Új privát üzeneted érkezett!

Cateye, ez eddig a "legjobb". Egy ilyen kérdésre mit a fenét lehet hirtelen válaszolni??

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
Péter és Levente (2005. december 26.)
agnes77

Ági!

Nekünk a legjobb sztorink 1 évesen volt.
Vittük a lányokat fejlödésneurologiára,rozsaszin fodros ruhácskában volt mind a három.
Egy kedves édesanya megkérdezi tölünk,hogy ikrek.-igen
FiukKép -nem
Hát akkor mik?

Vannak ilyen emberek,el kell fogadni,csak az ember jot nevet rajtuk

(ezt a sztorinkat már meséltem nektek annak idején,bocsi,hogy az ujjak kedvéért bemásoltam)

A story e heti számában a bébihoroszkopban benne voltak ebatta lányai.Igaz,ö már rég irt ide,de azért szokott olvasni,a régiek még emlékeznek rá.
Mindig unszolom,hogy írjon,de a 3 pici mellett gondolom nincs annyi ideje.

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Bocsika, hogy "bepofátlankodok", nem tartozom közétek, csak egy manóm van. Viszont szívesen olvaslak benneteket, mert itt olyan piciuri babák vannak, mint az enyém volt egy évvel ezelőtt.

Csak a nem teljesen ép járókelőkről és is egyet:

Hárman szoktunk sétálni, vagyis összesen hatan a babákkal együtt. A babák két lány, és egy fiú, mindenki külön-külön anyukával rendelkezik, mindegyiknek teljesen más a babakocsija.
Néni odajön: "jajjj, de szépek! Ikrek?" Kép

Szóval ennyit!

Ja, meg ha már bepofátlankodtam, Lillának írnám (nyomon követem sorsukat, és nagyon szorítok a kezdetektől fogva!):

Az én kislányom két hónaposan tanult meg szopni! Addig fejtem a tejet, és üvegből adtam neki. Hét hónapos koráig szopott, akkor is azért hagyta abba, mert már "nagylány" volt, nem kellett neki!
Fejés, masszírozás, zuhanyzás váltott hideg-meleg vízzel! Nekem bevált! Ja, és sok-sok kitartás!Kép

Ezer és millió bocsi!!!!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok! Kép
Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a gratulákat és a jó kívánságokat! Kép

Márk amióta itthon vagyunk, mindkétszer átaludta az éjszakát és ma reggel már 80 grammot evett. Kép

GRATULÁLOK minden új kismaminak és természetesen a már megszületett babákhoz is! Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Nagyon édes kis pufok legény a kicsi Márk!
És emellett még milyen ügyes!
Fantasztikusak vagytok!Kép
Mégegyszer sok boldogságot kívánok nektek!

Bea

Kép
beatrix2

VadvirágKép
Nagyon szép kisbaba Márk!Nagy gratula tőlünk is!
JudytKép
Szintén gratula a fiúkhoz!Nagyon ügyesek voltatok, hogy eddig kihúztátok!
RitaKépCatKép
A közös képek marha jóóóóóóóóóók!
A 4 pasi fenomenális!Kíváncsi vagyok, mennyi "gondunk" lesz kb.18-20 év múlva!Csak győzzük elhajtani a csajokat a háztólKépKép

pusz mindenkinek
k

KépKép
KépKép
kirri

VadvirágKép
Gyönyörű pufók kisfiatok van!Kép Igazán szép mennyiséget eszik, egy átaludt éjszaka után. Jázmin és Dávid mit szólt a kistesóhoz ?

AnnamariKép
Mi itthon leszünk nyáron, így tényleg bármikor jöhettek. Te majd látod, hogy hogy állnak be a fiúk és szólj, ha jó Nektek.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat! Kép
Köszönjük. Kép
Ma reggel 7:00-kor ette azt a mennyiséget az átaludt éjjel után és ezt követően 12:00-kor már 100 grammal érte csak be. Kép

Dávidnak eleve hozott egy még a pocakból beígért IKEA-s vonatot sínekkel, úgyhogy Õ össze-vissza puszilgatja és nagyon imádja. Kép

Jázmin is oda van tőle, csak egyelőre még óvjuk ettől a hatalmas érdeklődéstől, szeretettől, hiszen jól elkapná, mint ahogy Dávidot szokta... Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon aranyos a kis Márk! Nagyon szeretnék én is egy kisbabát! Mennyi a korkülönbség a gyerekeid közt?

Én azt hittem hogy a világ összes hülye kérdését tőlem szokták megkérdezni, de örömmel hallom, hogy mástól is kérdeznek ilyeneket! Rendszeresen kérdezik, hogy ikrek-e és persze kiderül, hogy mindenki családjában van ikerpár vagy egy kisbaba akiről pont nekem szeretnének mesélni. Eleinte még megálltam minden csodálónál, de most már megtanultam, hogy nem szabad megállni, mert akkor nem szabadulok könnyen!

Cat!
Örülök, hopgy megoldódott az alvás problémátok és egyetértek, nincs annál szebb mint amikor este benézünk a szobába és két kisgyerek édesen alszik!

Eszti
esztike

Eszti! Kép

Dominika 1992.11.02.
Dávid 2000.10.31.
Jázmin 2004.07.08.
Márk 2005.06.15.

Mi szülés után a 3. napon az Auchan-ban kezdtünk, még kellett 1-2 dolog...
Egy fiatal nő kisgyerekkel ránézve a pocakomra - látva Dávidot, Jázmint és Márkot is - azt mondta, hogy: Jaj nemsokára jön a 4. is." Kép
(Úgy tűnik már elfelejtette mennyi idő amig visszahúzódik normál méretre.)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!!

"Öregikresek" Kép hiszek nektek, hogy késöbb sem lesz könnyebb, de én minden nehézség és kiborulás ellenére úgy érzem, hogy az első heteknél már sokkal jobb, csak aludni volna már jó ...

Ja, és mikor szombat reggel kinéztem az ablakon és láttam a szélben hajladozó fákat rögtön tudtam mi volt a bajunk péntek délután Kép az egész család dinka.

Edit Kép nálunk össze-vissza buknak, semmi okot nem találtunk a doktornőnkkel Kép

Orsi Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Mint "öregikres" mondom neked,hogy az elsö fél év a legnehezebb.Utánna is vannak gondok,problémák,de azok azért már nem olyan vészesek.Az elsö honapokban szinte csak ismerkedtek egymással,fél éves korára viszont egy baba is ki tudja fejezni magát ugy,hogy megértsd(másképp sír,amit már te is értelmezel)
A másik dolog pedig az,hogy az elsö félév nyügölödését te is duplán éled meg,hiszen két egyforma koru gyerek sír folyamatosan(nekem 3).
Ilyenkor totál ugy érezheti az ember,hogy folyamatosan sírnak,holott lehet hogy csak felváltva.
Fél évesen kezd igazán nyilni az elméjük,kezdenek igazán foglalkozni a dolgokkal,játékokkal.Ettöl az idötöl már azért naprol napra több ideig vannak el egymagukban.
Mondjuk ez a kor tolodhat egy kicsit.

Nekem ez a tapasztalatom!

Bea

Kép
beatrix2

SziasztokKép
Bocsi picit eltűntem mert vendégeink vannak - Férjem testvéréék két gyerkőccel - és igy sűrű aprogram szerencséreKépA gyerkőcök nagyon örülnek a társaságnak - persze mi is - de a nagyok boldogan persztrálgatnak a kicsik meg örömmel lesik el az ökörködéseketKépKépKép
CatKép
Rátapintottál a lényegre... Épp a napokban irtam a korababás fórumon, hogy rémálommá váltak a sétáink. Eddig elég volt Nekik egy játszótér, bejárták, felfedezték a terepet, de sajnos most, hogy már ilyen "bátrak" Lilluskát elrángatni sem lehet a tó szélétől...Geri kicsit betojibb de Õ is tud alakitani leginkább a mászóka tetején mert úgy érzi már elég "ügyes" ahhoz, hogy két lábon nem pedig négykézláb másszon le a magas toronyból szóval képtelen vagyok felügyelni Õket... Egyszerűen nincs veszélyérzetük és a két gyerek 8 felé tud szaladni...félelmetesek. Mostantól egy darabig nem indulok velük egyedül sétálni mert a kocsiban persze visitanak ha meg kieresztem Õket szemvillanás alatt veszélybe kerülnek főként Lilike a tó miatt... Kinomban már a kezét is beledugtam, hogy lássa mennyire kellemetlenül hideg de ez mintha még motiválná is...Kép
AnnamariKép
Nyugodtan meggyőzheted a Párodat az autókázással kapcsolatbanKép Mi tudod már másfél éve ingajáratban vagyunk és bár a 12 óra tényleg kicsit hosszú, de pl. 6-7 órát gond nélkül ki lehet birniKépKép Mennyi lenne kocsival az út? Meglepődtem, hogy egy házban laktok Nettkéékkel, de jóKépKép
IldiKép
Én is csináltam az updatet de sajna feladtam pedig érdemes lenne mert volna mit leadni... No majd csak rászánom magam újraKép
BeaKép
Ezen annyira jót nevettemKépKépKép Hátha ikerek akkor hogy lehetne több emberé?????KépKép De édesKép
Ezen a második hülye kérdésen teljesen ledöbbentem... Hát mit gondol? Ha nem fiúk - ha már a szemével nem látja - akkor mik lehetnek???? Himnős csigák...???KépKépKép Ebattáékra nagyon kiváncsi vagyokKép Remélem jól vanak, kár, hogy nem tud irogatni de persze megértemKép
VadvirágKép
Tündéri nagyon szépKép Én mindig úgy elérzékenyülök az ilyen kis húsikás babák láttán mert annyira hihetetlen nekem, hogy ilyen "kereken, szépen" születnek meg időre a babákKép Nagyon gratulálok és jó egészséget kivánok NektekKép Hogy ment a szülés, nem volt nagyon kimeritő? Te hogy vagy? Gyerkőcök mit szólnak? Közben már olvastam a választ... Lüke emberek mindenütt vannakKép
SzilviKép
A szelet az enyémek sem birják meg a nem szelet meg az esőt, meg a napot szóval mindig van valami ok, de én most igy a 20. hónapot elhaladva bátran irom, hogy jobbak az éjszakák. Ugyan Geri 4-szer Lilcsike meg 1-szer ébredtek viszont reggel fél 9-ig aludtak és igy nekem is volt 3 óra folyamatos alvásom az utolsó felébredésük után. Ez már rengeteget számitKép

Puszi:Doris
doris

Doris!

Nem lehet,hogy Lilcsi és Geri azért kel fel ilyen sokszor éjjel,hogy megnézzék,hogy hol is vannak?Ez így tudom,hogy hülyén hangzik,de ti nagyon sürün jöttök MO-ra,és nem lehet,hogy tudatalatt ezért "viselkednek" így.
Bár az én lányaim is nagyon sokáig keltek éjjel(most is felkelnek,isznak és alszanak tovább),de ez egésszen addig volt ilyen durva,mig sikerült engem kiüldözniük a franciaágybol,és számüztek a szobájukba.Azota nyugtom van,apát meg szétrugdossák éjjelKép
Így járt,az ö pici lányaiKép
Tudom-tudom,csováljátok a fejeteket,hogy ez nem helyes,de nálunk a nagyok is ott aludtak velünk kb 5-6 éves korukig,utánna maguktol mentek a szobájukba.Lehet,hogy ilyen "fajták"?

Ilyenkor legyen okos az emberKép

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Vikta! Annamari!
Fórumokról, hírlevelekből, újságokból... szedem ezeket a hasznos kis infokat. Kép
Csak már szét kellene válogatnom ezt a sok képet, amit rendeltem. Kép Valamit már odaadtam a nagyiknak. Kép

Holnap lesz a Zene ünnepe sokféle ingyenes programmal.
http://www.pecsa.hu
http://www.tilosaza.hu/
pl. Omega koncert a pecsában...
Jó lenne elmenni, csak hát ki vigyáz a gyerekekre?

Alvás: szerintem vannak gyerekek, akik egyből végigalusszák az éjszakákat, és vannak akik nem. Bármit is próbálnak a szülők csinálni (teletömik a pocit, hagyják sírni, ...) Sajnos az én fiaim az utobbiak közé tartoznak. Kép Bár Viki most egymás után 2 éjszakát is végigaludt. Kép
Mi felnőttek sem vagyunk egyformák. Kép

Séta: szomszédunk lánya fél évvel fiatalabb, de sosem tudtunk egyszerre sétálni. Valahogy mindig váltottuk egymást. Kép Most már, hogy idősebbek a gyerekek, az udvaron szoktunk egyszerre is lent lenni.

Tali: Ideje lenne már egy zuglói talit megszervezni. Kép Nálunk az udvar alkalmas rá, a lakás sajnos kicsi.
Itthon leszünk a nyáron mi is.

Ikersztorik: Munkahelyemen voltam a gyerekekkel, és az egyik kolléga megkérdezte melyik az enyém? Majd megkérdezte hogy melyik az idősebb és mennyivel? Azt hitte kiskorkülönbséges tesók Kép
Szerintetek melyiket válasszam? Kép
Bár nem könnyű, pláne ha nincs segítsége az embernek, azért én nem cserélném el az ikreimet egy gyerekre. Kép
Sokszor nem hitték el, hogy fiúk, mert annyira szépnek találták őket. Miért a fiúknak csúnyáknak kellene lenni? Kép

Szülés utáni poci: Sokan csak ekkor adták át a helyet a buszon. Kép Bezzeg amíg baba volt benne nem. Pedig már a 7. hónapban azt hitték, hogy mindjárt megszülök.

Most felkeltem a fiúkat és megyünk az udvarra sarazni. Kép

Eri
simones

Bea!
Régebben mindenki egy szobában aludt. Szerintem ez a természetes, nem a külön szoba. Kép

Eri
simones

Doris! Kép
Kedden 23:30-kor a magzatvíz távozott, 00:00-kor beértünk a kórházba és 02:00-kor pillanatok alatt, villámgyorsan, szinte váratlanul, teljesen természetes módon EGÉSZSÉGESEN megszületett MÁRK. Kép

(Még gátmetszés sem volt, csupán 2 öltéssel varrták össze a méhszájat.) Kép

Márk nem sírt, csak berregett egy egészen picit, de azt is pár mp-ig, utána rögtön a cicire tapadt és jólesően szopizott.

(Kiderült hogy a placentánk különleges volt, mivel a legeslegszélére nőtt a köldökzsinór és ez igen ritka, hiszen általában középen helyezkedik el.) Kép

Utána is végig velem volt Márk és az első 24 órát szinte átaludta, aztán pedig szopi-alvás felváltva. Álmában pedig nagyokat nyújtózkodott, ásítozott és mosolygott. Kép

Szóval remekül vagyunk mindannyian és a világon szerintem a legeslegboldogabbak hogy végre ismét együtt vagyunk!!! Kép Kép Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Eri!

Igazad van!Pont ma láttam egy riportot,ahol mondták,hogy régen egy házban három helység volt.Konyha,éléskamra és tisztaszoba.Konyhában laktak,tisztaszoba a vendégé volt.
Csak nálunk az a helyzet,hogy mindhárom szobában kaotikus állapotok uralkodnak nonstop.BelakjukKép

De köszi,hogy megnyugtattál,ramélem másoknál is ilyen "rend " uralkodikKép

Bea

Kép
beatrix2

Doris Kép én is csak próbálom magyarázni a gyerekeimet Kép

Vadvirág Kép olyan jó olvasni amiket írsz Kép

Bea Kép én azzal hitegetem magam, hogy majd nekem kell kiköltözni a gyerekszobából és így könnyebb lesz az átállás, mert most én alszom ott velük egy nagy szivacson. Apa csak 2-ig szokott maradni Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Doris, CatKép
Ígérem pihizek!!!

Hol lehet megnézni azt a táblicskút? (amiben benne van mindenki gyereke hány éves)

Ági,Kép
Én is unom már , h majdnem mindenki sajnálkozik.
Utcán, .. idegenek kérdezik
És mikorra várja? Szeptemberre de ketten vannak (na ez már sok nekik) amikor azt is elmondom, h van egy 1éves lányom akkor teljesen kiakadnak. Én meg tőlük.Kép
Már megszoktam, de néha nagyon unom.
Én is amikor itt az ikres topikban megjelentem azon "síránkoztam", h mindenki kiakad és ez nekem a gyerekek miatt nagyon rosszul esett, most már nem foglalkozom ezzel.
el kell fogadni az emeberek nem változnak meg nekem kell a "helyzethez" máshogy állnom.

Cat,
Ezen jót nevettemKép
Ez viccnek is jóKép

Bea,
Erre meg nem tudok mit mondani,esetleg megijed 1szerre 3 gyerektől és nem tudott értelmesen beszélni???....

Vadvirág,Kép
Gyönyörű a kisbabád.továbbra is tartsa meg "átalusszuk az éjszakát" szokását. nagyon korán kezdiKép

1 hónapos sem volt a lányom, amikor nálam és megkérdezték a következő jövetelét...
2 helyen is...

Szilvi,Kép
Én egy babáról tudok még beszámolni, de nekem az 1 hónap volt kimerítő, azt vártam mikor feküdhetek le este a gyerek után.
Nem csináltam semmi mást cska a gyerekkel foglalkoztam. aztán egyre könnyebb lett.
Most meg megyünk ide-oda (persze a gyerekkel) sokkal lazább a helyzet, persze más vele meg nehéz is de nem annyira kimerítő, mint az első hónapban.
Én most is csak az első hónaptól tartok, mert az lelkileg és fizikailag is nagyon megterhelő.

pusz: Vikta

26+1KépKép 1évesKép
vikta

Sziasztok!

Haza érkeztünk!!!!Kép
Köszönjük mindenkinek a gratulációt.Kép
Most próbálok ráhangolódni a fiúkra.Kép
Íme két kép a két kis huncutkánkról:

Ákoska:
Kép

Attika:
Kép

Majd még jelentkezem.

Puszi mindenkinek

JudytKép

Judyt
KépKép
judyt

Judyt! Kép
Elképesztően aranyosak a kispasik és Ákoska valóban nagy huncutnak látszik már most is. Kép Kép
GRATULÁLOK!!! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Judyt!

Gratulálok a gyerköcökhöz,nagyon ügyik voltatok!
Nagyon szépek,igazi markáns kislegények lesznek belölükKép
Rendelkeznek az igazi kisfius vonásokkal,hajthatjátok majd el a csajokat,hiszen ma már ök járnak udvarolni.

Bea

Kép
beatrix2

JudytKép
Nagyon helyesek a kispasik. És meg lehet könnyen különböztetni őket. Meglátod, hogy hamar beletanultok, és összeszoktok a fiúkkal.

Alvásban gazdag éjszakákat kívánok!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

JudytKép
Nagyon édesek a kismanók, és ahogy mosolyog Ákoska, már most látszódik a gödör a kis arcán.
Gratulálok+kitartást a kezdeti nehétnek tűnő időszakhoz!
pusz
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és teát,cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu
A matrica, tea, kiskanál stb. is ide tartozik, ja és melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy időt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra
anyatigris2

Eri! Kép
Úgy emlékszem tavaly te ajánlottál nekem valamit, ami a napközben, éjszaka csepegő tejcsit összegyűjti... Kép
Mi is ennek a pontos megnevezése és hol tudnám ezt megvásárolni? Kép

Vadvirág
Vendég

Judyt Kép tüneményesek Kép Kép

Vadvirág Kép már többször újra olvastam a szüléstörténeted Kép olyan jó, hogy egy évvel császár után lehet normálisan szülni Kép

Szerintetek miért ömlik a gyerekeim szájából a nyál?? és persze ha nem nyelik le, mindig lehet töle fuldokolni Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Judyt Kép
tündériek a pasik!!!

Vadvirág Kép
Gyönyörű Márk!!!

Sziszus Kép
nálunk nagyon rég óta ömlik, de fogunk 1 szál se... így én nem tudom. Kb. 2.5 hósak voltak amióta állandóan folyik valami a szájukból.

Vadvirág Kép
anyatejgyűjtő kagyló. Aventnek biztosan van, és a Brendon/Megatoysban lehet kapni, de mintha a DMben is láttam volna minap.

Orsi
aki rohan, mert a gyerekek már kint garázdálkodnak, nem elég nekik a karám.

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
Bocsi, hogy csak mostKép
BeaKép
Igen, kicsit én is erre gyanakodtam, hogy talán ez a jövés-menés nem tesz jót Nekik és nyilván van is benne valami de Lilcsike teljesen jó alvó, Õ csak ritkán Geri üvöltésére riad fel. Geri kezdetektől fogva nagyon rossz alvó úgy értem mióta hazahoztuk a korházból és még nem kezdődött el a jövés-menés, ingázás szóval 6 hónapos kora elött is gyakran ébredt de persze könnyen meglehet, hogy Õt lelkileg igy viseli meg ez a kettős élet. Ezzel egyedül csak az a gond, hogy a gyógytornák miat muszáj vagyunk hazajárni mert Lillusnak még szüksége van rá és itt nincs Dévény módszer ill.ennyire hatékony módszer semmi más sincs... Legközelebb csak szeptemberben utazunk, talán addigra megszokjá és picit nagyobbak lesznek, ésszel is jobban fogják majd a szitutKépKép Elfértek egy franciaágyban??? Hű mekkora lehetKép És már ott is kezdik az esti alvást vagy csak éjszaka van vándorlás? Neked a legjobb mert egyedül kipihenheted magadKépKép
Egyébként a kaotikus állapotokat ne is emlitsd... Most, hogy vendégek jöttek próbáltam egy kis kultúrált kinézetet pofozni a lakásba de reménytelen...Hogy itt mi van??? Pedig csak két gyerek van de ez úralhatatlan a számomra...Kép
EriKép
Igazad van teljesen és én magam abszolult elfogadom, hogy Geri ilyen rosszalvó tipus és kész. Azt is elfogadtam, hogy 17 hónapos korukig igényelték az éjszakai etetést...ez van, nem lehet tankönyv szerint haladniKépHOgy haladtok a sarazással? És a kaki-téma...? Remélem már jobbKép
VadvirágKép
Istenem, de szépen irtad ezt az utolsó mondatot...KépKépKép Bele is könnyeztem annyira megható és hihetetlen CSODA ez az egészKép Nagyon sok Boldogságot és jó Egészséget kivánok NektekKép
JudytKép
De tündériekKépKép Nagyon gratulálok a hazatérésetekhez és kitartás a kezdeti nehézségekhezKép Nagyon szépségesek, irigy vagyokKépKép
VadvirágKép
Tejgyüjtőt patikákban is kapsz meg szerintem bababoltokban és én is az AVENT-et ismeremKép

doris

Doris Kép
utazásos kérdésem lenne. Most a balcsiról megyünk le a hétvégén anyósékhoz, ami innen 4 óra.
Ha ti hosszabb útra mentek, akkor milyen időközönként álltok meg ill. mennyi időre?

köszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Sajnos a költözés miatt ritkábban jutok nethez, annyi minden tennivaló van.Kép

Judyt, Vadvirág!KépKép
Gratulálok a babához, gyönyörű szépek!

Talán a jövő héten, ha már a párom visszamegy dolgozni, én is tudok mutatni nektek képeket a gyerkőcökről.Kép

A hétvégén egyedül voltam nagylányommal, a 3 kicsit elvitte a két nagyi, nagyon jó volt!! Kész felüdülés egy gyerekre vigyázni.Kép
Kimentünk a T-com szigetre és nagyon jó éreztük magunkat. Július 2-án is tervezzük kimenni. Valaki még esetleg?Kép

Márti
_marti_

Sziasztok!

Vadvirág!
Bimbókiemelő/tejcsorgató, kapható pl. bababoltokban, drogériákban.
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm
nekem ilyen volt, itt van róla kép: (ld. szoptatáshoz)
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/szules_lista.htm

Doris!
Alakul, de ez sajnos hosszabb folyamat lesz.

Eri
simones

Oris, Doris, Eri! Kép
Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsak voltatok. Már fel is hívtam a Brendont - 5 perc tőlünk - és szerencsére van nekik, úgyhogy hamarosan használhatom! Szuper dolognak tűnik. Kép

Vadvirág
Vendég

ORSI Kép
Vendég

Sziasztok Kép

Balcsin voltunk ... fiúk nagggyon durván nyomták ... apa kiakadt Kép
De visszatértünk és próbálok olvasni és jelentkezni.
Vadvirág Kép
Márk nagyon édes Kép és óriási KépKép
Judyt Kép
Tündériek KépKép

R
trus

Szia OrsiKép
A kajcsi időkhöz kötöttük a megállást ill.ha valamelyik babót zavarja esetleg a kaki ami időközben becsúszik akkor érdemes megállnotokKép4 óra nem vész tehát kb.félúton álljatok meg, ha nagyon kis nyügik akkor esetleg érdemes kitenni Õket valami zöld részre vagy pokrócra vagy ha semmi sincs akkor a koszba-piszokbaKépKépKép Klima van mert azzal azért jobban birjákKép Ha szopiznak akkor nincs gond a kajcival ha meg nem akkor cumisüveg melegitőt ne felejts el vinni, az enyém szivargyújtóról is megy de lehet nem fognak annyira jól enni mint normál esetbenKépKép Jó utat és jó szórakozástKép

doris

Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, de totál el vagyok havazva. Amúgy nálunk minden rendben, tegnap voltunk 2 hetesek. A SOTE-n mindenki imádja őket, mindig mondják, hogy milyen aktív babák, túráznak le-föl az inkubátorban.

Nekem eddig igazi ikres sztorim még nem lehetett. Én eddig attól haltam ki, hogy fiatal, feltételezhetően biológiát tanult emberek azután, hogy megtudták, hogy 1 fiú 1 lány, megkérdezték, hogy egypetéjűek-e. Kicsit fárasztó volt, de soha nem tudtam megállni, hogy el ne magyarázzam, hogy mitől egypetéjű ez egypetéjű.

Megpróbálok mindenkinek válaszolni, de ha valaki kimaradt, attól elnézést kérek, még nem vagyok teljesen beszámítható.

Doris

Köszi, a nátha asszem már elmúlt, tegnap mintha nem láttam volna az orrcseppat az inkubátoron. De egyébként sem volt vészes, a dokinő egy percig sem aggódott miatta. Egyébként még nem kerültünk át, mert most éppen nincs csúcsforgalom és megbeszéltük, hogy maradnánk amíg lehet. Tegnap volt koponyaultrahang, azt mondták, hogy minden OK (leletet nem láttam- remélem azért így is van). A Dévényest Te hogy találtad? A Tiétek nekünk kicsit messze van és Orsiéké is.

Cat

mail: bordas1@enternet.hu köszi az étrendet előre is!

Mimóza, Timi

Köszi a sok drukkolást és a fejős tippeket. Meguntam a szenvedést a kis berregőmmel, ma megyünk bérelni medela lactinát, remélem az csodákat művel majd és nem kell egy órát szenvednem 1 dl-ért.

Orsi

táblicskuhoz: 30+0, 06.06.; Dávid (1340, 39 cm) Niki (970, 38 cm) első babák

Annamari

Még nem voltunk a Péterfyben tegnap, kár, mert szívesen találkoztam volna Veletek. Mikor mentek legközelebb? Ez mi is volt, valami kontroll, ugye? Mindent rendben találtak?

puszi mindenkinek, és akit kifelejtettem, attól még 1szer elnézést!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Vadvirág!
Olyan szép gömbölyű, hogy csuda! Sok boldogságot, és nem is csodálkozom, hogy így érzel.

Judit!
Nagyon szépek a fiúk. Hamar belerázódtok, meglátod, bár mindig van amin aggódni vagy idegeskedni. De egyre több az öröm is.

Mi vasárnap estétől mostanig egy kis üdülésen voltunk a Péterfyben, mert Ádám vasárnap egész nap sugárban küldte vissza az ennivalót. Próbáltunk vizet adni neki, mert egy idő után nem is szopott, de az sem kellett neki, így családostul bevonultunk megfigyelésre. Apát itthon hagytuk pihenniKép
No, a lényreg, hogy Ádámnak láthatóan semmi baja, illetve csak az, hogy nagyon mohó, nekem meg nagyon hamar és könnyen ürül a cicim, így nagyon hamar eszik és rengeteg levegőt nyel. A doktornő nem akarta elhinni, hogy amíg szopi közben 5 percet beszéltünk, Ádám 110-et evett. A kúra végül csak annyi, hogy 80-nál nem ehet többet, és gyakrabban kell cicire tenni. A 80-nal üvölt 10 percet, de úgy néz ki, használ a terápia, mert nem bukik annyit. És főleg nem hányik sugárban. És az éjszaka 2 részletben, de végre egyszer 8 órát aludtamKép

Doris!
Az út gyerekek nélkül 12 óra szokott lenni.

Nagyon kiabálnak, még jövök

Pussz
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

LillaKép
Dévényezés ügyben időben vagytokKép Nekem szerencsém van, mert a kerületben ráakadtam ilyen gyógytornászraKép
Itt a központjuk cime ill.tel.számai, itt tudsz bejelentkezni és Õk majd tudnak segiteni egy hozzátok közeleső Dévényest találniKép Velük kell egyeztetned és kb.1 hónapot kell időpontra várni szóval érdemes előre bejelentkezni Náluk, de lényeg, hogy ha kezelésre lesz szükségetek akkor 5 hónapos koruk elött kezdjétek majd elKép

+36-1-355-5392
+36-1-331-4143

www.deveny.hu

Dévény Anna Alapítvány DSGM Mozgásképző Központ
1122 Budapest, Moszkva tér 16.

Egyébként nagyon ügyesek a Kismanók és tényleg jó, ha a lehető legtovább a SOTE-n maradtokKépMekkora a súlyuk?

RitaKép
Sajnálom a Balcsis "cincogást"...Szegény, biztos pihizni akartatok...kitartásKép

MártiKép
De rendesek a Nagyik, tényleg érdemes kihasználni, ha ilyen vállalkozóakKép
Várjuk a képeketKép

EriKép
Megy a drukk Nektek a "Kaka-project"-hezKép

doris

Doris!
Itt is köszi Kép

Orsi!
Nekünk 2 éve a 2 órás út lett 4 óra, mert folyton meg kellett állni. Nagy meleg, klíma nincs, és persze délben voltunk úton. De kibírták. Kép

Vadvirág!
Én nemcsak szoptatáskor használtam, hanem eleinte ezt raktam be meltartóbetét helyett is. Így jó sok tejcsi gyűlt össze. Kép

Eri
simones

Itt olvasom a pocakos sztorikat. Nekem is eszembe jutott, hogy szülés után 2 héttel bementem a háziorvoshoz. Az aszisztensnő a váróban meglátott, és rögtön megdícsérte a pocakom, hogy milyen szépen növekszikKép Akkor mondtuk, hogy a babák már megvannak, köszönjük, ne égjen, Péter is noszogatja a harmadikat, hogy bújjon kiKép

Tőlünk minden alkalommal megkérdik, hogy ikrek-e, ahányszor kitesszük a lábunkat.
A legdurvább egy pasi volt, amikr megkérdezte, hogy igaziak-e. Aztán mondta, hogy ja, látja, hogy igen, mert mozog a keze. Mégis mit gondolt? Bébihordozó reklámot csinálunk két darab játék babával?

Lilla!
Utólag olvastam, amit írtál. Ha a fiúk elérik a 4 kilót, újra megyünk, mert oltást kapnak. Gergő most 3760 és 53 cm, Ádám 3590 és 50cm.
Mondta a doktornő, hogy megnéztétek az osztályt.
Amúgy mi is maradtunk volna még, de akkor nagy volt a tumultus. Először sírva fakadtam,. amikor mondták, hogy megyünk a Péterfybe. Nem tudtam, hogy ott mi van. De végül nagyon örülök, hogy oda kerültünk.

Orsi!
Én is az irigyek táborába tartozom. Talán leginkább a kert miatt.

puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

nagyon jó hallani(olvasni), h mindenkivel rendben van minden.KépKép

JudytKép
Nagyon édik a fiaid. A sok újszülött láttán már én is várom az enyéimet...

LillaKép
Nagyon mozgékony babáid vannak!!
Nagyon jó hír, h gyerköcök jól vannak.

AnnamariKép
Mindenki ügyes babokról számol be. Nagyon jó dolgotok van és nagyon ügyik, ha már most ennyit esznek. kis mohoka megijeszett benneteket...

pusz: Vikta

26+3KépKép 1évesKép
vikta

AnnamariKép
nálunk a lányom (1.hóban) állandóan evett 8-12x és állandóan sírt. végül kiderült, h kevés volt a tejci(szerencsére ez nem áll fenn nálatok), de így mindig éhes is volt aztán meg állandóan tele volt a pocija a kis mennyiségektől. szegénykém éhes is volt és a hasa is fájt. de az ember/asszony tanul és egyre ügyesebb. a következőknél már "látni fogom ha baj van (remélem).
Vikta
vikta

AnnamariKép
De sajnálom a Péterfy-s üdüléseteket de örülök, hogy minden rendben vanKép
Egyébként a mi utazásunk és 12-órások szoktak lenni, egy-két órával néha több szóval szerintem nyugodtan elindulhattok mert még sok benne az alvásos időszak, Õk még jobban fogják birni. Érdemes egy pokrócot kézhez tenni, hogy ha úgy érzed unják már a gurnyadozást az autósülésben akkor egy zöld füves részen kiteszitek Õket nyujtózkodniKép Én a pelenkázást úgy oldottam meg, hogy közöttük ültem középen és az ölemben meg az első ülés karfájára teritettem takarót, rá a pelenkabetétet és ott kényelmesen elfértekKép Most már sokkal problémásabb mert nagy culák meg jobban is szenvednek mert nagyobb a mozgásigényük de nem hiszen, hogy gond lenne.Kép

doris

Sziasztok!!

Orsi Kép akkor nem turkálok tovább a szájukban hónapokig Kép

Rita Kép az én fiaim itthon is durván nyomják Kép tegnap este mind a ketten kiakadtunk apával Kép de küzdünk Kép

MINDENKI! képeket kérünk Kép Kép olvasni nehezebben tudok Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Eri! Kép
Szuper jól bevált az Avent tejgyűjtő kagyló! Kép
Hú, nem is gondoltam hogy ennyi tejcsi a semmibe veszik szopikor... Kép Tényleg nagy mennyiségek menekülnek így meg. Kép
Köszi a tippet. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés a teljesség igénye nélkül:

Orsi!

Tudnál valami elérhetőséget adni a dévényes hölgyhöz?Bár még apát meg kell győznöm ennek a szükségességéről,mert szerinte semmi bajuk ezeknek a lurkóknak.Mellesleg én se látok semmit,de megnyugtatna a tudat,ha más is ezt mondaná!
Adatainak:
Nagy Dávid Tamás 1997.02.25.
Nagy Olivér Ábel 2005.05.02. 1960gr 44cm
Marcell Ádám 1770gr 42cm
Benjámin Máté 1700gr 43cm
34.hétre császárral születtek

Judyt,Vadvirág!
Gratulálok a lurkókhoz,nagyon szépek!

És egy családi idill
Kép

Kép

Kép
edit73

Lilla!
A Medela géphez lehet dupla szívófejes alkatrészeket venni, az a leghatékonyabb, ezt már a férjednek is írtam e-mailben. Most hogy megy a fejés?

Annamari!
Ha valakinek túl gyorsan döl a teje a háton fekvö szoptatási pozíciót ajánlják: a mama a hátán fekszik, a baba rajta és úgy szopik. Talán érdemes kipróbálnod. Egyébként Ritáéknál is hasonló gond volt, majd érdeklödj töle, hogy neki hogy oldódott meg.
Tetszik, hogy egy házban laktok Nettkéékkel!

Judyt!
Gratulálok a fiúkhoz, Ákoska egész "nagyfiús"!

Edit!
Le a kalappal elöttetek!

Vadvirág!
Kép Kép Csodálatos lehetett a szülésed!

Mimóza
mimóza

Annamari Kép

Nálunk is ez a "tejdőlés" probléma volt és rengeteg levegőt nyeltek. Azóta úgy etetek, hogy félig fekve hátradőlve a kanapén vagyok és a fiúk előre dőlve esznek. Ezzel megszűnt ez a probléma. Vagyis sokat javult.

R
trus

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?