2000.07.17 10:00
Szerző: Anonymous
Szia ZSumama avagy Hakapeszi!
Nem tudom a lista azért készült-e, hogy tippeket adjunk a felsoroltak megoldására. Ha nem, akkor bocs.
Nos.
Elektromos cuccok: csak addig bedugva, amíg használod, utána a konnektorba konnektorvédő, a kisméretű, mozgatható dolgok elrakva (szekrény, magas polc)
Minden zsinór: selejtezés! Ami nem feltétlen kell, felszámolni, elektormosakat pl. rögzíteni és kapni lehet ilyen takaró bigyót, azzal elzárni. Függönyzsinór jellegű nem kellhet.
Virág: nálunk évegig a szekrény tetején éltek, ill. előtte egy magas asztalon. Amúgy szépen díszlenek 2 m magasban is.
szemét: zárható szekrény pl. mosogató alatt. Rá gyerekbiztos szekrényzár, korábban elég rá egy rigli is.
Kamra: (na ezt nekem sose bántották). Ha külön helység, és nem tiszteli a kilincsrezártat, akkor kulcsra zárni, ill. magasba egy rigli. ha szekrény akkor kulcsos, avagy gyerekzáras zárás.
Könyv:csak azt mentsd, amit nagyon sajnálsz, ill. hagyj elérhető magasban neki valót, a védetteket tedd magasra, de felügyelettel engedd meg, hogy nézegesse, és közben magyarázd, hogy ez ilyen meg ilyen szép könyv, lásd ilyen szép képek vannak benne, erre vigyázni kell, ezért csak anyával együtt nézheted. hamar túljutnak könyvügyileg a veszélyes koron, később már csak kopik nekik is, de akkor már inkább a sajátjuk.
Sütő: menthetetlen. Ha be van kapcsolva, ne hagyd ott, ill. zárd a konyhát ha ki kell menni.
Borulós bútor:aminek fix helye van (szekrény, polc) azt tiplivel a falhoz lehet rögzítnei. Fotel jellegűt nem tudom, valahogy úgy kell elhelyezni, pl. sarokba, hogy lehető legjobban védve legyen. Felesleges kisbútorokat (pl. virágtartó, nekünk az volt borulósban) ideiglenesen kiselejtezhető akár (padlás, pince, avagy gyermek által nem látogatott helyiségek, amúgy ha van rá mód, ilyenből jó egyet tartani, és azt kulcsra zárni, és akkor oda minden "fontos" elmenthető.)
Cipők: ezt nem tudom minek menteni, sűrűn kell tisztítani, egyébként meg hadd pakolja. De vannak cipősszekrények is, arra is lehet gyerekzárat valahogy feltenni.
Na, remélem volt benne használható. Alapelv, hogy válogatni, ami tkp. nem kell, azt jól eltenni, egyébként meg gyerekzárak, és zárható szekrények.
De tényleg csak annak, ami veszélyes rá, avagy nagyon félted.
Szia:
ILdi