Sziasztok!
Sűrű bocsikák a nagy nagy szünet miatt, szerencsére minden rendben van és a nagy nyári mászkálások miatt nem tudok internetezni.
Először is, Kata, üdv köztünk és gratula a kisfiadhoz. Hajni már írta, de csatlakozom, mesélj magatokról!
Másodszor: Hajni szinte szóról szóra azt írta a kérdéseidre, amit én írtam volna. Alexet is Verebély doki stoppolta, ő mindig mondta, hogy mikor menjünk vissza az elején kéthetente, aztán négy, most meg 6 havonta, mert nem volt gond és mindig sikerült ledugni a nagyobb csövet. Az egész műtét meg a kezelés utána számomra meseszerűen gyorsnak tűnt, én fel voltam arra készülve, hogy hosszú évek vérverejtékével kell majd táplálni Alexet. Mivel sikerült bevarrni minden nem odaillő lukat, meglepően leegyszerűsödött az egész (persze egy nem TOF-os gyerekhez képest még mindig macera, meg kívülről nagyon nehéznek látszik, de hozzászokik az ember.)
A köhögéshez sem tudok mit hozzátenni, amíg először nem volt igazán beteg, addig nem tudtuk mi se megkülönböztetni. A gyerekorvosod milyen? jó fej? Nem esett kétségbe a TOF-os babától? Tudta miről van szó? Nekünk mázlink van, mert a mi gyerekorvosunk pullmanologus és volt már TOF-os gyerek nála, és a mai napig együtt találjuk ki, hogy most sima köhögés vagy TOF és mit tegyünk vele. Szóval belekalkulálja, hogy lehet, hogy semmi baja a gyereknek, csak a hörgöi rendtelenkednek. Erre szokott nekem kúpot írni (mármint Alexnek) amit rám bíz, hogy mikor adok be, tudja, hogy fölöslegesen nem tömök a gyerekbe gyógyszert.
Szopizik vagy tápszeres? Vagy mindkettő? A folyadék szerencsére nem szokott elakadni, majd később a hozzátáplálásnál lesz majd trükkös a dolog.. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy Hajnival is ezt szoktuk a legtöbbször kivesézni, mi akadt meg, hol, mit csináltunk mi meg a gyerek, az emberek reakciói stb
Alex nagyon nagy fiú már, 21 hónapos és mindenről meg van a saját véleménye. De Hajni, megnyugtatlak (márha ez segít) Alex sem beszél normálisan. Legtöbbször csak halandzsa, benne egy két szó, ami értelmes (de legalább jó helyen is meg látszik, hogy tudja miről beszél) és van neki saját nyelve, ami igazándiból tárgyak saját elnevezését jelenti. Érdekes, hogy ezek a szavak se nem angol, se nem magyar (vagy német) szavak. Le is írom őket, mert hihetetlen kis nyelvújító. Pl a cipő, ha én kiejtem rögtön tudja miről van szó, de kijavít, hogy az Babu, mikor az apja mondja, hogy shoe, mondja ő is, de aztán hozzáteszi, Babu.
Volt egy jó másfél hónapunk mindenféle elakadás nélkül, megtanult KICSIKET harapni (véééééééégreeeeeeeeeeee, hurrrrrrrráááááá) és megrágni a nyomorult falatokat. Ma egy 25 dekás trappista sajttal ült a tv előtt és azt majszolgatta. Szigorú felügyelettel megy az alma rágás, a szétesős őszibarack, a dinnye, nagy kedvenc a meggy (egy csomószor ő magának kiszedi a magot, mondja, hogy kuka és kidobja a kukába), tojás mindenhogy, joghurt, TÚRÓRUDI (tonnaszámra) és minden, amit mi eszünk. Abból neki rögtön és azonnal, tegnap anyám gombás pizzaszeletét burkolta be a kocsiban, kommótosan aprókat harapva elpusztította az egészet.
Azért egy pár napja volt egy elakadásunk, le is toltam szegényt, hogy nem rágta meg a barackot, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez is "one of those days" kategóriába tartozott, amikor egyszerűen kihagy a perisztartika és ha megfeszülünk se ússzuk meg mini-boa nélkül. Alex nagyon ügyibogyó, vagy kihányja magától (először elkezd köpködni) vagy jön oda csukolva hogy "segí" és akkor jön az én ujjam, ami hosszabb mint az övé. De egy csomószor sima pihenéssel (nem iszunk, nem eszünk egy 5 percig) magától leszáll a kaja, ő ezt jobban tudja, ilyenkor otthagy, elmegy játszani és visszatér, mikor már nem folyik a nyála a száján (mármint szabada az út).
A kulcs, rájöttem, hogy figyelni kell őt, és sohadesoha nem erőltetni, hogy még egy kanállal, ha már megfőztem/melegítettem stb. Mert lehet, hogy épp küszködik szegény.
Ami még gáz étel: a paradicsom, úgyhogy azt megtanultuk kiszívni (kár, hogy még nem tudja egyedül enni, nagyon nagyon szereti) és a japán curry-s kaják. Az indiaitól (felnőtt változat) semmi baja! De a japán, gyerekváltozatos mindig kiakasztja a perisztartikát.
Betegség: Gergő hogy bírja a légkondit? Én arra jöttem rá, hogy Alexnek semmi baja, de ha egyszercsak el kezd ugatni és szörcsögni (van mikor nem is szívom ki csak kifújatom vele) akkor mindig kiderül, hogy előző nap volt valami boltban hosszabb ideig, ahol ezerrel megy a légkondi és 18 fokot csinálnak. Ilyenkor már nem is viszem orvoshoz, mert a 3. napra (ha nem megyünk megint olyan helyre) eltünik, szörcsivel együtt.
Na, jó sokat írtam, Alex lefeküdt délutáni alvásra és már minden házimunkát megcsináltam, zárósorként csak annyi, hogy pocaklakó jól van, legutóbbi uh-n 100%-ra mondták, hogy FIÚ, úgyhogy totál fiús anyuka leszek, most vagyok 23+2 hetes, rugdos nagyon és kolbászol jobbra balra. Ahhoz képest, hogy Alex mennyire odavolt a pocakbabáért, most már nem érdeklődik, csak a hartalmas melleim iránt, minden nap leellenőrzi, hogy megvannak-e még.
Ti merre jártok a nagy melegben játszóterelni? Egyik nap, mikor nincs akkorra dögmeleg, mondjuk egy délelőtt összeröffenhetnénk;)
Kata te viszed már ki a kisfiadat? Szoktatok bejárni Budapestre? Néztem, mekkora mázlitok van, Gödöllőn tuti jobb a levegő, mint itt a 8. kerületben nálunk... ami ugye nem kedvez a stoppolt hörgőknek. Terhesség alatt neked sem jelezte semmi, hogy gáz lenne a babával?
Most már tényleg lelövöm magam.
pussz mindenkinek!!!
Katy