Sziasztok lányok,
Nekünk porszívós orrszívónk van. Szerintem sokkal jobb mint a pumpás, mert az gyakorlatilag nem ér semmit. Amíg kicsi a gyerek, addig "csak" sír, de ha nagyobb... És szükség van rá, mert tényéleg a fülére mehet.
Tavaly itt a babaneten adott vki egy nagyon hasznos ötletet: az orrszívóra ragasztott papírból kivágott elefántfüleket, és mondván, hogy jön az elefánt, az ormányával kitisztítja az orrod, kiszívta vele a gyerkõc orrát. Én is kipróbáltam, és nagyon bejött! A lurkóm tavaly két éves volt, mindig együtt hívtuk az elefánmtot, tisztítsa ki az orrát.
De azért örülök, hogy most már tud orrot fújni...
Ilyen fejvédõm nekem nem volt sosem, mert a fejük nem volt akkora, hogy kifért volna a rácsok közt, annyira meg szerintem nem tudja beverni, hogy baj legyen belõle...
Nálunk a baba-körömvágó olló lett fölösleges. Szerintem teljesen életlen. Alig bírtam vele elnyiszálni a körmét. Így a saját ollómat használom, minden használat elõtt alkohollal lefertõtlenítem és úgy vágom a körmüket.
Ja, és a vízhõmérõ: az elsõnél nagyon jó volt, nem mertem még csak úgy saccra megállapítani, hogy akkor most elég meleg-e a víz. Most már nem kell. Bátran beledugom õket a kádba.
Ami még szerintem nélkülözhetetlen: mûanyaglepedõ. Csak azt tudnám, hogyan elõzzem meg azt, hogy a gyerkõcnek esetenként ne izzadna meg miatta a háta...
Nekem nagyon bevált (addig a tíz napig, míg be nem állt a kereslet-kínálat) a kézi mellszívó. Kézzel képtelen vagyok fejni, csak két cseppet sikerül kinyomorgatnom szegény melleimbõl...
üdv
Zsóka