Sziasztok!
Gabi!
Örülök hogy írtál, kíváncsi vagyok rátok. Pl. hogy angolt csak tőled hall a gyerek, vagy néz tv-t, jár bölcsibe, stb.? Angolul ugyan gagyogok valamit, de azt hiszem egy itteni kpfokú nyelvvizsga nem elég ahhoz, hogy én így beszéljek vele. (A szomszédunk az egyetemen az angol tanszéken docens, és azt mondta, hogy ő nem érzi úgy, hogy tud annyira angolul, hogy a fiával így beszéljen. Jó, mi? Szóval én nem is próbálkozom)
Egyébként tavasztól én is elviszem ebbe a nyelvi játszóházba, amiről itt írogatunk Erikával (már ha épp nem totál másról csevegünk
), szerintem ártani nem árt. Hogy mennyire tanul meg tőle angolul azt nem tudom, de legalább járunk majd közösségbe.
Nekem az is rossz, hogy ellentétben veletek, az enyémek még nem beszélnek. Összesen annyit mondanak, hogy hejte (simogatás), kutya (ez kb. mindenféle állat, de néha olyankor is mondják, amikor se kutya, se macska nincs közel s távol), tessék. Ebben a három szóban ki is merül a dolog, se anya, se apa
, pedig úgy várom már, hogy monja, hogy anya... amíg meg nem mond szinte semmit sem magyarul, akkor nem gond, ha bejön egy idegen nyelv? Én úgy gondoltam, hogy azokat a szavakat kellene angolul megtanítani, amit már magyarul stabilan használ, nem? Te hogy tanítottad a kisfiad?
Erika!
A Mikuláson túl vagyunk, bár szerintem nem igazán fogták a dolgot. Mondjuk nem kerítettünk nagy feneket a dolognak, csak odaadtuk az ajándékokat. Egy beöltözött Mikulástól tuti megijedtek volna. Csengének így is 2 napig rémálmai voltak
anyuék vettek egy babát ami nevet meg énekel, közben meg rázza a lábát, mozgatja a fejét. Na mikor ezt Cseni meglátta, úgy elkezdett ordítani mint akit nyúznak. Addig abba sem hagyta, míg ki nem vittük a babát a szobából, többször is visszanézett arra a helyre ahol volt, hogy tuti nem jött-e vissza. Aztán mikor kimentünk meglátta ott ahová leraktuk, rámutatott és megint ordítani kezdett. Aztán éjjel felébredt és akármit csináltam, ordított, alig lehetett megnyugtatni, kapaszkodott a nyakamba és sírt
Szörnyű volt, remélem ma nem ismétli meg!)
A szája már rendbe jött, bár szinte minden napra jut mostanában valami kék-zöld folt
Fodrász, kozmetikus... Csak álmodozom. A társasági életet pedig itt élem ki a neten éjszakánként (ahelyett hogy most is inkább aludnék, mindjárt kelhetek) Nekem egyébként csak ilyen időszakom van, már kezdem megszokni
Te meddig szoptattál? Mikor szoknak le maguktól is az éjszakai szopiról? Hajnal 3-4-kor mindig felkelnek, szopcsi, aztán már alszanak is. De ha megpróbálom, hogy nem szoptatom meg, akkora üvöltés van, hogy zeng a ház. Próbálkoztam cumisüvegből lefejt tejjel, vízzel, simogatással, ringatással, sírni hagyással... semmi nem jön be. Maguktól mikorra térnek jobb belátásra? Ja, és azzal is próbálkoztam, hogy következetesen az egyik mellemből szophattak csak, magyarul a másodiknak már nem volt mit. Nem izgatta, csak cumizik akkor, de akkor is kell. Ja, és nem cumiznak, nem adtam nekik. Ha eddig kibírtuk, most nem szeretném rászokatni őket. Van valami ötleted?
Ditke