könyvem: Dévics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve, ebben csak annyit ír, hogy növényi olajat lehet adni.
pl:
Sütőtökfőzelék
100g sütnivaló tök
50g burgonya
1 mokkáskanál olaj
A s.tököt és a burgonyát feldaraboljuk, megfőzzük puhára (víz ellepje). Áttörjük a főzeléket, rátesszük az olajat, majd a főzőlével felengedjük. Gyors keverés közben felmelegítjük takaréklángon, így finom habos lesz.
Üdv
Móni