2000.07.28 13:22
Szerző: Anonymous
Szia!
Az én kistestvéremben Öcsikének hívják a kisfiút, Kati a kislány. A Sehány éves kislányba én nemrégiben tán a Skála Metróban levő Kaisers közértben(!) botlottam, kell legyen könyvesboltban is. Ez egy kisalakú könyv, csak pár oldal (nagyságrendileg 20-30), de 800 Ft felett volt. Csodaszép rajzok vannak benne, elmesélve miként növekszik a baba a pocakban.
Bálint eleinte nagyon jól fogadta az ikreket. Tulajdonképpen a féltékenység dolog inkább az elmúlt években jelent meg nála. Akkoriban sose bántotta őket, persze értelemszerűen nem tudott még kellően vigyázni, de inkább ő volt alanya a kicsik részéről való hajhúzásnak stb. (persze ez sem volt szándékos). Sőt! Bálint nagyon cumis volt , sehova nem mertem anélkül elindulni vele, mindig azzal aludt el. És két héttel a kicsik hazajövetel e után elharapva a cumiját, leszokott róla! Szóval visszaesés sem volt. Igaz, ő akkor még pelusos volt, itt nem volt hova visszaesni, cumisüveget meg egyiknél sem használtunk. Szopni viszont nem akart ettől, és a lefejt tej sem ízlett neki (pedig hallottam, hogy adható a nagyobb tesónak, de legfeljebb banánturmixban fogadta el)
Talán közrejátszott mindebben, hogy igyekeztünk sokat foglalkozni vele, nyáron jött az áldás, viszonylag sokat volt otthon a férjem is, meg nagymamák is voltak, és azok is rengeteget foglalkoztak vele. De én is szoptatás közben neki olvastam a meséket.
Az agresszió és féltékenység inkább később jött, az elmúlt egy-két évben.Amióta "nem fogadnak szót neki", pedig igyekszik trükkös lenni velük. Féltékenység meg pl.abban, hogy ki kap nagyobb darab csokit, holott szerintem egyformát kapnak. Ha valami nem egyformán van, akkor Bálint azt hiszi, mindig ő jár rosszul. (akkor is, ha választás volt, választ valamit, majd bizonytalan lesz, hogy mégse ezt kellett volna, a másiknak biztos jobb lett)
Sokat hangsúlyoztam anno neki, hogy ő már nagy, és tényleg nagyként néztem rá, ez a mai napig megmaradt, talán kissé el is túloztuk. Ezt valahogy nagyon óvatosan kell adagolni, azt hiszem. Viszont egy 3-4 évest talán már jobban be lehet vonni, már BÁlint is tolta a babakocsit, gondolom Olivér is szívesen csinálna ilyesmit. Meg bábozni neki(k), mesét, verset mondani.
Még egy eszembe jutott, hogy előjöttek a korai játékok. Adtuk a kicsiknek a csörgőket, meg a csipogós játékokat, amikkel B. már jóideje nem játszott, na akkor persze újra kellett. De szerencsére nem a kezükből marta ki, sőt az hogy előttük játszott, még le is kötötte a kicsik figyelmét. (ez ugyebár nagy segítség tud lenni..!)
Most elbúszúzom, egy darabig (4 hét) nem leszek idebent, és nem leszek netközelben. Szia:
Ildi