Sziasztok,
hat en nem otthon vagyok, hanem New Yorkban, es itt egeszen mashogy csinaljak a dolgokat (mar sokmindennel kapcs. eszrevettem). A beszedet a dokim mar egyeves koraban mondta, hogy esetleg el lehetne kezdeni terapiat (nem tudom miert kell egy egyevesnek par szot mondania), aztan valtottunk dokit, akinek eloszor semmi gondja nem volt, es most masfel evesen o is terapiat javasolt. A hallasvizsgalat ugy volt, hogy ratettek egy fejhallgatot, meg erzekeloket ragasztottak a fejere es a testere, aztan egy szamitogep merte az egeszet (nem tudom mit), ot perc volt az egesz, es aludnia kellett ezalatt, most szerintem ugyanez lesz, csak ebren, de lehet nem, majd leirom, hogy volt.
Terapiat csak a legvegso esetben fogok kezdeni, mert eddig nincsennek jo tapasztalataim (kapott gyogytornat es szemterapiat egy jo darabig, sok ertelme nem volt, persze ezeket nem beszedre kapta). Nagyon sokat beszelek hozza, es zene vagy valami hatterben mindig megy, hogy jo sok inger erje (lehet ez nem jo, de a csend nem hiszem segitene). Epp ma beszeltem anyuval, mi koran beszeltunk, viszont noverem lanya harom eves koraig egy szot sem, aztan szinte mondatokkal kezdett
, mar ot is pszichologushoz, meg mindenhova akartak vinni, mikor aztan kegyeskedett megszolalni...azota be sem all a szaja. Ugyhogy en nagyon optimista vagyok, inkabb csak biztos akarok lenni, hogy ez nem egy nagyobb bajnak az elojele, es ha lehet akkor segitsem a fejlodeset.
Nekunk van egy kis hintank, igaz az babaknak valo, es nem leng tul messze, de nem nagyon szerette. Bar van egy felakaszthatos ugralon is, ami a szekrenyben all, de elokotrom, mert az kivalo lenne hintanak, es porgetni is lehet benne, na kivancsi vagyok tetszik e majd neki (hat honaposan nem vol erte oda).
Eniko