Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket.Kép
Elég változatosak a napjaink.Tegnap teljesen kipurcantam, mert nagyon megviselte a fiúkat az időjárás vagyis a front.KépNyügösködtek egész nap.KépSzerencsére az éjszak már jó volt.Kép
Egy kicsit aggódom, mert kevés nekik az általam termelt tejecske.Pótolnunk kell tápszerrel, minden második etetésre.
Ez már így lesz????
Nem fog több tejcsink lenni?

Edit!
Szép "nagy" cslád vagytok.Kép

Sziszus!
Csak, hogy ne kelljen olvasnod!!!
Kép
Kép

JudytKépKép

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
De édesek, nagyon "irigykedem" a pici babák láttánKép
Sajna tejci ügyben nem tudok tanácsot adni...sop pihi, evés, ivás...ez segithetKép
EditKép
Nagy gratula NektekKép Nagyon szépek vagytokKép Hogy birjátok? Tündéri az összes gyerkőcKép

Puszi:Doris
doris

Mimóza

2 szívófejeset vettünk, köszi a tippet! Ezzel kicsit jobban megy, legalábbis kevésbé fárasztó, mert ami van benne, azt max 20 perc alatt kiszippantja és aztán nem jön belőle egy cseppel se több. De sajna csodákat ez se művel, átlagosan 70 ml, max 1,2 dl jön egy alkalommal a kettőből együtt. Most még bőven elég nekik, de mi lesz majd ha beindulnak?!! Ja, és a szoptatási tanácsadóval is beszéltem, szerinte addig kell nyüstölni a melleket, amíg minden alkalommal kicsit több nem jön, mint előző nap abban az időpontban. Hát, nekem nem és nem akar több jönni! Sőt, van olyan, hogy még kevesebb is jön. Hát ez a különbség az elmélet és a gyakorlat között...

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit! Kép
GRATULÁLOK! Kép Ennyi csöppség egyszerre, de csodás...! Kép Kép Kép Nagyon szépek vagytok! Kép

Mimóza! Kép
Bizony-bizony, pláne így utolsó terhességnek, gyönyörű befejezés mindenképpen. Kép
(Persze az előzmények nélkül is egy álom szülés lenne, de természetesen így méginkább felértékelődik minden...) Kép

Judyt! Kép
Nagyon édesek! Kép

Vadvirág
Vendég

Köszönjük a gratulációt!Egész jól bírjuk.Jó babák,panaszom egyáltalán nincs rájuk.Olivér meg még köztük is egy kis angyal (néha aggódom is miatta).Eszik,alszik.Csak akkor sír,ha éhes (de akkor nagyon) vagy ha kaki van (akkor csak kicsit).Amúgy ha ébren van,akkor nézegelődik.Minden érdekli:a keze,a hangok, játékok.Lehet ilyen kis angyal egy baba?Biztos,hogy minden rendben vele?
De a Marci és a Beni is jó fiú,csak kicsit több törödést és néha egy kis babausgatást igényel.Amit az Olivér is megkap,csak ő nem követelőzik érte.De nagyon hálásan tud nézni a nagy "boci" szemeivel,ha felveszem és megszeretgetem!
Így szokta meghálálni:
Kép

Egy kicsit magánjellegű (elnézést!):

Eladnám a babakocsinkat: Peg Perego Triplette 3-asikres kocsi,kék-fehér kockás,téli lábzsákkal,esővédővel.Irányár:90.000Ft.
Ha ismertek valakit,akit érdekelne,legyetek szívesek ajánljátok neki ill. közvetítsetek!Köszönöm!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Nagyon szép nagy család vagytok. Mindig csodálom, aki ennyi gyerekkel bírja. Nekem néha ez a kettő is sok egyszerre. Persze nem panaszkodom, mert sokkal több öröm, meg moldogság, mint amennyi nyűg.

Judit!
Neked is nagyon szépek a fiaid. Tej ügyben ne keseredj el, fokozatosan fog szaporodni, ahogy nő a fiúk igénye is. Mennyit esznek egyszerre?
Nekem két héttel a szülés után még csak 70-80 ml termelődött. Most kb 220 ml a két ciciben. Persze ez is változó, mert este kevesebb, reggel több. Szerintem akkor is tedd cicire őket minden etetésnél, ha nem elég nekik a tejcsi. Úgy gondolom, előre kikészíted a tápot, hogy tudj pótolni, hogy ne sírjanak, amíg elkészül. Persze ez csak elmélet, mert mi még nem tápoztunk, de a dokinénink biztosan azt mondaná, hogy minden alkalommal cicire kell tenni.
A múlt héten én is kivettem minden este egy zacsi tejet a fagyasztóból, mert este kevés volt, de a dokinéni meggyőzött, hogy tegyem őket akkor is cicire, ha kevesebb van. Azt mondta, este a kicsik szopási igénye is más, illetve a tej tartalma is. Kevesebb tej termelődik és az sűrűbb, és a kicsiknek is többször kell kevesebbet szopniuk. Mióta hazajöttünk, én este annyiszor adom vissza a cicit, ahányszor kérik, nem kérnek sokat, de többször. Így nem üvöltenek annyit, és egyszer csak elég lesz nekik.

Lilla!
Nélunk bevált, hogy mindig többet fejtem. Igaz, néha másfél órát is fejtem, hogy több legyen. Nekem kézi Aventem van, azt mondják, az alaposabban szív, mint a gép. Hát nem tudom.

Szilvi!
Hogy ne kelljen olvasnod:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Vadvirág!
Igen hasznos találmány Kép
10 éve egy ismerősöm pohárban gyüjtötte össze a tejet.
Azért így sokkal egyszerűbb. Kép

Szoptatás: Higgyétek el, hogy előbb-utóbb követi a picik igényeit a tej mennyisége is. Jól is néznénk ki, ha mindjárt annyi lenne, mint amit a 3-szor akkora súlyúként szopizna. Kép Szerintem felesleges méricskélni. Inkább nézzetek rájuk.
Néha vannak ugrások, amikor hirtelen többet kérnek. Ilyenkor célszerű gyakrabban cicire tenni a babákat, és akkor hamar lesz több tejcsi.
Ha már az elején táppal egészítitek ki, akkor nem fog annyi tejcsi termelődni, mint amennyi kellene nekik.
Nincs olyan, hogy üresre szopizzák. Ugyanis a tej nagy része a szopi alatt termelődik. Ha mégis úgy érzitek, most nincs több, kicsit pihizzetek, és próbáljátok meg később. Akkor már újra lesz bőven tejcsi.
Nem mondom azt, hogy mindenáron anyatejet adjatok. Kép
Persze sajnos van olyan, hogy valamiért nem tudnak/lehet szoptatni.
De azért nem kell egyből feladni.

Nálunk is volt, hogy délutánonként sírtak, bármit csináltam velük. De ennek már vége.

Hol vannak azok a szép napok. Kép
Most már a kerítésről szedhetem le őket, lassan majd minket is ismerni fognak a balesetin. Kép

Eri
aki szintén szoptat ikreket
bár ezért néhányan lehet, hogy megköveznek Kép
simones

Annamari

De jó. hogy írtad, hogy először neked is csak 70-80 ml volt! Akkor van még remény, hogy nekem is lesz több. Te hány hetesen próbálkozhattál velük először? Én már alig várom, hogy Dávid elérje az 1500-t (most 1420), hátha akkor engedik mellre rakni. Onnanatól indult be a tejtermelés jobban, vagy mindig csak kicsit nőtt az igényekkel? Most meg is esznek annyit, ameinnyit írtál?

Egyébként a fiaid gyönyörűek! El se tudom képzelni, hogy az én kis bőregereimből is ekkora babák lesznek hamarosan!

Én is csinálok egy kis képregényt a lustábbak kedvéért:
KépDávid emeli a fejét
Kép Dávid értelmes fejet vág
KépNiki szunyál
Képés már megint alszik... de azért szokott ám ébren is lenni, csak akkor épp soha nincs nálunk a gép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Mennyi folyadékot iszol meg egy nap? Konkrétan hány litert? Próbáld meg egy pár napig az összes pohár vizet, üdítöt, teát, levest stb. felírni, mert lehet, hogy ez a gond. Nekem legalább 4-5 liter kellett ahhoz, hogy rendesen legyen tejem. A kislányomnál kevesebb is elég volt, de a dupla tejtermeléshez ez nagyon kellett.Mondjuk iszonyú szomjas is voltam mindig, így nem kellett eröltetnem. Amikor kéthetesek voltak napi ötször fejtem és ebböl kb. 800 ml jött össze. Féléves korukig csak szoptak és akkor már 1,5 liter volt a termés.
A tejleadóreflexet már érzed? Melegítést, masszírozást kipróbáltad? A lefejt tejet fagyasszad le, jó lesz az még késöbb nekik! Én szépen fölhasználtam a kórházban fejt adagokat esti pótláshoz kb. egyéves korukig.

Amúgy nagyon édesek a picik, drukkolok, hogy mielöbb szoptathassál!
Mimóza
mimóza

Tündéri minden baba!!!

anyósozunk, majd jövök.
adatok bevésve a táblába

Edit Kép írtam levelet.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mimóza!

Köszi a tippeket, iszom én amikor itthon vagyok. Az a rossz, hogy amikor megyek hozzájuk, akkor nem tudok olyan sokat magammal vinni.
A lefejt tejet sajna egyelőre a csapba öntöm, mert nem tudni mi van a torkommal, megint visszaestem a torokfájós köhögős bajomba. Úgyhogy most a héten ők se kaphatták meg. A dokinőjük vett szerdán kenetet a torkomból, remélem ma már meglesz az eredmény. Jó volna mihamarabb vinni nekik a tejet megint. Egyébként te miben fagyasztottad? A zacsi elvileg koraszülötteknél nem jó.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Nem értem, miért ne lenne jó a zacsi. Az elvileg sterl, szerintem nincs különbség koraszülött és nem koraszülött anyatej között.

Minthogy csak 5-10 miliket szoptak az elején, szerintem nem attól indult be a tej. Én rendületlenül fejtem 3 óránként, sokszor egy-másfél órát, hogy többet sajtolhassak ki magamból, mint az előző napi adag.
Én nem tudom, mekkorák voltak, amir mellre tettem, csak arra emlékszem, hogy akkor 18 ml volt az adagjuk és akkor már elég nagy volt az adagjuk ahhoz, hogy mérni tudjuk, hogy nagyjából mennyit is ettek. És nem szoptak minden etetésnél, hogy ne fáradjanak ki nagyon.

ma megcsináltam végre az albumot, íme:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6074

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

a babák szopizásának nem az a haszna az elején, hogy ők fizikailag ingereljék a mellet a tejtermelésre, hanem a mamát pszichésen ingerlik Kép
Nálunk az első pár nap nem volt mérhető mennyiség, amit Levi szopott, mégis a tejem azonnal a 3szorosára nőtt... mintha tudta volna a szervezetem, hogy most már tényleg itt az idő a tejtermelésre.

A babák gyönyörűek Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari Kép
észrevetted, hogy ugyanolyan a fejvédőink???? Kép Kép
de érdekes, pedig a mienkeket mi varrtuk Anyuval Kép de ugyanaz a macis a minta Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

erről beszélek Kép

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziszus Kép
rólun sem kell olvasni... képes beszámoló
Kép
Kép
Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bűbájosak. Levi műszaki zseni lesz.
Már a múltkor is néztem.Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Húú nekem sokkal jobban tetszik, hogy képes beszámolók is vannak.Kép Teljesen feldobódtam tőle, olyan szépek és édesek a babák! Illetve a babák és a nagyfiúk, mert Orsiéi már nagy pasik.KépKép

OrsiKép
Mi az a játék, amit úgy bűvölnek a fiúk ?

Dobok én is képet, a mi favorit játékainkrólKép:

Kép

Kép

Kép

Egyenlőre az autót vezetni nem tudják, így a térdem már le van darálva, mert nekem kell körben tologatni őket a karámban. Viszont dudálni már tudnakKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
az az "üldözzük ki anyát a világból a zenéjével" FP csiga/teknős, valami. Világít/villog és a legkisebb mozgatásra elkezd zenélni, valamint ha a közepét megnyomják, akkor elindul a golyó a közepén.
Imádják... de a zenéje néha elviselhetetlen.

Nagyon jók a Ti képeitek is Kép

ezek a képes beszámolók nekem is nagyon-nagyon tetszenek. Könnyebb olvasni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LányokKép
Megnéztem mindenki babáit és tündériekKépKépKép AnnamariKép Szép lett az albumotokKép
OrsiKépCatKép
Látom, már Ti sem únatkoztokKépNo nem mintha eddig panaszkodtatok volna az egyhangúságra de a képeket nézve akad nektek is dolgotok bőven...Kép

doris

Jaj,minden baba gyönyörű!!!De hol vannak a lányok?Hogy fogom én így "férjhez adni" ezt a sok hapsit?

Orsi!
Kösz,megkaptam a leveled!A mi fejvédőnk is olyan,íme:
Kép
Benike

És a kedvencem:
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
A mi takarónk is olyan, csak én behúztamKép
A babák gyönyörűek

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
A kedvenc képeden nagyon meghatódtam, és nosztalgiáztam is, a kipufogóson meg jót nevettem! Kép

Lilla!
A csapba...Jaj, de kár! Én Medela fagyasztó zacskót használtam, eszembe se jutott, hogy az ne lenne megfelelö. Te kitöl hallottad, hogy a zacskóval gond van?

Orsi, Cat!
Olyan helyesek a fiúk!!! Levinek gyönyörü a szeme, Mátét a pofija miatt szeretem, a Cat-fiúk pedig igazi férfias karakterek!!!

Edit!
Titeket viszont nem lehet überelni! KépA három kis manó egymás mellett... Fantasztikus! Azt pedig, hogy békés babák leginkább rajtad látni, abszolút nem tünsz fáradtnak, söt!

További képeket!!!
Mimóza
mimóza

MimózaKép
Köszi. Újszülöttkoruktól vérbeli pasik: hatalmas kezek-lábak, na és a szájuk is.KépKép

EditKép
A 3 pasis kép nagyon édi. Nagyon hasonlítanak a fiúk egymásra.Kép

OrsiKép
Nem irigyellek az FP csiga miatt.Kép Nálunk a zenélő játék tiltott dolog. Mindig másnál játszanak vele a fiúk.Kép

RitaKép
Remélem Te is dobsz képet a fiúkról! Ha nem bírsz velük, gyertek át. Ma itthon vagyunk.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lányok!

Ugye ti sem felejtettétek el, hogy ma a www.elektropont.hu -n lehet 20 képet ingyen rendelni Kép

Eri
simones

Én csak csodálom ezt a sok kis manót. Gyönyörűek! Kép
Élvezzétek ki minden percét! Kép

Eri
simones

Nagyon tetszik ez az azonos agyag dolog Kép
Nálunk a takaró, zsebes tartó és a pelekázó matraca is olyan Kép

annyi a variáció, hogy Levié sötétkékkel, Mátéé világossal van kombinálva Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nagyon tetszik ez az azonos anyag dolog Kép
Nálunk a takaró, zsebes tartó és a pelekázó matraca is olyan Kép

annyi a variáció, hogy Levié sötétkékkel, Mátéé világossal van kombinálva Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

EditKép
GyönyörűekKépKép

doris

Sziasztok!

CSODA GYÖNYÖRÜEK A GYEREKEK!!!!

Doris Kép rólatok is rég láttunk képeket Kép

Olvasni nincs időm Kép sőt másra sincs Kép állandóan nyüglődnek ... Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

OrsiKép
Le tudnád nekem irni miként kicsinyithetem a képeket a gépemen? Valamiért msot már túl nagynak találja azokat a méreteket amiket korábban nyugodtan fel tudtam rakni...
KösziKép
SzilviKép
Sajnálom...az enyémek is gyakran nyüglődnek ill.folyton köztük kell lennem a földön, akkor jól elvannakKép

doris

Sziasztok!

A babák mától a Pétrfy lakói- reméljük nem túl sokáig. Délután megyünk be hozzájuk és hogy megtudjuk az új házirendet. Egyébként pedig tegnap pont 10 dkg-val voltak többek a születési súlyuknál és még nincsenek 3 hetesek! Dávig már fekvőtámaszozni is tud- bár a keze helyett egyelőre a fején támaszkodik, kár, hogy nem volt nálam a gép.

Edit!

Én egyel tudok szolgálni... mármint lánnyal. Neki legalább jó dolga lesz, ennyi jó pasi közül válogathat.

Annamari, Mimóza

Oké, meggyőztetek! Nem érdekel, hogy ki mit mond, fogok zacsiban fagysztani. Egyébként a kórházban is mondták, a szoptatási tanácsadó is mondta és olvastam a szoptatós honlapon is, már nemtom melyiken. Gondolom, ez később úgysem számít már.
A Medela gép nagyon bevált, kb 25 perc volt a maximum, amit a 2 mell kiürítése igénybe vett, így végre másra is van időm, nemcsak fejek egész nap. Mimóza, megnéztem, hogy mennyit iszom egy nap, nagyjából megvan a 4-5 l (2l baracklé, 1,5 l víz, 2 kancsó tea).

Eri,
Egyébként pedig nálam igenis van olyan, hogy nem jön már belőle több. Direkt kísérleteztem és tovább fejtem amikor már nem jött, váltott mellből is egyszerre is, 15 perc pihenő után is és 25 perc fejés után egy csepp se jött, ha a fejem tetejére álltam, akkor se. Valószínűleg ez is változhat majd a későbbiek folyamán, amikor végre gyerek is lesz a közelemben. Remélem nem sértettelek meg, csak mostanában ez a téma az érzékeny pontom.

Cat

Bocsi, olyan bunkónak érzem magam, még meg sem köszöntem a szopis étrendet. Köszi!!!
Mivel vannak körbekerítve a gyerekeid? Nagyon jópofán néz ki, meg így nem kell járóka, ugye?

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Nem kell megköszönni, természetes dolog.Kép Remélem hasznát veszed.

A gyerkőcök a Bieco járóka kerettel (Kika) vannak körbevéve, méghozzá két szettel. Nagyon praktikus, és gátat szab a szabadon garázdálkodásuknak.Kép
Eleinte a járóka jobb megoldás, mert nem kell hajlongani, de kb. 5-6 hónapos koruk után sokkal jobban fejlődnek a földön játszószőnyegen. Ha már kúszni-mászni kezdenek, akkor kellenek a korlátok.Kép

Remélem a gyerkőcök a Péterfyben hamar meghíznak, és irány haza.Kép Dávidot meg lehetett már szoptatni ? Igazán Õk lesznek a jó stimulátorok, majd meglátod. Te csak a töredékét tudod annak fejni, ha meggebedsz is, mint amit a gyerekek szopiznak.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla!
A 15 percnél kicsit több pihenés kell. Kép

Eri
simones

Doris Kép
én photoshoppal szoktam kicsinyíteni, mert ott pixelre tudom átméretezni a képeket.
Ha nem, akkor simán paintben (minden windowsban van) meg kell nyitni, majd Kép-Nyújtás/döntés - és ott a nyújtásnál kell a 100%ot kisebbre venni (nem tudom, mekkora képeket csinál a géped, de olyan 20-30%ra).

Orsi
ps. de ha elküldöd mailen, akkor szívesen akármennyit, akármikor átméretezek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

De jó ilyen sok képet nézegetni!Kép

Judyt!
Édesek a fiúk! Jól látom, hogy az egyiküknek szép nagy haja van? Vagy mind a kettőnek?Kép

Annamari!
Nagyon egyformán tudnak sírni a fiúkKép

Edit!
Tündériek a gyerekeidKép

Orsi!
Tényleg igazi srácok már a fiaid!Kép
Most a zenés játékkal kapcsolatos beszámolód elgondolkodtatott, mert eddig szerettem volna valami hasonlót a fiúknak. Viszont lehet, hogy én sem akarom állandóan ezt hallgatni...

Cat!
A fiúk autóversenyzőnek készülnek?Kép
Nálunk is a lányom egy szem kisautója a favorit, veszekednek is rajta eleget...

Lányok,
már akartam kérdezni, hogy ti minden játékból kettőt vesztek? Vagy csak a nagyobbakból mint pl. Catéknél az autók? Vagy Orsinál a zenélős játékKép Kép Kép
Mi még nem sok játékot vettünk a fiúknak, a lányomnak rengeteg játéka van, és persze mindenből egy... És természetesen mindenki azzal az egyel akar játszani...

Ildikó
ildikó

Ildikó!
Nem veszünk mindenből kettőt, inkább hasonlót. Persze valamiből kell a 2, pl. bébitaxi, motor, bicikli.
De ha van 2 egyforma játék, akkor is előfordul, hogy mindkettő kell mindegyiknek. Kép

Eri
simones

IldikóKép
Mi csak a nagy dolgokból veszünk kettőt, de a többiből csak hasonlót, ahogy Eri írta. Egyébként mindegy, mert mindig azt figyelik, hogy a másiknál mi van, és az kell nekik.KépKép Már olyan is volt, hogy tök ugyanaz a dolog volt náluk, de a másiké kellett.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Ildi Kép
a zenélősből nálunk csak 1 van Kép nálunk semmiből sincs kettő, hasonló van csögőkből meg mindenfélékből, de ugyanolyan nincs.
Bébitaxi és motor értelemszerűen lesz majd 2 Kép

Orsi
ps. egyébként a legérdekesebb játék a vizesflakon kevés vízzel, a 100as zsebkendős csomag... és társaik.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Eri, Cat, Orsi!

Köszi a gyors választ!!!Kép Minden gyerek alszik???Kép

Az jó, ha tök egyforma játékkal játszanak, és mégis a másiké kell....Kép

Ildikó
ildikó

OrsiKép
Köszi, az alapján ahogy leirtad sikerült lekicsinyitenem a képeketKép
IldiKép
Nekünk is van jó néhány játékunk amiből két egyformát kaptunk ajándékba de a vitákat ez sem oldja meg, ugyanis mindig az kell ami a másik kezében vanKépKép

Itt van két viszonylag friss fotó a gyerkőcökrőlKép

Kép
Kép
doris

Doris!
Egyre szebbek a gyerekek! És hogy megnőttek! Lilusnak olyan különlegesek a szemei, hogy bármikor felismerném.
Lányok! ekkora gyereknek mit kell a kiságyába tenni? Úgy értem milyen játékot és mennyit?

pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok! Nálunk is megy a "mindig az kell, ami a másik kezében van" játék. És Eszter baromira tud sikítani az ilyen csatáknál. Ádám inkább sír, ha alulmarad. viszont amúgy nagyon bírják egymást, fantasztikus, ahogy már most együtt röhögcsélnek, játszanak, stb.
A fotók nagyon jók, mindenkiről.
E! Fantasztikus a három kis pofi!
Doris! Ilyen jól bírja a szemüveget Gergő?
Gyírekek, hogy kell kicsinyíteni?
Claire
claire

AnnamariKép
Mi ekkora korukban a járóka oldalára kaasztottunk fel GALT állatokat, illetve az ágy felé zenélő forgót. Az oldalára tett játékokkal tanultak meg fogni. Már egész pici korukban piszkálták.Túl sok játékot ne tegyél, mert megzavarja őket. Ja és arra figyeltünk, hogy a kiságyukban ne legyen játék, mert az az alvás helye. Ott csak a zenélő forgó volt.

DorisKép
Itt is édesek a gyerekek!KépKép

ClaireKép
Én IrfanView-al kicsinyítek, nálunk ez a default képnézegető. Image/Resize/Resample/Set a new size
Ide konkrétan be lehet írni, hogy mekkorára akarod kicsinyíteni. Lehet Photoshop Elementsben is, itt Image/Resize mezőben a pixeleket kell beállítani.De lehet Windows Paintben is, az Image/ Stretch/Skew mezőben. Sajnos itt százalékokkal kell játzsadozni, így nem túl jó megoldás.
Ha végképp nem megy, akkor küld át, és megcsinálom szívesen.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép
Köszönjük szépen a dicséretetKép Geri nagyon jól birja a szemüveget és mostanra Lilcsike is megszokta, hogy ott van Geri buksijánKép Többször is beszélünk róla egy nap és mostanában már csak viták, veszekedések alkalmával kerül le a buksiról de akkor azonnal...KépKép
ClarieKép
Én is tegnap tanultam meg kicsinyiteni... START/Programs/Accessories/Paint menü alatt/Image/Stretch-Skrew... pontok alatt a Horizontal és Vertical százalékokat kell 100%-ról csökkenteni. Én 90%-ra állitottamKép

doris

Sziasztok!

Egy kis lelki segélyért folyamodnék hozzátok, ha lehet.Bármit csinálok sajnos nem akar több tejcsink lenni.KépEzt nagyon rosszul élem meg.Kép
A fiúk általában 30 ml szopiznak, és utánna 10-20 ml sikerül lefejnem.
Ez nem mindig elég nekik, mert tápiból már 50 ml fogyasztanak a drágák.
Mitévő legyek?????
Nagyon szeretném szoptatni a fiúkat!!!

Cat!
Jó kis birkózó legényeid vannak.Kép

Orsi!
Nagyon jó műszaki zsenik a fiaid.Kép
Már az interenet is bekötik???

Doris!
De jó, hogy sikerült képet feltenned.Kép
Nagyon szépek a gyerkőcök.Kép

Ildikó!
Jól látod, Ákoskának van dús fekete haja, Attilának barna.Kép

Puszi:

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
Az, hogy tápiból mennyit esznek meg az ne legyen alap, mert a tápit könnyebb nyelni, így jobabn csúszik.
Ha tejet akarsz szaporítani, akkor én a sűrű mellrehelyezést javaslom, csináltuk Cattel elégszer, és alapvetően működik.
Azaz 2 óránként tedd mellre a fiúkat. Ilyen esetben az egész napod szopiból fog állni, de megéri.
Ha nagyon fáradsz vagy a fiúk nem partnerek ebben (mert ez is lehet), akkor szoptass először, és utána adjatok pótlást.

A fiúk simán bekötik a netet, megszerelik a távirányítót Kép

Kitartás Neked!

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

JudytKép
Nagyon aranyosak a fiúk, és tényleg milyen jól megkülönböztethetőek!
Mi is a szopival küzdünk. Nekem sincs elég tejem, de nálunk a lányok még azt a keveset se szopizzák ki. Én minden etetésnél igyekszem szoptatni, és utána kapják a tápot. Sőt, most kezdem felfedezni a cumizavar jeleit és próbálok pohárból etetni - eddig kevés sikerrelKép. Szopi után még 80 ml körül tudok fejni, ez persze egy csemetének se elég.
Én is nagyon szeretném, ha tudnám őket szoptatni, de most az a legfőbb feladat, hogy rendesen megtanuljanak szopni. Néha már teljesen kétségbe vagyok esve, szörnyű amikor csak zokognak bele a cicibeKép.
Remélem nálatok a gyakori ciciretétellel megoldódik a helyzet. Sajna sok okosat én nem tudok mondani.

Minden csimota írtó aranyos, csak gyönyörködtem tegnap a sok képben.Kép

CatKép
Köszi a szopisétrendet, már több napja készültem írni, de a fránya internet nem akarta hogy jöjjek.

Használt közületek valaki Szoptanítot? Vagy tudtok valamit róla?

Gyöngyi

bgy

JudytKép
Én is csak azt tudom szajkózni mint Orsi. Költözzetek be az ágyba, és 2 óránként tedd mellre a fiúkat, és este még csinálj egy horrorfejést, ha elaludtak. 1-2 nap után szaporodni fog a tejci.
Ha nem megy se keseredj el, a gyerekeknek az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyél.

GyöngyiKép
Én használtam szoptanítot, de nekem nem jött be. Lehet, hogy későn kezdtem el használni, mert már 3 hónaposak voltak. Az én fiaim ott elégelték meg, hogy nem jön elég gyorsan a tej nekik, ezért vetettem be ezt a szerkezetet. Én egyszerre szoptattam Õket, és nem tudtam használni, mert Neked kell kézzel szabályozni, hogy mikor induljon el a tejci,(amikor a ciciből már nem jön) vagy leállítani, ha a picik kiköpik a cicit. Közben én még a gyerekeket is kellett fogjam a szopispárnán.Annyi kezem meg nincs.Kép Ráadásul ragtapasszal kell rögzíteni a cicin a vékony csövet, de a nyáluk feloldotta mindig a ragtapaszt, így spiccelt világba a tej. Szóval ezer sebből vérzett a használata. Nagyon bonyolult, és csak nagyon türelmes egy babás Anyukáknak ajánlanám. Ahányszor kiköpték a cicit a fiúk, mindig spriccelt a tej belőle, mert nem tudtam gyorsan leállítani a Szoptanítot, mert fogni kellett a gyerekeket. 2 nap használat után eladtam. Még ketten Zolival sem tudtuk kezelni.Kép

Mennyit esznek most a lányok ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Köszi a választ, nekem is ilyesmi fenntartásaim voltak a dologgal. Meg az, hogy nálunk a lányok nem tudnak rendesen szopni. Most éppen teljesen ki vagyok akadva. Réka fél órát ordított a cicibe, pedig van benne tej, de nem hajlandó szopni, vagyis úgy tűnik szeretne, de csak kínlódik rajta. Rángatja a fejét, ha rácsatlakozik, akkor se szopik rendesen...Kép Kép Kép. Most Réka 75-85 ml-ket eszik, Emese 80-90 ml-t. Nem tudom mit csináljak. Lehet hogy én csinálok valamit rosszul?Kép

Gyöngyi

bgy

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?